Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jön a kistesó és félek. Normális?

Jön a kistesó és félek. Normális?

Figyelt kérdés

Van már egy lányom aki 1 éves. Ma tesztet csináltam mert késik és pozitív lett . Délután is csináltam szintén pozitív.

Belegondolok kicsit hogy vajon milyen lesz majd ? Félek kicsit . Ez baj ? Most sajnos így nincs meg a felhőtlen öröm. A baba miatt igen. A férjem is örült és én is. De hozza kell tennem nem tervezett baba. Védekezés mellett sikerült csak jöttek elő a szokásos tünetek és mivel késett is ezért csináltam tesztet. Fáj az is hogy nincs meg a felhőtlen boldogság. Beárnyékolja a félelem ezt az egészet. De szerettünk volna kistesót csak kicsit később. Abortuszról szó sem lehet. Megtartjuk mindenképpen. Bár kicsit félek a mostani inflációtól is. Vajon mindent megtudok majd neki adni? Egyenlőre még hatalmas a köd előttem. Érzek boldogságot, félelmet, aggodalmat.. megbirkózom majd 2 kisgyerekkel? Az apuka sokat dolgozik és ha itthon is van (nagyon ritkán) akkor hagyom pihenjen mert nagyon farasztoak a napjai. Segítségem így nincs. Néha a nagyszülők. De mintha az 1 éves lányom is nyűg lenne néha nekik vagy nem tudom. :(

Félek.. nagyon . Váratlanul ért

2022. júl. 18. 16:55
 1/9 anonim ***** válasza:
38%

nem leszek népszerű, de én így tuti nem tartanám meg.

0 segítség, és ott lesz egy dackorszakos, egy csecsemő, a háztartás (ügyintézés, bevásárlás stb)

A férjed elhiszem h fáradt, de az h te kvázi a cselédje illetve a "szoptatós dajka" vagy, nem állapot.

Nyilván örül a 2. babának, mert neki semmi dolga vele!

2022. júl. 18. 17:07
 2/9 anonim ***** válasza:
24%
Hogyan vedekeztetek? Én is úgy szeretnék véletlenül terhes lenni, mert nem merek az eszemmel meg egyet bevállalni, de egy meglepit elfogadnek <3
2022. júl. 18. 17:07
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
Itt 10ből 12 lesznek védekezés mellett terhesek 😱 Kezdek aggódni
2022. júl. 18. 17:10
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Nekem is ennyi a korkülönbség a két nagy között, bár tervezetten. Az első 4 hónap volt nehezebb, amíg összeszoktunk, de az minden korkülönbségnél meglenne. Most 4 és 6 évesek, teljesen összenőttek, azonos programok, játékok. Az a kezdeti 4 hónap bőven megéri azokért az évekért, amikor már sokkal könnyebb, hogy ilyen kicsi a korkülönbség. Segítségem egyáltalán nem volt, nagymama sem. Nem volt vállalhatatlan.
2022. júl. 18. 17:13
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

Simán meg fogjátok oldani!

Az én gyerekeim között 21 hónap van, szintén kicsit későbbre terveztük a másodikat. De nagyon jó tesók, és utólag örülök, hogy ilyen kevés köztük a korkülönbség.

2022. júl. 18. 17:23
 6/9 anonim ***** válasza:
73%
Nekem 20 illetve 22 hónap van a gyerekek között, ma sem csinálnám másként, pedig nem volt segítség. A félelem teljesen normális, ha tervezett baba lenne is ugyanígy éreznél.
2022. júl. 18. 17:23
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

Én egyet tudok neked javasolni, már elhatároztátok megtartjátok. Fókuszáljatok erre, és kész. Ha jön a nehézség majd akkor foglalkoztok vele. Az, hogy az ismeretlentől stresszelsz, hülyeség. Lehet olyantól félsz, ami nem is fog bekövetkezni. Lépésről lépésre. A kistesó meg hát egy 1 évesnél bárhogyan reagálhat. De gondolj arra, hogy akkor már 2 lesz, és azért picit önállóbb. Rengeteg gyerekmese, felkészítő könyv szól arról, hogy milyen is a nagytesónak lenni. Én ajánlom olvassátok a gyereknek minél többet őket. Mondjátok el, beszéljetek róla. Fontos tudatni vele, hogy bár ez változás, de ti ettől ugyanúgy szeretitek, legyen neki egy anyás és egy apás én ideje is, amit csak rá szántok. És amiből csak lehet a kicsinél vegye ki a részét: általában azok a tesók, akit bevonnak a kistesó melletti dolgokba, sokkal jobban kezeli a helyzetet. Maga az, hogy lány milyen jó már élő baba (gondolom vannak kisbaba játékai). Persze a szülő mindig kontrolálja a háttérből a nagyobb viselkedését, hogy biztos ne legyen baj, de pl: válasszon ruhát a picúrnak, cipőt, szobaszínt, érezze, hogy ő is irányíthat, és befolyásolhassa a dolgokat.

Szerintem egyáltalán nem baj a kiskorkülönbség, a lényeg az, hogyan vannak összeszoktatva.

2022. júl. 18. 17:31
 8/9 A kérdező kommentje:

Mint írtam az abortusz szóba se jöhet! Alapból 2 gyereket terveztünk. Csak nem is sejtettük hogy ilyen hamar úton lesz, mint írtam védekezés mellett történt. Aki szerint nem lehetséges az olvasson utána. De nem fogok vitatkozni ilyenen. Az a lényeg hogy a legfontosabb dolgot kilehetett belőle ragadni. Na de mindegy.

Megtartjuk mindenképp. 😊 nehéz lesz azt már most látom. De megéri. Mivel az első baba nehezen jött össze így eléggé értetlenül állunk a dolog mögött de ez most már nem lényeg.

2022. júl. 18. 20:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia! Ugyanígy vagyok, jelenleg a 8. hétben, dokihoz majd csak jövő hétre kaptam időpontot.

A kisfiam júniusban töltötte az 1 évet, rá egy hétre lett pozitív a tesztem. Akkor nagyon boldog voltam, de most, hogy eljutott a tudatomig néha elkap a pánik. De közben pedig hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen könnyen megáldott minket ismét 🥰 amúgy terveztük, csak szerettem volna megvárni amíg a kisfiam legalább szobatiszta lenne 🙄 szóval pár hónappal hamarabb kopogtatott a gólya.

20 hónap lesz közöttük.🙈

Nekem van segítsegem, de így is nagyon parázok, hogy jut időm majd két picire…

E.

2022. júl. 21. 09:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!