Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, titeket zavar, ha a...

Kismamák, titeket zavar, ha a várandósságotok miatt mások többes számban beszélnek rólatok?

Figyelt kérdés

Azt gyakran hallani, hogy másokat idegesít az, ha a kismama, akár terhesen, akár már kisbabával T/1-ben beszél magáról és a magzatról/babáról, de mi van azzal a helyzettel, ha mások érdeklődnek folyton T/2-ben?

Szóvá nem tettem eddig senkinek, nem is akarom, viszont következetesen E/1-ben válaszolok, semmi pénzért nem mondanék olyat, hogy "Köszönöm, jól vagyunk". Hisz mit is mondhatnék, hogy van a 18 hetes magzat? 😄 Csak remémélhetem, hogy jól.

A másik, amit megfigyeltem magamnál, hogy nem babának hívom, mert még nem az, hanem magzat. 12. hétig pedig embriónak neveztem, hiába "babázták" a beavatott ismerősök.

(Mondjuk a terhesség előtt is bántotta a fülem a pontatlanság, szóval ez talán csak az én dilim.)

2022. szept. 28. 10:55
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
50%
#20 akkor senki ne kérdezzen senkiről semmit de ha mégis akkor mindenki sértődjön meg kitalált dolgokon :D nekem aztán full mindegy csak nem értem :D
2022. szept. 28. 22:45
 22/36 Derjaderja ***** válasza:
43%

Én nem tudom máskèpp mondani, minthogy szerintem ez egy tolakodó kérdés. Nyilván helyzetfüggő, nem mindegy, ki kérdezi stb.

Nekem megrázó és a terhességemet megkeserítő érzés volt, hogy a munkahelyen kb mindenki szóvá tette, napi sokszor, folyosón utánamszólva, liftben, fèlig idegen emberek kérdezték, "hogy vagytok" - a páromnak nem jutott volna eszébe ilyen eszement kérdést feltenni meg többesszàmban köszönni. Régen sem volt ilyesmi szokás, az emberek tapintattal érdeklődtek.

Most ez a divat, bejött ez a mindenki haver stílus, amibe ez is belefér. Ez van, nyilvàn.

2022. szept. 28. 22:55
 23/36 anonim ***** válasza:
62%

""hogy vagytok" - a páromnak nem jutott volna eszébe ilyen eszement kérdést feltenni meg többesszàmban köszönni."

Na azért ez is már az a bizonyos ló túloldala.

Pf régen tapogatták a kismamák hasát úton útfélen... ma már erről leszoktak az újabb generációk (ez jó, a tapogatás tényleg nem volt ok), de kedvesen érdeklődni a másik hogyléte felől is tilos már, az szerintem is túllő a célon.

Bunkónak titulálni azt, aki érdeklődik a kismama és a "baba" felől... hát ha efelé tartunk akkor egy nagyon szomorú világ lesz.

Engem az sem zavart amikor a 70-80 közötti nénik (szomszédok) és egy barátom megfogta a hasam. Furi volt de azért nem készültem ki tőle... (mondom azért nem bánom h ez a szokás eltűnt).

Ez nekem kb az a kategória amikor a nagyszülőnek meg van tiltva h puszit adjon a gyereknek. A fél rokonság és ismeretségi kör persze ne csókolja végig, de azért ne is bolonduljunk meg már teljesen (ha a gyerek nem szereti és rosszul érinti az persze más).

2022. szept. 29. 05:48
 24/36 anonim ***** válasza:
57%

😥

""hogy vagytok" - a páromnak nem jutott volna eszébe ilyen eszement kérdést feltenni meg többesszàmban köszönni."

Ez szomorú mondjuk!

Mikor ezt kérdezték, én elmondt h épp jól, vagy rosszul, a baba pedig focizik bennem, vagy éppen nyugisan van, esetleg egész nap csuklik

Ez egy udvariassági kérdés!

Ha csak egy ismerősöd kérdezi meg ezt akkor mikor nem vagy terhes, akkor is úgy gondolod h a magánéletedben vájkál?

A többeszám meg azért van h ne legyen paraszt. Ezzel jelzi h emberszámba veszi a magzatot.

