Milyen anyagi körülmények között vállalnál harmadik babát?
Szeretnénk harmadik gyermeket a párommal, de ez a jelenlegi gazdasági helyzet nagyon elbizonytalanít.
Előre is köszönöm.

1. Biztos lakhatás.
2. Számomra az nyújtana biztonságot, ha tudom, hogy vészhelyzetben egy fizetésből is meg tudunk élni.
Mindkettő nagyon függ az igényszinttől, az elvárt/megszokott életszínvonaltól. Nyilván ha ugyanannyi erőforráson osztozik egy 5 tagú család mint korábban a 4 tagú, akkor - ha csak nem duskálnak a pénzben - mindenkinek kevesebb jut majd anyagi értelemben.
Amúgy meg ha úgy érzed így lesz teljes a család, és harmóniaban szeretetben boldogságban tudtok élni.

#2 amit leírtál abból semmi sem igaz.
A 10 milla csokból nem vesz házat. 4 gyerektől adómentes (nem 3! 4!)
"Gyerekmentesnek" meg nem születsz. Döntést hozol!
Kérdező! Nem csodálatos m hogy elbizonytalanodtál most. De ha nincs jelenleg megélhetési gondotok, és így is visszatart a gazdasági helyzet, szerintem annyira mégsem vágytok arra a 3. gyerekre

Ami számomra fontos lenne, de már igazából két gyereknél is.
- Lakhaatási körülmények: saját ház, ahol mindenkinek jut saját szoba. Ez nekem fontos, mert én úgy nőttem fel, hogy osztozni kellett a szobán, és nem volt valami kényelmes megoldás.
- Ha beüt a baj, el tudom-e tartani a gyerekeket egy fizetésből, illetve lesz e segítségem ha szükséges.
- Hogyan áll a házasságom, más családi kapcsolataim. Szerintem ez is léyneges, mert ha éppen kifelé evezünk egy válságból, nem biztos hogy egy újabb gyerek éppen jókor érkezne. Plusz mérlegelném, hogy eleve hogyan bírok már a meglévő gyerekekkel, mennyit tudok foglalkozni velük, hogyan logisztikázom a napot. Ha azt látom, ebbe egy újabb gyerek már nem fér, akkor nem vállalnám.

2. Az ciki, hogy már megint itt vered a nyálad.
Saját ingatlan, megfelelő szobaszámmal. Két stabil munkahely, ahol normális munkaórák vannak. Fizetett magasabb magánnyugdíj és biztosítás. Emellé annyi, hogy ne kelljen visszatennem a polcra, ha a gyereknek kabátot vagy cipőt kell vennem és évi egy nyaralás, valamint valamilyen kétheti/havi szintű kikapcsolódás (múzeum, állatkert, játszóház) nyugodtan beleférjen, ne hiányozzon a kasszából. Biztosan lehet kevesebből is boldog lenni, de nekem kb ez lenne a kritérium.

Mi is nagyon agyaltunk.
Pont a helyzet miatt továbbra is 1 fizu
( most lettem gyesen a 2. Gyerekkel)
Viszont mi felvettük a babavárót, amiből csak 2 milliót költöttünk el.
Egyelőre nem is tervezünk többet, ez a tartlékunk.
A házunk, a 2 autónk hitelmentes.
A ház: 4 szoba, 2 fürdő étkező, konyha, nappali, előszoba és a gyerekszobák előtti közlekedő jelenleg játéksarok( nagy szőnyeg,játékkonyha stb itt van)
Jelenleg az egyik szoba dolgozóként működik, így lehet átmenetileg közös szoba is lesz a gyerekeknek, de melléképületben ki lehet alakîtani, de ezt csak, amikor nekem is fizetésem és nem ellátásom van, akkor állnék bele.
Nah erre a helyzetre 1 évet agyaltam.. azóta pedig rosszabb és nem jobb lett a helyzet..🙈

Nekünk az a szerencsénk, hogy eleve 3-ban gondolkodtunk és még a minden előtt vettük az ingatlant..
De mondjuk a csokot nem mertük felvenni, akkor sem, mert gyerek nélkül nekem full para lett volna 3-at aláírni.. nem is attól féltem, hogy nem sikerül, hanem nem tudtam, hogy majd 1 után egyáltalán 2 kell-e.
Baráti körben 4-5 gyereket tervezett egy pàr.. aztán 6 évig 1 volt, nehéz eset.. 2 lett, több nem lesz neki, egészségügyileg, anyagilag lehetne. De nehéz esetek.. közben idősebbek is lettek

-saját lakás, 4 szobával, hogy mindenkinek legyen saját
-egy ilyan autó, amiben nem kell hátul nyomorogni.
-baj esetén 1 kereset is fedezze a kiadásokat
-segítség a férjen kívül. Ha betegek, ha ilyen olyan szakkörre/sportra járnak,ne legyen egy komoly logisztikai feladat.
Nekem ezek lennének a minimum.
De én sem testileg sem lelkileg nem vállalnék be egy 3.gyereket (2 van). Szerintem sokkkal nehezebb, mint 2 gyerekkel. Nem csak anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!