Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet baja a babának?

Lehet baja a babának?

Figyelt kérdés

Két hete elkaptam valami nyavalyát. Torokfájás, orrfolyás. A Férjem öt napig lázas is volt, én szerencsére nem.

Elmentünk az orvoshoz, aki amint beléptem hozzá, kiabálva közölte, hogy ha egészséges babát akarok, akkor nem szabad semmit sem innom! A Férjemnek írt fel gyógyszert, nekem semmit.

Így eltelt tíz nap, elmúlt a torokfájás, az orrfolyás is szinte teljesen! Két napja viszont arra ébredtem, hogy a torkom megint fáj és az orrom annyira folyik, hogy szó szerint fél percenként ki kell fújnom. Közben teljesen be van dugulva. Igyekeztem elkerülni az orrsprayt, de már úgy éreztem, hogy megfulladok, de mára már az sem segít, reggel és este fújtam csak. Elkezdtem köhögni is, ilyen hurutos köhögés.

MINDENNEL próbálkoztam: vitaminok, teák, gyümölcsök, inhalálás, mindenféle gyógykenőcs, de semmivel sem jobb. Aludni sem tudok, mert annyira be van dugulva az orrom. Most is sapkával a fejemen nyitott ablak mellett fekszem bebugyolálva, mert úgy érzem megfulladok. A friss levegő picit enyhíti a dugulást, de csak minimálisan.

A házi orvosomra nem számíthatok, a nőgyógyászom egy hét múlva fogad.

36 hetes terhes vagyok és már nagyon aggódom. Annyit köhögök, hogy szegényt percenként "földrengés" éri, illetve a rengeteg orrfújástól már a hasam is elkezdett fájni, mert olyankor mindig nagyon befeszül.

Lehet ebből baj?

tegnap 21:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, semmi baj nem lesz. Én is influenzás voltam és arcüreggyulladásom lett utána, háziorvos mondta, hogy a Nasivint pár napig lehet használni, aztán végül szteroidos orrspray is kellett. Azt mondta, hogy ezek lokálisan hatnak, maximum mérjek rá néha a vérnyomásomra, hogy nem emeli-e meg.
tegnap 21:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ja és a végén hasonló állapotban (rettenetes köhögés

véres orrfolyás) felírta az Augmentint is, mert annyira köhögtem is, és nem javult az arcom se 2 hét alatt. Az rakott helyre végül.

tegnap 21:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, bízom benne, hogy tényleg nem lesz baj. Én majdcsak túl leszek rajta, csak a babának ne legyen baja. Nekem nem írt fel semmit, ezért próbálkozom házi gyógymódokkal, de semmi sem segít -eddig. Szóval nem tudom, hogy ez még meddig fog tartani. :(
tegnap 22:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem lesz gond :)

Egyébként a köhögéstől pont nem rászkódik úgy a baba...volt szerencsém tapasztalni szamárköhögésre hajazó vírussal...néztem uh-n mit érezhet a kicsi...hát semmit. A nevetés na az megmozgatja xD szóval ne aggódj, ráadásul már az se lenne baj, ha megszületne, ilyenkor max burokrepedést okozhat az intenzív köhögés. Szóval kitartás! Jobbulást :)

tegnap 22:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! 🤗
tegnap 22:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Nagyobb bajotok lesz, ha nem kezelnek megfelelően és súlyosbodik.
tegnap 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!