Azt mondta a nőgyógyász hogy ő ír ki táppénzre? Megkérdeztem tőle hogy a háziorvoshoz vagy ő fog kiírni táppénzre azt mondta hogy ő De a háziorvosom szerint a nőgyógyász nem szokott kiírni Melyik az igaz?
csak és kizárólag a háziorvos vehet táppénzre (vagyis keresőképtelen állományba) minden más orvos csak javasolhatja.
Közkeletű tévedés.
Háziorvoson kívül állományba vehet szakrendelés erre szerződött szakorvosa is. Nálunk pl a nőgyógyászat tartja keresőképtelen állományban a helyi (zalaegerszegi) kismamákat, míg az ide járó, de nem zegi lakosok javaslatot kapnak a háziorvoshoz. Intézményenként változik, melyik szakrendeléseknek van rá jogosultsága.
Egyetlen egyszer voltam kb4 hónaposan a háziorvosnál, mert befulladtam, és beutaló kellett.
A nőgyógyász adta a táppénzes papírt az sztk-ban
tessék, 8, 102/1995 Korm rendelet.
2. § (1) * A keresőképtelenség illetve a keresőképesség elbírálására és igazolására az Ebtv. 45. § (2) bekezdése alapján jogosult:
a) a háziorvos, házi gyermekorvos (a továbbiakban együtt: háziorvos),
b) a járóbeteg-szakellátás orvosa,
c) az ideggondozó, bőr- és nemibeteg-gondozó, tüdőgondozó, valamint az onkológiai gondozó szakorvosa,
d) * az egészségbiztosítási pénztári feladatkörében eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal (a továbbiakban: kormányhivatal),
e) * a kormányhivatallal felülvéleményező tevékenységre szerződött főorvos (a továbbiakban: felülvéleményező főorvos).
Mikor jutunk el oda, hogy nem hazudtoljátok meg azt, aki láthatóan tudja, miről beszél, mert ez a munkája?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!