Megtartanátok a babát?
"mer a hitelt nem kell fizetni? A legtöbb embernek nincs saját lakása hitel vagy örökség nélkül."
De, azt is kell, csak általában olcsóbb, mint az albérlet, és ha nem tudsz fizetni, alapból a kutya nem foglalkozik vele 3-4 hónapig, utána is max. végrehajtást tud kérni a bank, azt elhúzódik, mire eljutna egyáltalán addig, hogy kirakjon, simán helyrejöhetsz anyagilag.
Na, a tulaj mennyi időt ad majd neked, max. 1 hónapot, ha jófej, aztán mehetsz, ahova akarsz. A saját lakást meg nem kell válogatni, nincs olyan, hogy szólnak, hogy 3 hónap múlva költözni kell, keress másik albérletet gyerekkel, másik ovódát/iskolát.
Ja, persze, jön a szokásos sz*r szöveg, hogy Te külföldön élsz, bár milliószor elpofàztuk már, hogy a nyugati bérleti rendszert össze sem lehet hasonlítani a házaival. Laktam évekig nyugaton, itthon akkor sem vállaltam volna albérletbe gyereket, mert ezerszer rosszabb, mint kint.
Csak nem tudom, minek okoskodsz, ha ennyire nem vagy képben a dilgokkal.
A hitelt is kell fizetni, de a végén az ember birtokol egy lakást, ami örökké a családé, és akkor már nincs bérleti díja.
Ugyanannyi év alatt az albérletre legalább annyit kell fizetni, és a végén sincs semmi az ember tulajdonában, és ha bent vmi, ott van az ember, ahol a párt szakad.
Nagyon kevés az információ…
Csak az albérlet nekem nem lenne akadály.
Elsősorban nem az a kérdés, hogy albérletben vagy saját lakásban laktok, hanem hogy milyen az anyagi hátteretek, mennyi a havi bevételetek, mennyi tartalékotok van stb. Mennyi lesz a bevételetek ha te a fizetésed helyett csak a terhességi, gyermekágyi stb. járadékokat kapod? A gyermekvállalásnak az egyszeri, "kezdő" költsége is nagy, de később jön csak a java - azt kell felmérnetek, kiszámolnotok, hogy a csökkenő havi bevételetek mellett is ki tudjátok-e gazdálkodni a növeknő havi kiadásokat lehetőleg úgy, hogy maradjon továbbra is valamennyi megtakarításotok minden hónapban.
Most hirtelen az is kérdés, amit valaki már írt is, hogy a jelenlegi albérletetekben elférnétek-e, illetve a tulaj megengedné-e, hogy maradjatok gyerekkel.
41 albérletbe szültem. Egyedül neveltem, van kutya is! 2 éve élek kinn, 8 éves a lányom. Úgyhogy erről ennyit. Nagyon jól tudom mi mennyibe kerül és milyen 1 hónap alatt más albit keresni!
Az utána lévő válasz is az enyém. Leírtam mi a különbség.
Rengeteg embert ismerek, albiban él. A kérdező írta, hogy van tartaléka. Marha sokan így szülnek.
Értem, olcsóbb a hitel, de önerő is kell és nálunk egy "szar" kisebb panel 35 milla.
Átlag magyar keresetből meg nehezen sporolsz ha mindig is albiban éltél. Vagy te anyuék vagy anyóséknál éltél...akkor ok, lehet spórolni.
47 én 800 eurót fizetek albira és 3000 eurót keresek. Kis városba élek és nekünk bőven jó!
A legalja árat írtam 500nak.
Nem mindenkinek van 2 3 gyereke, nekem se és nem is lesz több.
Mer Ausztriába az átlagos alsó kereset mennyi? 3000 euró...álmaidba.
Persze, magyarba is van lakás 100ért is meg 400ért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!