Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen anyagi körülmények...

Milyen anyagi körülmények között vállalnál harmadik babát?

Figyelt kérdés

Szeretnénk harmadik gyermeket a párommal, de ez a jelenlegi gazdasági helyzet nagyon elbizonytalanít.

Előre is köszönöm.

2022. nov. 17. 16:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%

1. Biztos lakhatás.

2. Számomra az nyújtana biztonságot, ha tudom, hogy vészhelyzetben egy fizetésből is meg tudunk élni.

Mindkettő nagyon függ az igényszinttől, az elvárt/megszokott életszínvonaltól. Nyilván ha ugyanannyi erőforráson osztozik egy 5 tagú család mint korábban a 4 tagú, akkor - ha csak nem duskálnak a pénzben - mindenkinek kevesebb jut majd anyagi értelemben.

Amúgy meg ha úgy érzed így lesz teljes a család, és harmóniaban szeretetben boldogságban tudtok élni.

2022. nov. 17. 16:53
 2/15 anonim ***** válasza:
6%
Mi bizonytalanít el? Ha lenne 3 gyerekem, kapnék csokot (=ingyen ház) és semmi adót nem kellene fizetnem. Habzsi-dőzsi lenne. Milyen ciki gyerekmentesnek születni egy ilyen világban!
2022. nov. 17. 16:55
 3/15 anonim ***** válasza:
98%

#2 amit leírtál abból semmi sem igaz.

A 10 milla csokból nem vesz házat. 4 gyerektől adómentes (nem 3! 4!)

"Gyerekmentesnek" meg nem születsz. Döntést hozol!

Kérdező! Nem csodálatos m hogy elbizonytalanodtál most. De ha nincs jelenleg megélhetési gondotok, és így is visszatart a gazdasági helyzet, szerintem annyira mégsem vágytok arra a 3. gyerekre

2022. nov. 17. 17:01
 4/15 anonim ***** válasza:
73%

Ami számomra fontos lenne, de már igazából két gyereknél is.

- Lakhaatási körülmények: saját ház, ahol mindenkinek jut saját szoba. Ez nekem fontos, mert én úgy nőttem fel, hogy osztozni kellett a szobán, és nem volt valami kényelmes megoldás.

- Ha beüt a baj, el tudom-e tartani a gyerekeket egy fizetésből, illetve lesz e segítségem ha szükséges.

- Hogyan áll a házasságom, más családi kapcsolataim. Szerintem ez is léyneges, mert ha éppen kifelé evezünk egy válságból, nem biztos hogy egy újabb gyerek éppen jókor érkezne. Plusz mérlegelném, hogy eleve hogyan bírok már a meglévő gyerekekkel, mennyit tudok foglalkozni velük, hogyan logisztikázom a napot. Ha azt látom, ebbe egy újabb gyerek már nem fér, akkor nem vállalnám.

2022. nov. 17. 17:05
 5/15 anonim ***** válasza:
96%

2. Az ciki, hogy már megint itt vered a nyálad.

Saját ingatlan, megfelelő szobaszámmal. Két stabil munkahely, ahol normális munkaórák vannak. Fizetett magasabb magánnyugdíj és biztosítás. Emellé annyi, hogy ne kelljen visszatennem a polcra, ha a gyereknek kabátot vagy cipőt kell vennem és évi egy nyaralás, valamint valamilyen kétheti/havi szintű kikapcsolódás (múzeum, állatkert, játszóház) nyugodtan beleférjen, ne hiányozzon a kasszából. Biztosan lehet kevesebből is boldog lenni, de nekem kb ez lenne a kritérium.

2022. nov. 17. 17:26
 6/15 anonim ***** válasza:
83%

Mi is nagyon agyaltunk.

Pont a helyzet miatt továbbra is 1 fizu

( most lettem gyesen a 2. Gyerekkel)

Viszont mi felvettük a babavárót, amiből csak 2 milliót költöttünk el.

Egyelőre nem is tervezünk többet, ez a tartlékunk.

A házunk, a 2 autónk hitelmentes.

A ház: 4 szoba, 2 fürdő étkező, konyha, nappali, előszoba és a gyerekszobák előtti közlekedő jelenleg játéksarok( nagy szőnyeg,játékkonyha stb itt van)

Jelenleg az egyik szoba dolgozóként működik, így lehet átmenetileg közös szoba is lesz a gyerekeknek, de melléképületben ki lehet alakîtani, de ezt csak, amikor nekem is fizetésem és nem ellátásom van, akkor állnék bele.

Nah erre a helyzetre 1 évet agyaltam.. azóta pedig rosszabb és nem jobb lett a helyzet..🙈

2022. nov. 17. 17:36
 7/15 anonim ***** válasza:
74%
Mi nem is inkább az anyagiak miatt nem akarunk harmadik gyereket, hanem az miatt (is), mert túl kicsi a lakás (2 szobás, 53 nm-es), így sem lesz könnyű. Nagyobb lakásra vagy házra meg nem futja ilyen ingatlan árak mellett.
2022. nov. 17. 17:41
 8/15 anonim ***** válasza:
55%

Nekünk az a szerencsénk, hogy eleve 3-ban gondolkodtunk és még a minden előtt vettük az ingatlant..

De mondjuk a csokot nem mertük felvenni, akkor sem, mert gyerek nélkül nekem full para lett volna 3-at aláírni.. nem is attól féltem, hogy nem sikerül, hanem nem tudtam, hogy majd 1 után egyáltalán 2 kell-e.

Baráti körben 4-5 gyereket tervezett egy pàr.. aztán 6 évig 1 volt, nehéz eset.. 2 lett, több nem lesz neki, egészségügyileg, anyagilag lehetne. De nehéz esetek.. közben idősebbek is lettek

2022. nov. 17. 17:51
 9/15 anonim ***** válasza:
71%

-saját lakás, 4 szobával, hogy mindenkinek legyen saját

-egy ilyan autó, amiben nem kell hátul nyomorogni.

-baj esetén 1 kereset is fedezze a kiadásokat

-segítség a férjen kívül. Ha betegek, ha ilyen olyan szakkörre/sportra járnak,ne legyen egy komoly logisztikai feladat.

Nekem ezek lennének a minimum.

De én sem testileg sem lelkileg nem vállalnék be egy 3.gyereket (2 van). Szerintem sokkkal nehezebb, mint 2 gyerekkel. Nem csak anyagilag.

2022. nov. 17. 17:56
 10/15 anonim ***** válasza:
51%
Nincs az a pénz!
2022. nov. 17. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!