10 hetesen pár pohár bor?
Figyelt kérdés
Hétvégén (Már a terhességem előtt le volt foglalva) megyünk barátnőmmel csajos hétvégére. Mennyire lehet baj belőle, ha péntek este és szombat este is 1-2 pohár bort megiszok? Természetesen eddig nem ittam, és nem is tervezek a jövőben, de a hétvégén ha bemegyünk este valamerre, jól esne. Tudom az alkohol tiltólistán van, de annyi féle vélemény van erről, illetve orvosok is néha javasolják, nem tudom ez a mennyiség mennyire férhet bele. Köszönöm előre is a válaszokat!2022. szept. 1. 10:56
21/44 anonim válasza:
Én nem innék. De legfőképpen az első trimeszterben nem, akkor fejlődik ki mindene. Ha nagyon muszáj akkor a 12. hét után igyál, akkor nem olyan káros.
22/44 anonim válasza:
Hagyjad kérdező, ezek ugranak az ilyenekre:D Itt nem érdemes ilyet megkérdezni, mert rádugranak. Nem véletlenül kérdezted meg gondolom, de már egyből veszélyezteted a gyereked meg csak magaddal foglalkozol.. Gondolom ők azok, akiknek szülés után megszűnik az élet.
23/44 anonim válasza:
Hogyne, hiszen ha nem piálhatsz, már meg is szűnt az életed...
24/44 anonim válasza:
Pont ez a terhességi kor az, amikor még egy pohár bor sem ajánlott. Második trimesztertől néha napján 1-1 dl vörösbor még aligha ártott meg egy fejlődő magzatnak, de én akkor inkább hanyagoltam. Több pohárral meg semmiképp sem jutna eszembe inni terhesen.
25/44 anonim válasza:
Egy pohárral meginnèk, annál többet nem. Esetleg virgin cocktail/ mocktail, fröccs?
26/44 anonim válasza:
Ennyi alkoholtól nem lesz baja a magzatnak, mivel feltehetőleg nem rendszeresen fogsz inni. Én nem fogom levenni rólad a keresztvizet, mint az itt moralizáló élettelenek, de azért nem ártana átgondolnod a prioritásokat.
27/44 anonim válasza:
26. Honnan tudod, hogy nem lesz baja? Vállalod névvel a felelősséget? Lehet, hogy nem, lehet, hogy igen ezt se te, se én nem tudjuk. 1-es vagyok, nem bántottam senkit, mielőtt élettelen lennék, csak mert nem egyezik a véleményünk.
28/44 anonim válasza:
27, te hol látod, hogy biztosra mondtam? Akkor pontosítok, hogy szemantikailag se lehessen belekötni: ha baja lesz a magzatnak, akkor nagy valószínűséggel nem attól a 2 pohár bortól lesz. Nem biztattam alkoholfogyasztásra a kérdezőt én sem, csak nem kezdtem el kritikátlanul óbégatni.
29/44 anonim válasza:
23as, látod erről beszélek:D Hogy nem alkoholista a kérdező, mégis úgy csinálsz.
30/44 anonim válasza:
30-as a bizonyíték arra, hogy az evolúció nem az intelligenciát jutalmazza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!