Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek ezzel a fizetéssel...

Szerintetek ezzel a fizetéssel vállaljunk gyereket?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, a párom pedig 30 éves férfi.

Ő nettóban 220 ezret keres, én pedig 350 ezret.

Nincs egyelőre saját lakásunk, hitelt kell hozzá felvenni. Nem szeretnénk 3 gyereket valószínűleg.

Mit gondoltok? Inkább még tanuljunk valamit?

2023. jan. 15. 18:07
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
25%
Az hogy szaporodjatok a legutolsó dolog lenne amit javasolni tudnék.
2023. jan. 15. 18:13
 2/42 anonim ***** válasza:
85%
Realisztikusan nézve, hogy másfél szobás panelt ha vesztek a törlesztője 200+ lesz. A minimálbéres fizud arra el is megy, akkor ott van még a rezsi, meg valamiből el kéne tartani 3 embert. Ugye te is érzed, hogy ez kicsit necces.
2023. jan. 15. 18:15
 3/42 anonim ***** válasza:
74%

Nem kötelező gyereket vállalni, azt remélem tudjátok.

Ha már így elgondolkoztál rajta, hogy az anyagi helyzetetek nem épp ideális, az jó, tisztelendő, hogy jót akarsz majd a gyereknek. Személy szerint várnék a helyetekben, 30 évesen sem leszel oreg hozzá.

2023. jan. 15. 18:27
 4/42 anonim ***** válasza:
96%
Még akkor is necces, ha a CSED után cseréltek és ő marad otthon.
2023. jan. 15. 18:27
 5/42 anonim ***** válasza:
93%

Nem merném erre bevállalni.

Volt saját lakásom, dolgoztam e minimál bérért. Apuka tovább repült. Hát voltak nehéz napjaim....

Csak abba gondolj bele ha a párod munkanélküli lesz, lerokkan, esetleg meghal lesz-e annyi jövedelmed illetve megtakarítások hogy egyedül neveld tovább

2023. jan. 15. 18:30
 6/42 anonim ***** válasza:
91%
Csak a fő kérdésre válaszolva,erre a frizura ne.Kevés.Főleg,ha hitelt tervezték felvenni.Jól írja az 1-es, akkor az egyikőtök fizika a törlesztő lesz,a másik fele a rezsi,meg a váratlan kiadások.Szerinted akkor 1 fél fizetés elég lesz? Illetve ha jól értem te keresel többet A max gyed az most emelkedik 300 valamennyire,eddig 280 volt.Mindegy előtte mennyit kerestél.2 éves korától a gyereknek meg a gyes 26000ft lesz,ha nem tudsz még visszamenni dolgozni.Ha visszatudsz, akkor is sokat leszel betegállományban,szóval...
 7/42 anonim ***** válasza:
97%
Ráadásul fél év után jóval kevesebb lesz a bevétel, te max 210-et kapsz a gyerek két éves koráig. Az csak 430+ csp, de az egész egyben nincs meg 500. Én várnék még a helyzetekben, ez nagyon karcsú.
 8/42 anonim ***** válasza:
94%
Ez nagyon kevés.
2023. jan. 15. 18:37
 9/42 anonim ***** válasza:
68%

Vidéken élünk a férjemmel.

Ő 26 éves én 25 éves.

Az ő fizetése kb. 250.000Ft az enyém kb. 300.000 Ft.

7 éve vagyunk együtt. 5 éve élünk együtt. 1 éve a saját házunkban.

A ház törlesztője havi 100.000 Ft. Plusz rezsi. Plusz megtakarítást is fizetünk.

Mi bele vágtunk baba projektbe, úton az első baba.

Ha valaki készen áll a gyerek vállalásra és ennek alá tud rendelni mindent (értem ezalatt, hogy magunkra kevesebbet költünk), akkor ennyi fizetésből is ki lehet jönni, sőt félre is lehet rakni.

Nem hiszem, hogy a gyermekem nélkülözni fog.

Az én családom 2 gyereket nevelt fel és sokkal, sokkal rosszabb volt az anyagi helyzet, mégsem éreztem soha, hogy hátrányból indultam volna. Elit iskolába jártam és bár sosem voltak a legmenőbb cuccaim, nem tudtunk eljárni drága nyaralásra (az osztálytársaimmal ellentétben), mégsem voltam kirekesztve, boldog gyerekkorom volt.

Nyilván sokmindent számításba kell venni. Ti tudjátok, mik az igények, milyen kiadásaitok vannak. De szerintem ez a fizetés egy átlag Magyarországon. Csúnya lenne, ha akinek ennyi vagy kevesebb a fizetése, nem vállalhatna gyereket…

2023. jan. 15. 18:47
 10/42 anonim ***** válasza:
67%

392e az osszevetelem. + Evi 500e cafi.

3 gyereket nevelek regota egyedul

Igaz sajat lakas (orokolt)

Erdekes h mindenre jut, pl pizza rendeles, nyaralas evi 2x belfoldon, uj ruhak, uj telo, van autom tankolok fentartom.

Ja es eppen epitkezunk... (Oke csak a felso szintet epitjuk)

Volt fundamenta, LTP abbol eddig (6evig) azt fizettem.

Szoval fogalmam sincsen h egyeseknek hova megy el 500e havonta ... De az elso ket evben van a legkevesebb kiadasom a gyerekre.

Pl nem vagom miert kell 1millas uj babaszoba??? 300e uj babakocsi??? Flancos bizbaszok ??? A gyereknek kell egy hely ahol alszik. Egy komod a ruhanak. Nem erdekli h kek pink csicserisarga. Ahogy az sem h 50e vagy 10e a szivacs alatta.

Ami kell az a torodes, anyatej tiszta ruha, egy hely ahol alszik es pelenka. Ruha is olyan h felesleges az uj boltban vett, teli a net babadolgokkal sok cimkes negyed aron. Es sorolhatom.

A legtobb dolog marketing, az anyuka egoja miatt van. A bababiznisz kokemeny uzlet ahol olyan szinten lehuznak penzzel h ihaj! DE ha odafigyelsz kb fillerekbe kerul minden...

Oke ez a sajat tapasztalatom, biztos vannak akik azerint felelotlenseg de ugyesen banva a penzzel siman kivitelezheto.

2023. jan. 15. 19:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!