Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kell először védőnőhöz...

Mikor kell először védőnőhöz menni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 10 hetes vagyok, menjek mostanában vagy inkább várjam meg a genetikai vizsgálat eredményét?
2023. jan. 9. 08:33
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen bunkóság, én pl messengeren tartom a kapcsolatot a védőnőmmel (bár ezt ő kezdeményezte, nem csak úgy ráírtam). Most derült ki a második terhességem, ha lesz szívhang szerintem én is csak messengeren írok rá a védőnőnkre hogy majd mennék hozzá megint.
2023. jan. 9. 10:00
 22/37 A kérdező kommentje:
Ha valaki ezt külön kéri, illetve van erre csoport, az teljesen más, de első kapcsolatfelvételre a Messenger szerintem bunkóság. Nálunk csak utcai körzetenként a rendelő helye, telefonszám és a rendelési idő van kiírva. Mivel nem ismerem személyesen a védőnőt, inkább telefonon fogom hívni.
2023. jan. 9. 10:04
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Tedd azt, ahogy jónak látod, de élből ne bunkózz már le másokat.
2023. jan. 9. 10:05
 24/37 anonim ***** válasza:
78%
Hívd fel akihez tartozol, időpontot kell kérni a védőnőkhöz is. Ha van papír, hogy élő terhesség akkor már fogad (neked van), a kiskönyv kiállítása max 1 óra. Nem csak a vizsgálat miatt kell (nekem elkérték a kiskönyvet is, meg az összes orvosi papírt a genetikai uh-n), hanem ő fog segíteni eligazodni is mikor hova kihez kell menned, első babánál pláne jól jön, hogy elmondja valaki mikor milyen vizsgálatok vannak és mik a választhatóak, azokat hol intézheted. Van ahol pl a vérvételhez elfogadják a kiskönyvet, nálunk beutalót kérnek (háziorvos adta ki nekem), simán kiskönyvvel hiába mentem volna oda.
2023. jan. 9. 10:09
 25/37 A kérdező kommentje:
Nem az emberre mondtam, hogy bunkó, hanem, hogy bunkóság amit csinál. A munkám miatt nekem is írnak néha privátban Messengeren az emberek, de szándékosan nem válaszolok, mert van hivatalos email címem, ami több helyen is nyilvános. Sajnos ez most generációs probléma, hogy sokan nem tartják tiszteletben a privát szférát. Természetesen, ez nem vonatkozik arra, ha valaki külön kéri, hogy ott írjanak neki, a fogorvosommal én is szoktam Messengeren beszélni, mert olyan közöttünk a kapcsolat és külön kérte ő is.
2023. jan. 9. 10:10
 26/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítőkész válaszokat, nagyon hasznosak voltak.
2023. jan. 9. 10:11
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

11 es vagyok

Én felhivtam a védőnöt és szoltam ,hoyg amig nincs meg a genetika és a prena nem szeretnék hozzá menni. Több vetélés után ezt én nem éreztem eszeveszett fontosnak.

Elfogadta a döntésemet és megértette, kérte ha minden rendben a vizsgálatokkal jelentkezzek! És sehol nem kérték a kiskönyvet.a házidoki is kiadta a beutalot vérvételre. Ha te azt érzed ,hogy mezt szertenéd megvárni akkor tedd meg.

2023. jan. 9. 10:14
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

En is maganba jarok, nekem kertek a kiskonyvet az elso genetikain is. De amugy megcsinaltak volna nelkule is, persze, csak akkor vissza kellett volna mennem csak azert, hogy utana kitoltsek a konyvet.

Szoval jobb az, ha megvan, meg ha nem is tartod fontosnak. Sporolsz magadnak egy plusz kort 🤷‍♀️

2023. jan. 9. 10:26
 29/37 anonim ***** válasza:
80%

25. Ugyanazt írod csak más köntösben. Bunkóság ráírni = bunkó aki ráír. Generációs probléma, ja az. Minden generációnak rossz az utána következő, bezzeg mi… Talán haladni kellene a korral. 🤷‍♀️

Eleve szó sem volt arról, higy munkaidő után írt rá, de egyből írni micsoda bunkóság…

Ha probléma neki a messenger, e-mail úgysem fog válaszolni.

2023. jan. 9. 10:28
 30/37 anonim ***** válasza:
Nekem kérdezték van-e 12 hetesen, mondtam még nincs, és ennyi is volt.
2023. jan. 9. 10:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!