Rossz lett a cukrom. Tapasztalat?
7,8 az már nem határ, mert a határ 7,4.
A mozgás úgy befolyásolja, hogy csökkenti. Tehát a 7,8 simán magasabb lenne.
160 g-os diétát kell tartani, figyelve a szénhidrát eloszlásra és arra, hogy mikor szabad lassú és gyors felszívódásút enni. Ezen kívül reggel és minden étkezés után 60 perccel mérned kell a cukrodat és és 7 alatt kell tartanod. A Facebookon van egy nagyon jó csoport: terhességi cukorbetegség a neve ha jól emlékszem. Ott rengeteg tanácsot, tapasztalatot kaphatsz. Nem kell egyébként megijedni, csak be kell tartani a diétát és figyelni.
Először is, nem véletlen mondják, hogy ülni kell végig. Engem meg csak az udvarra sem engedtek lesétálni (2perc) mert az is befolyasolja.
Egyébként első terhességemnél (2019) a 120perces nekem is 7.8 volt (éhgyonori 4.2 azt hisze)
Második terhességemnél (2021) 7.6 a 120perces.
Látta nődoki is, védőnő is és a háziorvos is. Nekem ezzel nem volt teendőm, mibd a 3 azt mondta 7.8, pont a határ. Ne egyek annyi csokit (amúgy sem nagyon ettem).
Mind a 2 gyerekem makk egészséges.
Azért kell ülni mert ha mozogsz kevesebb lesz a cukrod.
Ha ültél volna 2 órát akkor valószinű magasabb lett volna,így kevesebb lett.
Nekem 9.2 volt,ültem végig
6osnak igaza van.
SOkszor megijesztenek hogy jobban figyelj.én mindent megtettem és mégIs inzulinos lettem de semmi baja a babámnak egészséges :)(5-S VOLTAM)
6,4 lett, és a védőnő már erre is áriázott, hogy húha, oda kell figyelni. Az orvosom meg mondta, hogy tökéletes… Úgyhogy ennél az értéknél nem fogadtam meg a védőnőm tanácsát, de a 7,8 valóban magasnak számít már.
Ha nem is a konkrét diétát tartod, akkor is mindenképp figyelj oda a kajára szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!