10 hetesen pár pohár bor?
"Véleményekre, tanácsokra voltam kíváncsi, mivel mindenhol mást írnak ebben a témában"
Véleményeket kaptál, az más tészta, hogy nem tetszenek neked.
Szerintem senki nem ősanya attól, hogy nem inna terhesen.
Azt is javaslom, hogy szállj le a magas lóról 10 hetes terhesen, és majd akkor szólj be bárkinek ha te is anya leszel, mert fogalmad sincs miről beszélsz.
Erről még mindig nincs egyértelmű állásfoglalás. Általában tilosnak minősítik, de például Franciaországban isznak bort a terhesség alatt is. Nyilván nem részegségig, csak étkezéskor.
N
Én nem tenném. Ennyi alkoholtól valószínűleg semmi baja nem lenne egyébként, na de ha valami baja lesz, akkor örökké hibaztatod majd magad...
Igazából kizárni sem lehet, hogy nem okoz majd bajt, mert lehet, hogy pont csak ennyi kell, hogy egy kedvezőtlen folyamat elinduljon. Azt nem lehet tudni, hogy mennyire fogékony genetikailag a magzat... a legtöbb embernél semmi hatása nem lesz egyszeri kis mennyiségű alkoholfogyasztásnak.
Az alkohol alattomos idegrendszeri tüneteket okozhat, ami nem egyből látszik majd meg a kisbabán.
Még a cigizés se olyan káros, mint az alkohol állítólag.
Ha annyira kivanod a bort, igyal egy kortyot, de aztan ennyi. Tobb pohar (na meg mekkora az a pohar? 2 pohar tele toltve mar egy uvegnyi bornak felel meg amugy) azert eleg karos lehet.
Amugy elso trimeszterben en nagyon kivantam a bort, pedig korabban kifejezetten nem szerettem. Ittam egy kortyot, aztan olyan rosszul lettem hirtelen, hogy mentem is hanyni 🙈😂
Én amikor terhes voltam ittam 1 pohár bort. Felhivtam a dokit aki azt mondta hogy 1 pohár mehet nyugodtan bajom nem lesz tőle. Megittam 1 deci bort froccskent. Rohadt jól esett, és a 9 hónap alatt 1x fordult elő.
De pénteken is meg szombaton is 2-3 pohár az sok.
Max 1 deci, vagy fél deci froccskent.
19. De árthat. Lehet, hogy nem, lehet hogy igen. Gondolom ha árt ntbs kommentelőnél nem lehet majd kopogtatni a fogyatékos gyerekkel.
12. Hazugság. Nem isznak. Ugyanazok isznak akik itthon is, akiknek fontosabb a borocska mint a gyerekük.
Jól döntöttél kérdező, ha olyan helyre mentek tök szuper alkoholmentes koktélok vannak, érdemes kipróbálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!