Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A nők miért vállalnak gyereket?

A nők miért vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés

Kicsit kifejtem, mert így félreérthető:)...

Több kisgyerekes nőt, barátnőt kérdeztem, és annak ellenére, hogy mindegyik többé-kevésbé harmonikus kapcsolatban él, mikor megkérdeztem, miért akartak elsősorban gyereket, "magáért a gyerekért", vagy mert annyira szerelmesek voltak a párjukba, hogy egyszerűen TŐLE vágytak egy kisbabára, mindegyik azt felelte, hogy a gyerekért, hogy gyereket akartak és kész.

Végül is nem olyan fontos, de gondoltam megkérdem itt is, a nők nagyrészét tényleg ez motiválja? Mármint nem elsősorban a szerelem, hanem a praktikum? Hogy legyen?

2013. júl. 1. 13:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Mindenki másképp érzi, hogy miért vállal gyereket. Valaki úgy gondolja, hogy azért vállal, mert öreg éveiben nem akar egyedül maradni. Valaki azért, mert valami régen nem sikerült neki, ezért a gyerek fogja teljesíteni a régi álmát. Valaki azért, hogy átadja neki azokat az értékeket, amelyek fontosak voltak neki (lelkiekben), megtanítsa fontos dolgokra, hogy tudjon a gyerek boldogulni az élet összevisszaságában.
2013. júl. 1. 13:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az emberekben benne van az utódnemzés, fajfenntartás természetes ösztöne (sőt, az állatokban is). Szerintem ezen nincs is mit magyarázni. Az ember épp ezért úgy érzi, hogy boldogságának, elégedettségének, de kiteljesedésének forrása a gyermek. Szerintem ezt a férfiak is így érzik (általánosságban írom ezt persze), de a nők valamivel jobban, mert ők mennek át a dolgok hormonális részén, és őket sürgeti az idő. A férfiaknak folyamatosan termelődik a spermium, a nőknek meg van egy adott mennyiség születésüktől kezdve (mármint petesejt), az egyszer csak elfogy.

S persze ott van az is, amit említettél még, kérdező, hogy az ember jobb esetben szerelmes lesz, és felerősödik benne az utódnemzés ösztöne, mert érzése szerint megtalálta azt az embert, akivel ez megtörténhet.

Úgy is mondhatnám, hogy az átlagemberek a leendő családhoz keresnek párt, akit szerethetnek.

2013. júl. 1. 13:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Evolúciósan így vagyunk kódolva. A fajfenntartáshoz kell az utódnemzés.

Lecsupaszítva ennyi, aztán jön hozzá az egyéni érzület, viszonyulás, szerelem, megfelelő partner, szocializáció stb.

2013. júl. 1. 13:16
 4/10 A kérdező kommentje:
De azért akad olyan is, aki pl. nem igazán kedveli a gyerekeket, hmm, vagyis nem érdeklik a gyerekek, viszont úgy érzi, nagyon szereti a párját és tőle szeretne egy gyereket, akit, úgy gondolja, nagyon fog szeretni, mert belőlük, kettejükből van...Vagy ez a ritkább?
2013. júl. 1. 13:18
 5/10 anonim ***** válasza:

Hát szerintem a kettő nem választható el ilyen mereven.

Mert épeszű nő csak akkor szül, és érzi úgy, gyereket szeretne szülni és azt meg is teheti, ha harmonikus kapcsolatban él, az pedig feltételezi a szerelmet.

Én magamból indulok ki. Több éve élek a férjemmel, nyilvánvalóan szeretjük egymást, mert különben nem is működne, hiszen az együttélés, házasság kemény dió. Ebből természetesen következik mindkettőnk szándéka, és vágya a közös gyerek. És igen, amikor még együttjáró pár voltunk az elején, úgy éreztem, hogy annyira szeretem, hogy szeretnék tőle babát, aztán teltek múltak az évek, összeházasodtunk, megszokottá vált, hogy együtt vagyunk, együtt élünk, és már a közös célok, tervek kerülnek megfogalmazásra. Az, hogy gyermeket szeretnénk. Ez nem jelenti azt, hogy nem érezzük azt, hogy tőle, hanem hogy már annyira nagyon vágyunk rá, hogy gyereket akarunk, márazonnal, tehát a tőle, lehet hogy eltörpül emelett, de attól még így van, hiszen mint mondtam épeszű nő nem magának szül!

