Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 37-38 hetes terhes vagyok....

37-38 hetes terhes vagyok. Szerintetek melyik a pontos számítás?

Figyelt kérdés

November 16-án volt az utolsó menstruációm első napja, ez egy szombati nap. Tehát innen számolom a terhességet. A nődokim azon a tekerős kerek naptáron kiszámolta, hogy akkor aug. 20-án töltöm a terminust. Ami csütörtök. Végig úgy mondtam mindenhol ahol kérdezték, hogy szombaton leszek xy hetes. Erre ma az NST-n a doki kérdezi hány hetes vagyok. Mondom 37. Erre megnézi a papírjaimat, meglátja, hogy aug. 20. a terminus. Erre akkor ma lett 38 hetes, nem 37. Mondom eddig az orvosom mindig szombattól számolta az új hetet. Erre azt mondta nem, nem azt kell nézni hanem a kiírás napját..... Most akkor hogy is van ez??? :D

A babám amúgy mindig pár nappal kisebb a koránál, nem, hogy nagyobb. Szóval mégcsak azt se mondhatom, hogy uh alapján számolnak.

2020. aug. 6. 15:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Én letöltöttem pont ezért egy alkalmazást. 32 hetes lennék a héten viszont az uh 33 hétre becsüli. Én is össze vagyok már zavarodva.
2020. aug. 6. 15:43
 2/4 anonim ***** válasza:
Az utolsó mensi első napjától számolják a 40 hetet hivatalosan. Én belefáradtam már az elején, hogy pl amikor 12 hetes voltam akkor 11+3 naposnak mérték...amikor onnantól számoltam a heteket akkor "lecsesztek", hogy nem annyi vagyok úgyhogy teljesen összezavartak és végül visszaálltam a hivatalos számolásra...meg mindenhol megkérdezik úgyis az uccsó mensi első napját...viszont a leletekre meg a baba becsült korát írják rá. A kiskönyvemben is 2 születési dátum van. A hivatalos számolás szerinti 40 hét, és egy ceruzával beírt egy héttel későbbi időpont, mert ugye mindig kisebbnek mérik mert később fogant.
2020. aug. 6. 15:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Megnéztem neked, mert kiváncsi voltam. A 40 hét (elvileg) aug 22.-én telne le, szóval ma 37 hét 5 napos vagy és szombaton lennél pontosan 38 hetes. De mivel aug 20. a szülés dátuma így a 37 hét 5 naphoz hozzájön az a 2 nap és így pontosan ma töltötted a 38 hetet. Igaza volt az Nst-n a dokinak. Hát érdekes, hogy azt a 2 napot miért csípték le onnan.
2020. aug. 6. 16:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha rendszeres, 28 napos ciklusaid voltak mindig, akkor a kiírt dátumod nem augusztus 20., hanem augusztus 22. A korong nem pontos egyébként, ez az oka az eltérésnek.

Pontosan számolva ma vagy 37/5 napos.

Amennyiben a 12 hetes UH alapján jelentős eltérés van, az alapján szoktak módosítani.

A későbbi ultrahangok nem számítanak, hiszen 12 hét után nagyon eltérő a fejlődési ütem.

2020. aug. 6. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!