Rossz lett a cukrom. Tapasztalat?
Vicces, csak azért nem hasznosan a haszontalannak ítélt válaszok, mert nem magas a cukruk. Kezd egyre gázabb lenni ez a pontozós rendszer. 😂
2022. nov. 4. 15:13
Ne foglalkozz a pontotással en feltettem egy kerdést és oda írtsm hogy okoskodók kiméljenek első válasz kíméljen any*d te p*csa.
Szóval ne foglalkozz vele :)van jogy 1 szóra vagy mondatra kapsz
2022. nov. 4. 16:15
Igazából az számít, hogy étkezések után ne menjen magasra (de közben vidd be a szükséges szénhidrátmennyiséget). Sajnos lehet, hogy valakinek 6,2 a terhelés, de étkezések után 8-9, akkor neki nyilván diétázni kell. Nekem 7,9 volt, diétáztam is, de úgy láttam, hogy elsősorban az étkezés utáni félórás séta viszi le a csúcsot nálam, úgyhogy én erre koncentráltam. És mivel az étkezések utáni vércukorcsúcs számít, mindenképp javaslom, hogy vegyél vércukormérőt, akkor is, ha nem kérik a vércukormérést. Kérdezd meg, hogy milyen márkát érdemes, vannak sajnos ócskák (pontatlanok) is.
2022. nov. 4. 18:36
D-cont Etalon vérxukor mérő nagyin jó én kb 2 éve vettem és nem is volt drága de minőségi.
2022. nov. 4. 20:51
Szerintem rendszeresen mérned kell és diétáznod. A mozgas miatt fals az eredmenyéd. ( Az is fals eredményt ad ha citromlevet is ittál. A citromlé segít hogy ne szálljon el a cukrod, tehát ha ittál akkor igazából még magasabb lett volna az eredményed)
Sokaknál ahogy haladnak a terhességgel egyre magasabb a cukruk.
A diéta azért is hasznos mert könnyebb kordában tartani a kilókat.
(A diétával én nem híztam semmit először fogytam kicsit utána kicsit híztam. A dietetikusom nagyon meg volt elégedve.)
Nagyon jó facebook csoport is van ahol szívesen segítenek.
2022. nov. 10. 07:00
Szia hogy alalkult a dolog?
2022. nov. 22. 19:31
17/22 A kérdező kommentje:
Vettem cukormérőt. Képzeljétek mindig leesik a cukrom. Magasat nem is mérek. 5.2 átlagban a cukrom evések után és rosszul szoktam lenni. Dietetikushoz még nem mentem, decemberre van időpontom. Nem merek egyedül sehova menni, mert picit sétálok és rosszul leszek (ájulás közeli állapot).
Akkor alacsony a vércukrod.dietázol?
Terhesen nem láttak el.azonnal?
Engem rögtön behívtak...
2022. nov. 22. 22:26
19/22 A kérdező kommentje:
Diétáztam és mindig rosszul voltam. Most rendesen eszek és nem magas a cukrom, sokszor alacsony és akkor rosszul vagyok. Direkt teszteltem az evéssel, többször mérem napközben. Védőnő szerint egy vérvétel alapján nem lehet ezt eldönteni. Ő is mérte azóta és szerinte nem kell ezen aggódnom. Lehet itthon megcsinálom a cukorterhelést, lehet venni glükózt a gyógyszertárban.
Inkább ne kísérletezz otthon a cukorterheléssel. Az étrenddel kísérletezhetsz. Arra figyelj, hogy ne vidd le nagyon a szénhidrátot, legyen meg legalább 160 g naponta. Másrészt pedig ha gyors felszívódásút eszel, akkor ne csak 60 percnél mérj, hanem 30-nál is. A lényeg, hogy a csúcs ne legyen túl magas (elvileg 7 alatt jó), és ne is essen be. Nekem se volt jó a standard diéta, végül 220 g szénhidrát kellett. A dietetikus azt mondta, a vércukormérőre hallgassak, az a lényeg.
2022. nov. 23. 07:59
További kérdések: