Hány hetes vagyok?
Sziasztok!
Az internetes kalkulátorok alapján 4 hét 6 napos terhességem van. Ez hány hétnek számít? 4 vagy 5? Nekem logikusan 4-nek, amíg nem töltöm be az 5. hetet, hiszen az életkorunkat is csak a betöltött évek alapján vesszük, de az applikációk, weboldalak általában már a betöltött 4. héttől 5 hetesnek írnak. Buta kérdés, de elbizonytalanodtam és érdekel, illetve dokihoz is ehhez mérten mennék, hogy ne menjek túl korán.
Akkor jól gondoltam, köszönöm! Ez alapján holnaptól leszek 5 hetes, szóval nagyjából 1,5-2 hét múlva lenne optimális dokihoz mennem terhességmegállapításra, ugye? Jól gondolom?
Első terhesség, sok a kérdés, bocsánat. :D
Bőven elég lesz a betöltött 7. héten, mert akkor már tuti látszik minden, aminek látszania kell. Ha korábban mégy, akkor valószínűleg 1-2 hét múlva vissza kell menned - ha magándoki, akkor ugye dupla pénz is a kb. semmiért. Lesz annak még bőven helye később.
Terhesvitamint és esetleg +magnéziumot szedj addig is.
Ha pedig addig ne adj ég bármi gond adódik, akkor egyből sürgősségi/ügyelet.
Vitaminokat, magnéziumot szedem, addig akkor marad a várakozás, az izgalom és a reménykedés, hogy minden rendben. :)
Köszönöm a segítséget!
Azért nem teljesen a semmiért.
Fontos tudni, hogy jó helyen van e a baba. Én mindegyik terhességemnél meglátogattam a dokit 5-6 hét körül.
Most a másodikkal 5+5 napon szabályos petezsák+ élő embryot állapított meg. Engem megnyugtatott, hogy jó helyen van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!