Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kérhetek császárt?

Kérhetek császárt?

Figyelt kérdés

Volt egy természetes szülésem viszont a másodiknál császárt szeretnék…

Lehetséges?

2022. dec. 15. 23:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
39%

De miért akarod... ? Csak mert , vagy valami esetleg történt veled? Hosszabb a gyógyulás és jobban is fáj, mondom ezt 2 külön gátmetszés után és első alkalommal belül szakadt a hüvely falam is..

Nem cserélném csmre egyiket se, hogy az egész hasamon legyen egy heg, anyunak 3 csm volt, heg mai napig szúr neki front idején pl...

2022. dec. 16. 00:08
 12/28 anonim ***** válasza:
73%
Én majdnem belehaltam a szülésbe, a hemoglobinom 22 volt (140 a normális), 6 egység vért kaptam, az intenzíven töltöttem egy napot. Nincs papirom róla, hogy valami nem okés, valószínűleg legközelebb akkor sem szülhetek természetes úton, és nem azért mert annyira fájt volna
2022. dec. 16. 01:16
 13/28 anonim ***** válasza:
62%
De most tényleg miért kell így nekiesni a kérdezőnek?? Pszichiáteri szakvélemény kell valóban, amennyiben nincs pillalantnyilag más olyan kizáró orvosi indok, mint 12-nél.
2022. dec. 16. 06:38
 14/28 anonim ***** válasza:
56%
11 es ,mert a beszakadt huvelyfal jobb, mint egy 2 mm es heg a hasadon. Hagyjad mar! Nekem 2 csaszar volt. Nem volt vesz. Hasizom fajdalom volt 3 napig. Utana 4. nap mar lepcsoztem es a foldon volt a babamerleg,hajolgattam fel le. Foztem pakoltam ugyanugy. Mutet kozben erzesteleitve vagy,utana en egy napig morfiumot kaptam intravenasan,utana meg mentem 3-4 orankent fajdalom csillapitoert es ennyi. 4. nap meg nem kellett semmi. Szoval ha igy vesszuk, csak a koztes idokben fajt, mig a gyógyszer nem volt bennem. Akibol meg kinyomtak a 4 kilos babat,szerencsetlen, harom napig fekudt ,es menni se tudott egy hetig.
2022. dec. 16. 07:36
 15/28 anonim ***** válasza:
89%

Csak úgy nem kérheted és a pszichiáter sem fogja kiadni a csak úgy miatt a szakvéleményt.

Ha valóban traumatikus szülésed volt, akkor pedig jobb minnél hamarabb igazi szaksegítséghez folyamodni.

Egyrészt valóban ad szakvéleményt, másrészt talán sikerül úgy feldolgozni, hogy nem is lenne rá igényed már..

Válaszadók ak meg annyit. Hogy ismeretlenül és a háttér ismerete nélkül ne ítélkezzetek.

Én egy teljesen hüvelyi szülés párti vagyok, de nem az általános magyar protokoll szerinti siettetősé nyilván.

Ennek ellenére megertem, hogy sokan miért érzik azt, hogy nem akarják többé, aminek 99%-ban nem a sima promlémamentes szülés az oka.

A császàrmetszés nehezebb, sokkal.nyilván egy problémamentes császár és egy problémamentes hüvelyit összehasonlítva...

ennek ellenére van aki könnyen felépül a császárból, ès van aki szenved a hüvelyi után sokat.

Lehetetlen megmondani..

2022. dec. 16. 07:56
 16/28 anonim ***** válasza:
88%

Magánban kérhetsz bármit csak ki kell fizetni, államiban meg papír kell hozzá. De lehet, hogy sürgősséggel lesz császár, mert felmerül valami komplikáció. Én hiába készültem hüvelyi szülésre, nem az lett. Túl lehet élni a császárt, ott a felépülés tart tovább és az a része rosszabb.

Ijesztő milyen érzeketlen és rosszindulatú anyák vannak, nagyon rossz példát mutattok a gyerekeiteknek és aztán csodálkozunk hogy csúfolják egymást a gyerekek meg érzéketlen felnőttek lesznek. Miből gondoljátok hogy azt hiszi nem fáj annyira meg ilyenek? Valószínűleg megvan a saját oka rá hogy inkább ezt választaná és utána is olvasott mivel jár. Nem csak ti gondolkoztok és mérlegeltek dolgokat, mások is tudnak akármilyen hihetetlen, ugyanolyan emberek. Nyugodtan pontozzatok le, az is csak azt bizonyítja hogy igazam van és nem bírjátok elviselni.

2022. dec. 16. 10:18
 17/28 anonim ***** válasza:
18%
Összes hüvelyi úton szült nőismerősömnek inkontinenciája, hüvelyi sérve stb van azóta.
2022. dec. 16. 13:24
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
17. pedig azt nem maga a kitolás hanem a terhesség során a medencefenékre nehezedő súly, nyomás okozza. 😆
2022. dec. 16. 13:40
 19/28 anonim ***** válasza:
92%

17!

Szültem egy 3,7 és egy 4,5 kilós babát de az égvilágon semmi ilyesmi bajom nincs amiket írsz 😀

Azért az is érdekes hogy az összes női ismerősöd elmesélte hogy te figyu már képzeld hüvelyi úton szültem és azóta inkontinenciával küzdök...hagyjuk már 🤣

Pont az ilyenek mint te ijesztik el a nőket a szüléstől.

Képzeld én még szóta is normál és mini tampont használok mert ugye gondolom szerinted aki természetesen szült már csak extraultramega méretű tampon használ 🤣

2022. dec. 16. 13:41
 20/28 anonim ***** válasza:
52%

Mindhárom szülésem hüvelyi úton zajlott. 3750 gr-os, 3750 gr-os és 3920 gr-os babáim születtek. Mindhárom gátmetszéssel, aminél az első és második után kb. székre nézve is elsírtam magam, nemhogy ráülni tudtam volna. A harmadik szülés után, már aznap ültem, álltam, wc-re mentem, semmi gondom nem volt. Orvosa válogatja mennyire ügyesen varr össze.

Nem volt csm-em soha, de akivel én beszéltem mindenki panaszkodott, nagyműtét, fájdalmasabb a sebgyógyulás, de saját tapasztalatom nincs.

Magán kórházban kérhetsz bármit, államiban csak indokolt esetben csinálják meg.

Ha úgy érzed ez a megoldás jó Számodra, szerezz róla papírt, hiszen jogod van tökéletes szülésélményt szerezni.

Sok sikert hozzá! 🥰

2022. dec. 16. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!