2013. júl. 1. 13:18
 6/10 anonim ***** válasza:
49%
Én sem szeretem a gyerekeket, legalábbis az idegen gyerekek idegesítenek, nem ájulok el tőlük, vagy ilyesmi. A családban, közeli ismerősi körben levő gyerekek mások. Ettől függetlenül nagyon szeretnék sajátot, és nem tudom megmagyarázni konkrétan miért, egyszerűen szeretnék és kész.
2013. júl. 1. 13:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Házasságban éltem 5 éve, amikor felmerült a gyerek, és a szívem vágyott csak úgy a babára, de nemet mondtam, nem éreztem azt, hogy ez lenne az a helyzet. Aztán tönkre is ment az a kapcsolat, válás lett a vége. A mostani páromat egy éve ismertem, amikor egyszercsak belémhasított, hogy igen, Tőle, Most! Még nem is voltunk házasok, épphogy összeköltöztünk. A józan észnek ellentmondott, de minden tökéletesen alakult! Évek óta boldogok vagyunk, jön az első Manó. Szerintem nem a gyerekért, hanem a Közös gyerekünkért akartunk mindketten gyereket. Egymástól, ebben a helyzetben. Hiába volt meg minden a múltban, saját lakás, házasság, kereset, minden, amit a józan ész diktált, gyerek sem voltam már, mégsem bírtam igent mondani. Valami visszatartott. Én hiszem, hogy ha az ember megtalálja a párját, minden egyértelmű lesz, és könnyű. Nagyon boldogok vagyunk, és nem a praktikum irányított ebbe a családba, hanem az érzelem. N29
2013. júl. 1. 13:27
 8/10 anonim ***** válasza:
én kislánykoromtól azt várom hogy anya lehessek. Mindigis nagy volt benenm a kisbabák iránti szeretet a vágy a kisbabákkal való törődés után. A sors fintora hogy pont nekem vannak meddőségi problémáim és 4 éve várom a csodát. De gyerekre ennél sokkal régebb óta vágyok, már 20 évesen is az járt a fejembe bárcsak ott tartanék már hogy van férj gyerek stb. Na de ami késik nem múlik hamarosan remélem teljesül a vágyam/vágyunk és nekünk is sikerül. Szóval bennem az anyai ösztön mindig meg volt nagyonis erősen.
2013. júl. 1. 14:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem egy gyerek nem éppen praktikus. Van vele elég sok meló, meg még sokba is kerül. Nekünk már van egy, remélem hamarosan második is lesz. Hihetetlen élmény amúgy, olyanokat tud adni, amit sehol máshol nem kap meg az ember. Szerintem kihagyhatatlan. Ha nem lenne párom, egyedül is vállalnék babát. Talán ez válasz a kérdésre.
2013. júl. 1. 16:27
 10/10 anonim ***** válasza:

1. ok: Az emberek ösztöne a fajfenntartásra. Ez elkerülhetetlen, nagyon nagyon ritka pont ezért, hogy valaki előbb utóbb ne akarna.

2. És ez az én személyes érzésem is: Egy igazán boldog, meghitt, jól működő kapcsolatot, az teljesít ne a legjobban amikor közös gyermek lesz. (nem feltétlenül kell vér szerint közösnek lenni) A gyermeket közösen óvjátok, nevelitek.

3.: Az EGYETLEN világon létező feltétel nélküli szeretet az, amit a gyermekünk iránt érzünk. A szüleinket nem biztos hogy szeretjük, ha elhagytak, a párunkat sem szeretjük, ha átver, a brátainat se, ha elhagynak, .... a gyermekünket viszont feltétel nélkül, és erre szerintem szinte mindenki vágyik

2013. júl. 2. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!