Szorulásom volt, kemény, a kijáratban elakadó nagy darab széklettel. Teljes erőből voltam kénytelen nyomni (hasonlóan, mint szülésnél, bár még nem szültem soha), mert se ki-se be, kézzel történő rásegítés sem működött. Lehet baja a babának emiatt?
21 hetes terhes vagyok.
Tegnap, a székelés előtt még nagyon intenzíven éreztem, ha rugdosott, járt körbe a pocakomban. A székelés óta már csak inkább ilyen erősebb bélmozgás szerűen.
Lehet neki vagy nekem bajom attól, hogy ilyen erősen kellett nyomnom? :(
Holnap megyek ultrahangra, ott nyilván kiderül majd, hogy jól van-e, de addig aggódok, hogy nincs-e emiatt bajunk.
Biztos, hogy nem lett gond, azt már érzékelted volna, pl. vérzés formájában.
De ilyen bekeményedett székrekedésre nekem a beöntés vált be. Ha nincs hozzá speciális felszerelésed (nekem nincs), akkor a zuhanyfejet le kell tekerni a gégecsőről, és úgy kis langyos vizet beengedsz. Csak a nagyon durva esetekben szoktam így eljárni, amikor már 2 napja nincs székletem, és teljesen bekeménykedik a vége.
Szerencsére nem véreztem, vagy ilyesmi. Köszönöm, lehet kipróbálom a beöntést.
Sajnos nekem 2-3 naponta van székletem, világ életemben így volt, és mindig nagy darabok voltak, nyomni kellett azért valamennyire.
Most viszont megijedtem nagyon, gusztustalan lesz, de kézzel érezhetően kint volt, de nem mozdult se kintebb, se bentebb, hiába piszkáltam is meg.. fél órán át kínlódtam, mire kijött, utána minden izmom (még a karom is) remegett, fájt, szédültem - gondolom sok erőt kivehetett belőlem a nagy erejű nyomás.
Nekem volt ilyen és undi vagy nem undi, gumikesztyűs kézzel segítgettem... Ajánlom, szerezz be te is gumikesztyűt, illetve minden wc előtt kend be a kijáratot babaolajjal, így jobban ki fog csúszni.
Ami még nekem segített, az a dm-ben kapható búzakorpa joghurttal minden nap, terhesség végéig.
Köszönöm a tippeket!
A héten megyek orvoshoz, mindenképp kérek tőle tanácsot.
Próbáltam én is kézzel rásegíteni, de annyira nagy darab görcsös volt és kemény, hogy még csak “lekaparni” se tudtam belőle..
Rengetek tk. dolgot, korpás kekszet, gyümölcsöt is eszek. Napi min. 1x joghurtot is. Mivel GDM-es is vagyok, így ezeket alapból is fogyasztom, de semmi hajtó/lazító hatást nem vettem észre. Az útifűmagon gondolkodtam még, mert azt ajánlják. De ha véletlen kevés vizet fogyasztok hozzá, akkor elvileg mégjobban belém köthet a széklet.
Félek is, mert aranyeres vagyok. Szinte sosincs vele panaszom, de az erőlködés, nagy széklet nagyon nem használ neki…
Egyél sok gyümölcsöt. Vagy ami még nekem használni szokott az a 100%os almalé, vegyes gyümilé, szederlé. Ezek mind meghajtanak. Vagy:
Joghurba lenmag, szilvalekvár.
Egyébként nem hiszem, hogy valami baj lenne, azt már valószínűleg éreznéd.
9es vagyok
Ui: nem érdemes ennyire erőltetni az ilyen kemény székletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!