Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, titeket zavar, ha a...

Kismamák, titeket zavar, ha a várandósságotok miatt mások többes számban beszélnek rólatok?

Figyelt kérdés

Azt gyakran hallani, hogy másokat idegesít az, ha a kismama, akár terhesen, akár már kisbabával T/1-ben beszél magáról és a magzatról/babáról, de mi van azzal a helyzettel, ha mások érdeklődnek folyton T/2-ben?

Szóvá nem tettem eddig senkinek, nem is akarom, viszont következetesen E/1-ben válaszolok, semmi pénzért nem mondanék olyat, hogy "Köszönöm, jól vagyunk". Hisz mit is mondhatnék, hogy van a 18 hetes magzat? 😄 Csak remémélhetem, hogy jól.

A másik, amit megfigyeltem magamnál, hogy nem babának hívom, mert még nem az, hanem magzat. 12. hétig pedig embriónak neveztem, hiába "babázták" a beavatott ismerősök.

(Mondjuk a terhesség előtt is bántotta a fülem a pontatlanság, szóval ez talán csak az én dilim.)

2022. szept. 28. 10:55
1 2 3 4
 11/36 Derjaderja ***** válasza:
38%
Hat én gyűlöltem a "hogy vagytok" kerdést, és nem is értem, hogy jut egyáltalan valakinek eszébe feltenni. Béna, illetlen, értelmetlen. Amúgy meg honnan tudjam rá a választ?!
2022. szept. 28. 12:31
 12/36 Derjaderja ***** válasza:
82%
8. Én se mertem beleélni magam, és en is magzatként beszéltem róla, aztan kb felidőtől a keresznevét hasznaltam.
2022. szept. 28. 12:33
 13/36 A kérdező kommentje:

"Amint megszületik és nagyobb lesz,te is keress társaságot különben bedilizel😅"

Nem igazán szoktam nyitni emberek felé, bár biztos jó lenne majd ezen változtatni.

Nekem mindig fiú barátaim voltak, a legjobb barátom is fiú. Vagyis hát már múlt időben mondom.

Kolléganők szoktak utánam érdeklődni, de feléjük sem nyitok magamtól, nem akarok senkit terhelni a terhességem részleteiről.

2022. szept. 28. 12:48
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavart sosem. Össze voltunk nőve, és határozottan ketten voltunk. Embrióként sem gondoltam rá sosem, nekem ez túl objektív megközelítés.

Ha viszont téged zavar, szerintem megkérheted azokat az ismerőseidet, akik gyakran kérdeznek így, hogy máshogy mondják. A legtöbb kismamát van ami zavar, nem fognak meglepődni rajta.

2022. szept. 28. 13:39
 15/36 anonim ***** válasza:
75%

A 7.kommentedben babának hívtad, csak szólok. Múltidőbe tetted hogy "sokat vártunk a babára". Mivel múltidőben van gondolom erről a babáról beszélsz, tehát babának tekinted. Csak nem mersz kötődni.

Én se mertem, lassabban is jött születése után is.

Az teljesen korrekt kérdés, hogy hogy vagytok, hoszen arra kíváncsiak, hogy te és a baba hogy vagytok.

2022. szept. 28. 17:11
 16/36 anonim ***** válasza:
65%

Hogy vagy te és az embrió?

Ezt azért csak nem kérdezhetik :D

Egyébként azt azért lehet tudni sok esetben, hogy nagy gáz van-e a magzattal.

Vérzel, görcsölsz vagy találnak valamit az ultrahangon. Ha semmi ilyen nincs, akkor feltehetően rendben van a kicsi.

2022. szept. 28. 20:30
 17/36 Derjaderja ***** válasza:
34%

Szerintem a terhesség az a testemmel kapcsolatos magánügyem. Nem illik semmilyen formában szóvátenni, gratulálni (kivéve ha én magam mondom vkinek, hogy varandós vagyok), vagy célozni rá pl ilyen kérdésekkel. A másik privát zónájába gázolas.

Másrészt olyannak szoktunk köszönni vagy megkerdezni, hogy van, aki visszaköszön es válaszol, de minimum érzékeli, hogy beléptünk a vilagába. A magzatra melyik igaz ebből?

2022. szept. 28. 20:45
 18/36 anonim ***** válasza:
56%
#17 bocsi de te nem vagy ép 🤣🤣🤣
2022. szept. 28. 22:19
 19/36 Derjaderja ***** válasza:
32%
Na és?
2022. szept. 28. 22:25
 20/36 Derjaderja ***** válasza:
49%
16. És Te elmondanád a közertes néninek vagy a kolléganőnek ha épp talàltak vmit az ultrahangon vagy komplikációk vannak?
2022. szept. 28. 22:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!