Szerintetek ezzel a fizetéssel vállaljunk gyereket?
Figyelt kérdés
25 éves nő vagyok, a párom pedig 30 éves férfi.
Ő nettóban 220 ezret keres, én pedig 350 ezret.
Nincs egyelőre saját lakásunk, hitelt kell hozzá felvenni. Nem szeretnénk 3 gyereket valószínűleg.
Mit gondoltok? Inkább még tanuljunk valamit?
2023. jan. 15. 18:07
21/42 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Mi lenne az a fizetés, amire már azt mondanátok, hogy lehet?
2023. jan. 15. 20:31
22/42 anonim 

válasza:

9-es vagyok.
Meg annyit hozza fűznék, valaki itt írta, hogy mi van ha lerobban a férj, mi van ha a gyerek tápszeres lesz?
Na és mi van ha leég a ház? Mi van ha kirabolnak? Mi van ha holnap itt is kitör egy háború? Mi van ha rám esik holnap egy zongora?!
Ez mind paranoia. Ilyen alapon soha ne vállaljunk gaereket…
23/42 anonim 

válasza:

Arra, hogy egyedül marad a gyerekkel, mert szakítanak lényegesen nagyobb az esély, mint a háborúra vagy házdőlésre. A házasságok 50%nak válás a vége.
24/42 anonim 

válasza:

Egyedül lakom alberletben (150±rezsi) gyerekkel, egyelőre 6 oras munkában a gyerektartassal együtt kb 500 a bevetelem, és kb 100 ezer marad meg minden hónapban, úgy hogy ”extrakra" is költök (pszichológus, masszőr 2 hetente, gyereknek gyógytorna havi 1-2x). Igaz csak 2x főzök egy héten, mert szép kártyára kapok és általában abból ebédelek. Autót nem használok csak hétvégente néha ha messzebbre megyünk.
25/42 anonim 

válasza:

Szerintem abszolút nem kevés a bevétel, figyelj ha mindenki 1 milliós bevételnél vállalna csak gyereket Magyarország 80%a nem lenne... szerintem simán megoldható mi sokkal kevesebbre vállaltunk anno 1et,mindent megoldottunk, az évek alatt nőtt bőven a bevételünk, lett saját házunk és már 3 gyerekünk van, 2 autónk, semmiben sem szenvedünk hiányt
26/42 anonim 

válasza:

Viccesek ezek a hozzászólások, ilyen alapon senki nem vállalna gyereket mert nem keres havi milliót.. Azért kicsit gondolkodjatok már el. Én vállalnám, nem mondom hogy könnyű de te is írod hogy nem akartok 3 gyereket, egyet szerintem simán ki tudtok gazdálkodni. Főleg ha ez a vágyatok.
27/42 anonim 

válasza:

Nézd már meg az inflációt,meg a lakás árakat.Az,hogy 10 éve ettől kevesebből is lehetett gyereket nevelni,az nem jelenti azt,hogy most is lehet.
28/42 anonim 

válasza:

26,képzeld el,hogy nekünk kb 1 millió a bevételünk havonta,ugyan 2 gyerekünk van,de így hogy van egy lakáshitelünk,ami lassan ki is fut,tehát nem a mai kamatokkal vettük fel,meg van egy autó hitelünk,2 gyerekkel így is visszább kell már venni mondjuk élelmiszerre rengeteget költöttünk eddig is,igyekszünk minőséget enni.De pl az,hogy külföldi nyaralás,vagy ilyesmi egy pár évig g biztosan nem lesz,pedig már visszamentem dolgozni,nem gyeden főleg nem gyesen vagyok.Ha az megfelel valakinek,hogy a reggeli,meg a vacsi mindig a vajaskenyér szint,nem járnak se szórakozni,se étterembe,nem mennek nyaralni, akkor éhen talán nem halnak 1 gyerekkel.De ha nem ezt a szintet szeretnék, akkor kevés lesz ez a fizetés.Az elmúlt 2 évben fordult akkorát a világ,hogy az élelmiszer,a hitel,a lakhatás a duplájára nőtt.Ennek még nincs vége.Gyakprlatilag a létminimumon tudnának éldegélni,ha jövőre nem emelkedik az albérlet ára nagyon.Ha mégis, akkor még azon a szinten sem.Itt a hölgy keres többet,így ha ő marad otthon a gyerekkel, akkor a bevétel csökkenni fog ráadásul.Mondjuk akkor is,ha a párja,mert ő meg nem fog max gyedet kapni a minimálbérére.Szóval, szerintem ez így veszélyes vállalkozás lenne,de úgyis ők döntenek.
29/42 anonim 

válasza:

Mikor babánk lett ketten sem kerestünk összesen 400 at. Albérletben laktunk, és folyton azt mondtam hogy albérletbe nem szülök. Aztán mégis, de már elmúltam 30. Kár volt várni. Fillérekből rendeztük be a gyerekszobát, vadiúj ruhácskái voltak 100/ Ft/ db áron. Szinte minden játék és eszköz használt volt, és ugyanannyiért el is tudtam adni mint amennyiért vettük. Közben lett egy szuper vállalkozásunk, a semmiből saját házunk, de a ruháit, és játékait ugyanúgy párszáz forintért veszem. Egészséges gyereknél szerintem az első 5 év nem kerül sokba. Cipőt újat kap, napi 1 nyalóka árábol megvan a 15000 ftos. Úgyse adok neki nyalókát :) Én nem várnék, max 1-2 évet.
30/42 anonim 

válasza:

Utolsó,hol veszel párszáz ft-ért új,vagy újszerű gyerekruhát?Meg írtam,hogy 10 évvel ezelőtt ez jó fizu voltost sz@rt sem ér,és még nem tudjuk jövőre mi lesz.Nem igaz az sem,hogy az első 5 évben nem kerül sokba a gyerek Minőségi kaja,ha kell fejleszés,gyógyszer,és mi gyerekkel is szeretünk kirándulni,nyaralni menni, élményt gyűjteni.Ha annyi pénzünk van ami a kaját,albérletet,ruhát, gyógyszert futja ki, akkor ez ugye felejtős De kinek mire van igénye.Vállalkozása se mindenkinek lesz,annak a beiindítására is kell pénz szerintem,ha az sincs, akkor utána gyerekkel tanulni,munkahelyet váltani se egyszerű ám.Én a mostani bizonytalan helyzetben úgy,hogy se megtakarítás,se saját ház vagy lakás nincs még minimum biztosan nem vágnék bele úgy,hogy egyikünk minimálbért,a másikunk kicsivel felette keres.Inkább törekednék arra,hogy jobban keressünk pár éven belül,amire esetleg be lehet vállalni lakáshitelt.Elárulom erre a frizura nem is nagyon fognak adni egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!