Kismamák, titeket zavar, ha a várandósságotok miatt mások többes számban beszélnek rólatok?
Azt gyakran hallani, hogy másokat idegesít az, ha a kismama, akár terhesen, akár már kisbabával T/1-ben beszél magáról és a magzatról/babáról, de mi van azzal a helyzettel, ha mások érdeklődnek folyton T/2-ben?
Szóvá nem tettem eddig senkinek, nem is akarom, viszont következetesen E/1-ben válaszolok, semmi pénzért nem mondanék olyat, hogy "Köszönöm, jól vagyunk". Hisz mit is mondhatnék, hogy van a 18 hetes magzat? 😄 Csak remémélhetem, hogy jól.
A másik, amit megfigyeltem magamnál, hogy nem babának hívom, mert még nem az, hanem magzat. 12. hétig pedig embriónak neveztem, hiába "babázták" a beavatott ismerősök.
(Mondjuk a terhesség előtt is bántotta a fülem a pontatlanság, szóval ez talán csak az én dilim.)
Szerintem ez csak simán szóhasználat kérdése.
Van aki nem szeret bizonyos kifejezéseket, ahogy az élet többi területén is előfordul.
Én nem szeretem a tejcsi meg az ici, iszi szavakat, más meg használja .
Semmi különös nincs benne, más területeken is rengeteg olyan van, amit valakik használnak, másokat meg idegesít.
Nah a hogy vagytok, kifijezetten normális kérdés. Illetve a jól vagyunk válasz is. Hiszen itt lehetne az is h a baba jól, én meg xarul, mert 24órából 20at hányok.
Szerintem a kisbabásoknál idegesítőbb az ettünk, kakiltunk, fürödtünk kifejezések.
A hasadban a babával még egy test vagytok. Érthető a többeszám.
Az h te zigótának, meg embriónak, magzatnak hívod, számomra baromi személytelen.
Mintha csak egy élősködő gazdateste lennél.
Sejtettem, hogy velem van a baj.
Nekem még mindig furcsa ez az egész. 8 évet vártunk a babára. Nem tud az agyam átkapcsolni.
Talán magamat kímélem azzal, hogy kicsit személytelen vagyok, vagy szimplán selejt vagyok.
Meg nem igazán tudom, mások felé hogy kell ezzel állni. Nekem furcsa a figyelem, amit kapok, mert sosek szoktam hozzá. Meg persze tudom, ez a figyelem inkább a babának szól, nem nekem.
Ráadásul nem viseltem/viselem túl jól a terhességem, de nem akarok folyamatosan panaszkodni, de azt sem mondani, hogy minden oké. Nem akarok másoknak sok lenni, így magamtól nem is hozom fel a témát, kizárólag akkor, ha kérdeznek.
Az sem segített, hogy az egyetlen legjobb barátom a terhességem elejétől nem áll velem szóba.
Talán a sok itthon töltött időtől be fogok csavarodni. 🙂
(Lombik terhességem van, punkció óta itthon vagyok, a rosszullétek miatt meg alig járok el itthonról.)
Ha egy párt kérdeznek, akkor is úgy teszik fel a kérdést, hogy hogy vagytok.
Nem úgy, hogy hogy vagytok te és a Béla :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!