Szerintetek baj ha szeretnék 3. gyereket ilyen körülmények közt?
Az eszközkezelő most fogja átvenni a lakásunkat de hitelünk nincs.
Soha sem lesz saját lakásunk örökölni sem fogunk, de legalább a bèrleti jog a miènk lesz. Van már kèt fiam, vágyom egy kislányra.
Kèsőbb szeretnènk elcserèlni nagyobbra mert most kèt szobàs a lakás.
Ti vállalnátok 3.at?
Nálatok milyenek a feltètelek?
Ja èn 27vagyok a fiúk 2 ès 3,5 èvesek.
Kedves Kérdező,
lehet, hogy nem leszek népszerű a véleményemmel, de én bizony nagyon-nagyon meggondolnám a helyedben.
Én biztosan nem vállalnék, pont azért, amit az előttem válaszoló is írt.
A gyermeknevelés pénzügyi oldala számomra nem csak a havi kiadásokkal való zsonglőrködés, hogy legalább 0-ra jöjjünk ki, vagy be tudjuk fizetni a számlákat és jusson ennivalóra, ruházatra is. Ennél számomra többet jelent a felelősség szülőként.
Megszakadna a szívem, ha kiderülne, hogy pl. mindhárom gyermekem tehetséges valamiben (sport, zene, bármi), de a havi költségvetés szűkössége miatt egyiknek nem jutna arra, hogy gondozzuk a tehetségét.
...de akár a jó cipőt is mondhatnám vagy bármit- és ezek még bőven a havi kiadások között vannak.
Nem írtál arról, hogy a lakást leszámítva milyenek a jövedelmi viszonyaitok? a döntésben biztosan ez is sokat számít.
Van-e, akartok-e tartalékolni saját nyugdíjas évekre, a gyerekeknek valami kezdőtőkét (tanulásra, külföldi világlátásra, lakhatásra stb.)- és a 3. gyerek számára is lesz-e elegendő tartalék (ha már a két nagyobbnak van)?
A két szoba igenis kicsi 5 embernek. Ez két hálószoba vagy egy nappali és a másik helyiségben alszik a család? Ez sem mindegy.
A nagyobb lakásba költözésre van valami tőkétek? vagy bérleti jogot vásároltok vagy nagyobb albérletbe költöztök?
A pici hol fog aludni? A két nagyobb mellett (és ha sír, akkor kelnek-e a nagyok?) vagy a szülői hálóban?
Vissza tudsz menni most a teherbeesés előtt dolgozni? jogosult vagy a maximális gyed-re, jó tgyásra vagy gyes-sel fog telni a következő 3 év is?
Utána van biztos állásod vagy főállású anyaságin gondolkodsz? megteheted anyagilag is, hogy a gyermekeidet neveled és nem szükséges dolgoznod a legkisebb iskolás koráig?
Igen, rövid távon nagyon tetszetős a 3 gyerek, ha élni tudtok az adókedvezményekkel, ingyen kaptok mindenütt étkezést, tankönyvet stb.- ez a mérleg egyik serpenyője. Mi van a másikban?
Ha úgy gondolod, hogy a jelenlegi jövedelmi helyzetetekben van legalább 20-30% tartalék, illetve HOSSZÚTÁVON is kiszámítható, biztos megélhetést tudsz biztosítani magadnak és a gyerekeidnek, akkor vágj bele persze.
Arra is gondolj, hogy állsz-e olyan biztos alapon az anyagiakban, hogy ha válás, elköltözés, sajnálatos baleset vagy haláleset történne a családban, a férjeddel, akkor te mindig, mindenkor egyedül is képes vagy-e eltartani a 3 gyermekedet. Ez nagyon fontos szempont lenne számomra, ha én lennék hasonló döntési helyzetben.
Ha a fentiekre sok igen a válaszod, akkor én is őszintén sok boldogságot kívánok a gyermekvállaláshoz és a családhoz.
(...ha valamiért mégsem- kérlek nézd el nekem, hogy a leírt szűkös információkból erre következtetek- akkor pedig remélem, hogy a feltett kérdéseim is segítenek neked az átgondolásban)
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!