Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Úgy tervezem, hogy csak az...

Úgy tervezem, hogy csak az utolsó hónapban megyek TP-re. Akik hasonlóan voltak, ti hogy bírtátok? Vannak hasznos praktikák?

Figyelt kérdés
2023. febr. 24. 09:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is informatikus vagyok, 39. hétig dolgoztam otthonról gond nélkül.
2023. febr. 24. 12:11
 12/14 anonim ***** válasza:

Azt írod, "küzdelmes lesz a baba mellett kibírni egyedül pár hónapot"-ezt hogy érted, nincs férjed/ párod?

És utána pár hónaposan már megy bölcsibe??

2023. febr. 24. 21:38
 13/14 A kérdező kommentje:

#12 Úgy értettem, hogy nem az a típus vagyok, aki otthon tud maradni nap közben egyedül, mert depressziós leszek. Fél évig háztartásbeli voltam a férjem munkája miatt. Az összes barátnőm és családtagom mondta folyton, hogy mennyire irigykedik rám, én meg naponta órákat sírtam és sajnáltam magam, hogy milyen szörnyű, hogy nem tudok senkivel beszélni és nincs valami értelmes munkám, amit elismernek. A végére nem volt kedvem felkelni, takarítani is vagy két hónapig takarítottam úgy-ahogy, helyette youtube videókat néztem, gépeztem, este nem tudtam aludni. Pedig előtte semmi bajom nem volt, sőt...

Az a terv, pár hónapot/fél évet itthon maradok, utána vagy a férjem megy gyed-re vagy lesz bébiszitter, én meg legalább home-office-ból (vagy heti 1 bejárással, amíg a férjem van itthon) napi négy-hat órát dolgozhatok és "emberek között lehetek". Nem hiszem, hogy egy éves kor alatt jó ötlet a gyerekeket bölcsibe adni, amennyire utána olvastam, úgyhogy ezt szeretnénk elkerülni.

De persze, ha jól bírom nincs kizárva, hogy tovább maradjak, csak sajnos a korábbi tapasztalatok ennek ellentmondanak.

2023. febr. 24. 23:32
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Terhessége válogatja, ki, hogy bírja. Nekem szerencsére könnyű volt a terhességem, tulajdonképpen csak a végén éreztem tehernek, de akkor sem volt vészes. Laborban dolgoztam, így ülés/rohangálás szempontjából pont megfelelő volt nekem, de ha gond lett volna, a közvetlen munkatársaim valószínűleg kisegítettek volna. A főnökömmel úgy beszéltük meg, hogy a 6. hónap végére úgy intézem a dolgaimat, hogy ha bármi miatt nem tudnék menni, ne legyen gond (ki veszi át az adott feladatot, pontos dokumentáció, miegymás), aztán dolgozom, ameddig tudok vagy kedvem van. Végül a 37. héten mentem szabadságra. Azért ekkor, mert később - adminisztratív okból - nem tudtak volna a helyemre embert felvenni. És azért nem előbb, mert otthon szerintem bekattantam volna. Gyerekkel már más, ott nincs idő arra a fajta bekattanásra, amitől féltem ;).

Úgyhogy szerintem nem hátrány, ha úgy készülsz, hogy ne legyen gáz, ha korábban elmész, aztán legfeljebb még maradsz. Sok szerencsét!

2023. febr. 25. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!