Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 42 évesen váratlanul becsúcsot...

42 évesen váratlanul becsúcsott egy baba. Megtartanátok?

Figyelt kérdés

Teljesen váratlanul ért minket a hír, mert eddig úgy volt, hogy nekem nem lehet gyerekem. Még a feldolgozás fázisában vagyunk, de tudjuk, hogy lassan dönteni kell.

Régebben mindent odaadtam volna azért, hogy gyerekem lehessen, de viszont nagyon megszenvedtem, hogy a volt férjemmel 9 évig megpróbáltunk mindent, de nem jött össze. Ráment a házasságunk, a lelki és mentális egyensúlyom, és lassan korban is ott voltam, hogy szembe kellett néznem a ténnyel, hogy soha nem lesz gyerekem.

Szóval végül elfogtam, elengedtem az egészet, a mostani párom is így fogadott el és így rendezkedtünk be, hogy csak ketten leszünk.Erre jött ez a hír,ami borítja az egész eddigi éltünket. Tényleg fogalmunk sincs róla, hogy mit tegyünk, fel sem merült bennünk soha hogy ilyen döntés elé kerülünk egyszer, így nem is beszéltünk róla soha. Tudom, hogy a végső döntés a miénk, de most még annyira tanácstalanok vagyunk, hogy bármit meghallgatok.

2022. júl. 15. 15:44
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
33%
Nem tartanám meg. Mire felnő már nyugdíjas leszek. Mire unokázna lehet már nem élek.
2022. júl. 16. 07:55
 42/58 anonim ***** válasza:
66%
Ezért inkább haljon meg, mert 5 évvel idosebb lesz mint a többi nagyi? Gratulálok.
2022. júl. 16. 08:06
 43/58 anonim ***** válasza:
79%
Ilyen előtörténettel tuti megtartanám. 60 évesen bánnád,hogy nem szülted meg.
2022. júl. 16. 08:59
 44/58 anonim ***** válasza:
74%

"Nem tartanám meg. Mire felnő már nyugdíjas leszek. "

És akkor? Legalább ráér unokázni, mert nyugdíjas. A gyereke rá tudja bízni az unokát, ha mondjuk visszamegy dolgozni. Nem kell mindig táppénzen lennie, amikor beteg a gyerek, mert a nagyi úgyis ráér. Fel lehet ezt így is fogni.

Nagymamám 43 évesen szülte anyut (egyetlen gyermeke), és 17 éves koromban halt meg. Úgyhogy bőven tudott még unokázni is.

2022. júl. 16. 09:25
 45/58 anonim ***** válasza:
85%
Ez is egy jo erv 30+ evesen szultem anyukam nyugdijas konkretan unatkozik imad unokazni mar nem a dolgozo nagymamat kell "terhelni"
2022. júl. 16. 19:01
 46/58 anonim ***** válasza:
69%
Mindenképp megtartanám, kivéve ha beteg. 37 vagyok, nincs még gyerekem, volt egy elhalt terhességem néhány hónapja. Újra fogunk próbálkozni, és 38-on túl leszek mikor szülni fogok. Nem jelent semmit a kor, csak egy szám. A mostani párod nem véletlen jött az elégedve, ahogy a babátok se. Tőle kell legyen gyereked. Én egyedül is vállalnám, az biztos. Viszont ez a ti döntésetek, de véleményeket kérdeztél.
2022. júl. 27. 12:20
 47/58 anonim ***** válasza:
100%
Hogy döntöttetek?
2022. júl. 27. 17:48
 48/58 A kérdező kommentje:
Nehéz döntés volt, de az abortusz mellett döntöttünk.
2022. júl. 30. 20:25
 49/58 anonim ***** válasza:
100%

Miért?

Tényleg érdekel.

2022. júl. 30. 22:42
 50/58 A kérdező kommentje:

Összetett okai voltak a döntésünknek. Nagyon nehéz időszak volt számomra amikor évekig hiába vártunk a babára, folyamatosan marcangoltam, hibáztattam magam, a végén már úgy éreztem, hogy semmi vagyok, lelkileg, pszichésen, mindenhogy összeomlottam. Ha most visszanézek már látom, hogy valójában miután elváltam és tudatosítottam magamban,hogy soha nem lesz gyerekem és így kell elfogadnom magam, így kell folytatnom az életem, az valójában megkönnyebbülés, megváltás volt nekem. Valójában azóta vagyok boldog és van önbecsülésem, mióta nem törekszem a babára. Belegondoltunk, átbeszéltük, és nem érzem magam késznek arra, hogy újra kezdjem azt az időszakot. Ráadásul ha objektíven nézzük valóban sok minden veszélyt jelentett erre a terhességre. Alapvetően az, hogy idáig nem voltam termékeny.Ismerek sajnos olyan nőket akik bár teherbe esni képesek, de kihordani nem tudják a babát, folyamatosan elvetélnek. Mondhatni ez is a meddőség egy formája. 40 feletti terhességnél eleve magasabb a vetélés és a betegségek kockázata. Akár előrehaladott terhességnél is felfedezhetnek egy olyan egészségi problémát, ami miatt abortuszra kényerülünk vagy választanunk kell, hogy betegen szülessen-e meg a baba.

És ha ilyen helyzetbe kerülnénk azután, hogy már beleéltük magunkat abba, hogy gyerekünk lesz, nem tudom hogy tudnám túltenni magam rajta, valószínűleg nem tudnék mégegyszer teljes életet élni. És a párommal is most boldogok vagyunk, nem várhatom el tőle, hogy ha úgy adódik akkor egy lelki roncsot ápolgasson ki tudja meddig.

De ha rendben és egészségesen meg is születne, akkor is úgy érzem, hogy későn jönne. Tehát beláttuk, hogy most az eszünkre kell hallgatnunk, nem a szívünkre, és szerintünk jó döntést hoztunk.

2022. júl. 31. 10:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!