Az normális aki harmadik világbeli termékek vásárlásáról le akar beszélni mondván rettenetes körülmények között készítik őket a szegény munkások? És mi lenne velük ha tényleg nem vennénk semmit?
Agyatlan segghülye idióták.
A gondolatmenet az lenne, hogy a távol keletről és egyéb harmadik világbeli országból özönlenek a tömeggyártott áruk (főleg ruha és műszaki) és élelmiszerek (kakaó banán kávé stb) a fejlett nyugati országokba, ahol is a kényelmes nyugati fogyasztó megveszi és nem gondol bele, az az olcsó kínai ruha, ketyere, vagy épp banán milyen körülmények között került előállításra. Szegény éhbérért dolgozó szinte rabszolga munkások akik a legelemibb munkavédelem hiánya mellett napi 12-14 órákat robotolnak, és midnezt azért kiszolgálják az ellustult gazdag nyugatot.
ÉS a szegény munkások voltaképp MIATTUNK vannak olyan helyzetben amilyenben, hiszen nekünk dolgoznak (átvitt és szó szerint is ): nekünk termelnek + sokszor a munkáltató is egy nyugati cég aki kihelyezte a gyártást kínába mert ott olcsó a munkaerő nincs szakszerv stb.
Na a megoldás szegény elnyomottak helyzetének javítására: hát ne vegyünk filléres tömegárut hanem vegyünk pl hazait vagy fair trade-et.
Oké.
Kérdésem: mi lenne ha 100%-ban komolyan vennénk az intelmet? És senki se venne többé itt EU-ban és USA-ban egy darab kínai cuccot se? Nem lenne több kínai ruha telefon tablet cipő de nem lenne olcsó banán vétele se a tescóban stb stb.????
???
Hm?
Mi lenne a szegény melósokkal ott a nagy távolban? Nem fogyna a megtermelt gagyi filléres ruha cipő stb.
És akkor még az a minimálbéres éhbérüket, azt a kis megélhetésüket is elvesztenék a tömegek.
És mi a jó fenét csinálna az az afrikai / kínai stb iskolázatlan szinte írástudatlan melós ha bezárna a gyár mert nem kell senkinek a termék?
Hm?
Gondolkodnak ezek?
nekem nem dolgom rinyálni. nekem van állásom keresetem én veszem a kínai szarokat és nekem tök8 milyen körülmények között termelik. nem én szívok vele.
csak kérdezem.
Tudom, sok helyen a gyerekeket is dolgoztatják.
Nagy pénzekből visszaköltöznének saját országaikba és kénytelenek lennének az ottani lakosokat dolgoztatni. Már pedig egy amerikai biztos nem dolgozna 500,000ft-nál kevesebbért. Így eszméletlenül felmennének az árak.
A távolkeleten pedig vagy éhen halnának, vagy tüntetni kezdenének amiért nincs már munkahelyük. Ha a tüntetés nem fajul el, semmit nem érnek vele, ha pedig elfajul lemészárolják a lakosság felét. Valószínűleg nyitnának új gyárakat, és mivel külföldre nem tudnák eladni, ezért a saját népüknek gyártanának.
Elképzelhetőnek tartom, hogy a távolkeleten egy kis fellendülés, még az EU-ba meg USA-ba újra válság lenne.
Hülyeség. Ezt megtehetik most is. De nem teszik mert az ottaniaknak még a filléres szarokra sincs pénzük!
Ami nekünk olcsó nekik az is drága.
"ezért a saját népüknek gyártanának. "
NE ETESSÉTEK A TROLLT!
Ez megint az utólag linkelős csávó, aki mindig felkap egy témát, és hergeli a népet. Olvastam már tőle olyan kérdést hogy kamion sofőr, meg olyat hogy rasszista, meg olyat hogy meleg akit nem fogadnak el... :D Nem fogtok vele dűlőre jutni...
Az ilyen kérdéseknél amúgy komolyan megértem, hogy a milliárdosokat miért nem érdekli, hogy a középréteggel vagy a szegényekkel mi történik.
A középréteget sem érdekli, hogy a szegényekkel mi van a világban. Szégyen...
Miért amikor te a boltban megveszed a 28. mobilodat egy éven belül mert kijött az Ájfón 8 amiben már rakétakilövő is van, akkor érdekel hogy esteleg egy 12 éves gyerek szerelte össze napi 14 órás műszakban?
Dehogy érdekel.
Csak jöjjön a cucc csak legyen!
Vagy rosszul mondom?
Hát "barátom" nagyon rosszul mondod, mert bár anyagilag megtehetném, de soha nem volt iphone-om.
Pláne nem veszek divatból semmilyen műszaki cikket.
Akkor váltottam okos telefonra is, amikor már tényleg a szakmám indokolta, hogy képben legyek ilyen téren is.
Ugyanis tudom, számodra furán hangzik, de vannak olyan szakmák is a világban, ahol indokolt a technológia követése, és nem vagizásból, meg rajoskodásból.
Na ja. Csak annak az éhbérért dolgozó akárkinek ott a távolban rohadtul mindegy hogy menőzésből vagy egyéb okból fogy annyi X árucikk. Ő csak azt tudja hogy látástól vakulásig ott áll a gyártósor mellett.
De tudtam hogy a vita ilyen szándékos mellébeszéléshez vehet majd. "nekem nincs ájfónom".
Az nincs de tök 8. Van helyette más. Az alsógatya meg a zokni ami rajtad van az made in china. De ha az nem akkor más.
Tök8 mi az konkrétan.
De tudom ki fog derülni hogy neked minden használati cikked szittya magyar handmade cucc, igaz?
de vannak olyan szakmák is a világban, ahol indokolt a technológia követése
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!