2022. szept. 29. 08:42
 25/36 anonim ***** válasza:
29%
Anyám!Ha meg nem kérdezik, akkor meg azon vannak megsértődve bizonyos emberek,hogy le se sz@rják őket.Na az meg a másik oldal,mikor el kell ájulni ha valaki terhes lesz.Nekem 4 gyerekem van,mindig végig dolgoztam 34.hétig,nem vártam el soha,hogy a popómat fényesre nyalják,de nekem nemhogy nem volt felháborító,hanem egyenesen jól esett,ha megkérdezték hogy vagyunk, (én és a baba),bírjuk-e még,és nem szeretnék-e esetleg pár percet pihenni,mozogni,felállni,stb.Nem tolakodásból,hanem figyelmességből.Már lassan az is baj lesz,ha valakihez hozzászólnak.
2022. szept. 29. 08:56
 26/36 anonim ***** válasza:
82%

Engem picit zavar ha többes számban kérdeznek, de annyira nem hogy problémázzak miatta. Általabán úgy válaszolok h jól köszi, így semleges marad a válaszom.😅

Egyebként én babának hívom.

2022. szept. 29. 10:54
 27/36 anonim ***** válasza:
49%

Úgy érzem, én szerencsés vagyok. :D Tőlem nagyon ritkán kérdezik többes számban, általában megkérdeznek engem, aztán rákérdeznek a kiscsajra. :D A férjem is esténként ad nekem jó éjt puszit, majd megsimogatja a hasamat és elköszön a kicsitől is, szóval külön kezel minket, viszont nyilván én érzem/tudom, hogy mi a helyzet (legalábbis nagy vonalakban) odabent. Egy barátnőm van, aki ki is jelentette, hogy innentől T/2-ben beszél rólunk, kicsit fura volt, de elfogadtam. Az elején egyébként én is figyeltem rá, hogy magzat és nem baba, amióta érzem mozogni, azóta viszont kicsit más. Egyrészt rengetegszer hivatkozunk rá a nevén (a család is), másrészt így, hogy már érzem, közeledik az időpont és sokszor látom kívülről is, így már egyre "babásabb" érzésem van Tőle, nem csak egy megfoghatatlan, képzeletben létező valaki, akiről tudjuk, hogy van, de nem látjuk/érezzük. Ha a kicsi hogyléte felől érdeklődnek, általában annyit tudok elmondani, hogy voltunk orvosnál ekkor és akkor, minden rendben, ma épp elég aktív, vagy épp lustább hangulata van. A nagyszülőket ez is kielégíti és boldoggá teszi.

Szerintem tök jó, hogy van önkritikád, illetve sejted a probléma gyökerét. Boldog babavárást!

2022. szept. 29. 11:31
 28/36 Derjaderja ***** válasza:
25%

24. Az egyes számban feltett "hogy vagy" udvariasság. Többes számban nekem tolakodás, rossz érzést kelt.

Egyáltalán milyem jogon szerez tudomást vagy cèloz a terhességre? Oké, látszik, de pont ezért illik nem szóba hozni, nem célozni semmilyen módon rá.

2022. szept. 29. 12:37
 29/36 Derjaderja ***** válasza:
33%

27. A nagyszülő az más azért. Bár az apósom egyszer megkérdezte, hogy szokott-e rugdosódni, és szoktam-e beszélni hozzá, akkor kikészültem (de nyilván kedvesen válaszoltam ettől függetlenül), ő egy idegen férfi szàmomra.

De pl velem volt, hogy a pékségben az idegen eladó megjegyezte, hogy mekkora a hasam, és mikorra vagyok kiírva.

Ezekre mért kellene válaszolni? A sziasztok-kal köszönés meg számomra egyszerűen teljesen erthetetlen, egy kiscsecsemős anyának nem köszön az ember többesszámban, de az még esetleg elmegy. A kutyásoknak is azt mondod, "sziasztok"?

Totàl bizarr az egész.

2022. szept. 29. 12:42
 30/36 anonim ***** válasza:
87%
Számomra az a fura ha nem babának hívod hanem embriónak, nekem olyan személytelen,az meg, hogy hogy vagyunk az teljesen belefér terhesen, viszont azon jókat nevetek magamban mikor megkérdezik hogy van a baba, végülis nem tudhatom bízom benne jól, de lehet megkérdem majd csak válaszol :-)
2022. szept. 29. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!