Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ilyenkor módosul a terhességi...

Ilyenkor módosul a terhességi hetek számítása is?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A 12. heti genetikai ultrahangon kiderült, hogy 5 nappal nagyobb a babánk, így az addigi kiírás is előbbre került 5 nappal. Ilyenkor a terhességi hetek számítása is módosul? Tehát ha eddig a 12+2ben voltam, akkor innentől már adjak ahhoz is 5 napot, és már 13+1 vagyok? Köszi előre is a válaszokat! (Első baba, és nem mindegy, hogy melyik vizsgálatot mikor csináltatjuk, 5 nap azért sokat számít szerintem.)
2023. jan. 26. 20:06
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem folyamatosan 2 héttel mérték nagyobbnak. A doki és az atyaúristen sem tudta/tudhatta hogy nagy baba lesz vagy a fogantatás történt korábban így nem írták át a dátumot.

A kiírt dátum előtt született 3 nappal 4,5 kilóval

2023. jan. 26. 21:09
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

De mar miert kene azzal szamolnia? Az utolso menstruaciotol kell szamolni, mindenhol igy fogjak kerni. Akkor is, ha a baba nagyobb vagy kisebb x nappal.

Nekem ezalapjan kellett a masodik genetikaira is bejelentkezni, a cukorterhelesre is, niftyre is, mindenhova. Senki nem kerdezte a baba “korat”.

2023. jan. 26. 21:49
 13/32 anonim ***** válasza:

12. Jó kérdés.

Egy meglehetősen neves dokihoz jartam, ő sem módosított. Mivel a ciklusom pontos volt, azt mondta, hogy a méretkülönbség genetika itt már. Csodálkozunk a sok szülésindításon, közben meg csak agyonmódosítják a dátumot, pedig a baba meg maradna benn 1-2 hetet a valós terhességi korral.

2023. jan. 26. 21:57
 14/32 anonim ***** válasza:
26%

12-es!

Miért számoljon azzal? Azért mert az van beírva a kiskönyvbe. Azt fogják nézni később. Legalábbis nálunk a 12. Heti uh szent és sérthetetlen.

A menstruáció szerinti dátum nem volt beírva.

2023. jan. 26. 22:29
 15/32 anonim ***** válasza:

A szules datuma oke. De az egy dolog. Ettol fuggetlenul a hetek szamat a menstruaciotol kell szamolni, mert a vizsgalatokra igy kell jarni.

Nem mellesleg az en babam volt, hogy le volt maradva 5 nappal, volt, hogy nagyobb volt 4 nappal. Akkor most allandoan modositgassam a heteket? Na nem.

2023. jan. 26. 23:05
 16/32 anonim ***** válasza:
Nem kell állandóan módosítani, de a 12. Hétig ugyanúgy fejlődnek, ott sokat számítanak a plusz napok, eltérések
2023. jan. 27. 00:07
 17/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! A kiskönyvbe ez az egyetlen dátum, ami bekerült.

Nem a szülés időpontja miatt kérdeztem, hiszen azt amúgy is befolyásolja egy csomo dolog, hanem amiatt, hogy így a következő vizsgálatokat hogyan időzítsük.

2023. jan. 27. 00:39
 18/32 anonim ***** válasza:

Nekem módosult a kiírási dátum. Vagyis át lett írva. Nekem is 5-6 napról volt szó.

Mondjuk nekem a ciklusaim az átlagnál kevesebb naposak.

2023. jan. 27. 02:36
 19/32 anonim ***** válasza:

Nekem is rövidebb a ciklusom, de az ovu tuti 13-14. napon volt, és a 12. hetin mindkét gyerek 3-5 nappal nagyobb volt. Nem módosítottak semmit, mert ilyen esetben felesleges. Az első napra pontosan a 12. heti uh alapján kalkulált 40. hétre érkezett, a másodikat meg várjuk.

Egyébként érdekes, mert a terhesség megállapításkor mindketten napra pontosan megfeleltek a menses alapján kalkuláltnak, tehát a 12. heti mutatott picit mást.

2023. jan. 27. 05:14
 20/32 anonim ***** válasza:

Nekem nem módosîtottak rajta.

4 nap eltérsés van

14. Hétig folyamatosan îgy is volt eddig (21-23 napos ciklus miatt)

Az uh-os lapon rajta van a korábbi dàrum, de kiskönyv szerint a mensi ideje van benne.

A 91 napos igazolást is a mensi szerint kaptam.

2023. jan. 27. 06:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!