Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elviselhetetlen viszketés...

Elviselhetetlen viszketés terhesség alatt, mi lehet?

Figyelt kérdés
Jelenleg a 15. hétben járó kismama vagyok. Nagyjából egy hete elkezdtem (főleg esténként) elviselhetetlnül viszketni. Nem a hasam elsősorban, de a hátam/ mellkasom, lábaim. Nincsenek kiütéseim, viszont a vakarástól, vagy akár a kisebb karcolástól is hosszú, kitüremkedő nyomok maradnak a testemen. Ezek általában egy órán belül elmúlnak. Fogalmam sincs, hogy mit tehetnék, allergiának tűnik, de soha életemben semmire nem voltam allergiás, nem hoztam haza semmilyen új tisztítószert, kozmetikumot, de mást sem. Nem ettem semmi olyat, amit eddig nem. Voltam a héten nőgyógyászaton, ott nem tudtak mit mondani, csak, hogy menjek tovább bőrgyógyászhoz, de nem tudok időponthoz jutni (januárra van). Nem is tudom megmutatni, hogy néz ki a testem, ha akkor éppen nem tör rám a viszketés- mert amúgy teljesen normális minden. Volt valakinek ilyen tapasztalata? Féltem a babát nagyon.

2022. okt. 27. 20:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A bőrgyógyász időpont előtti megmutatáshoz SOS esetben szokott kérni fotót (emilben pl.), és abből már tud következtetni. Én is amondó vagyok, hogy a bőr kiszáradása okozza, és ezt tudod kezelni jó testápolókkal, amit naponta használj akár többször is vagy akár viszketéskor újra, míg rendbe jön a bőröd. Pár nap után már érezheted a hatását. De a bőr ápolását később sem szabad abbahagyni.
2022. okt. 28. 05:59
 12/13 anonim ***** válasza:
Az én bőröm is viszketett végig. Ahogy egyre előrébb haladtam, annál jobban. Testápolóval kentem. Nem volt semmilyen szervi oka, sokszor voltam vizsgálatokon, vérvételeken.
2022. okt. 28. 16:18
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekem is ez van de én 14 hetes vagyok és már hetekkel ezelőtt is volt ilyen.. hullamszeruen jön és elmegy de nekem tele van S bőröm szúnyogcsípés szerű kiütésekkel. Mondtam az orvosnak azt mondta semmi gond de normális választ nem adott. Nem gondolom hogy epepangas de nagyon kikeszit.
2022. nov. 12. 06:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!