Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 42 évesen váratlanul becsúcsot...

42 évesen váratlanul becsúcsott egy baba. Megtartanátok?

Figyelt kérdés

Teljesen váratlanul ért minket a hír, mert eddig úgy volt, hogy nekem nem lehet gyerekem. Még a feldolgozás fázisában vagyunk, de tudjuk, hogy lassan dönteni kell.

Régebben mindent odaadtam volna azért, hogy gyerekem lehessen, de viszont nagyon megszenvedtem, hogy a volt férjemmel 9 évig megpróbáltunk mindent, de nem jött össze. Ráment a házasságunk, a lelki és mentális egyensúlyom, és lassan korban is ott voltam, hogy szembe kellett néznem a ténnyel, hogy soha nem lesz gyerekem.

Szóval végül elfogtam, elengedtem az egészet, a mostani párom is így fogadott el és így rendezkedtünk be, hogy csak ketten leszünk.Erre jött ez a hír,ami borítja az egész eddigi éltünket. Tényleg fogalmunk sincs róla, hogy mit tegyünk, fel sem merült bennünk soha hogy ilyen döntés elé kerülünk egyszer, így nem is beszéltünk róla soha. Tudom, hogy a végső döntés a miénk, de most még annyira tanácstalanok vagyunk, hogy bármit meghallgatok.

2022. júl. 15. 15:44
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
15%
Jo nagy kamu kérdés!
2022. júl. 15. 17:32
 22/58 anonim ***** válasza:
43%
Ezek szerint a volt férjed miatt nem lehetett gyerek... én megtartanám, ha mind anyagilag mind lelkileg készen állsz.
2022. júl. 15. 17:32
 23/58 A kérdező kommentje:
Nem miatta nem lehetett. Azért váltunk el, mert volt mellettem egy szeretője, aki teherbeesett tőle.
2022. júl. 15. 17:37
 24/58 anonim ***** válasza:
69%
Akkor a kettőtök kombinációja nem passzolt.
2022. júl. 15. 17:38
 25/58 anonim ***** válasza:
71%
Persze, biztosan megtartanám. Nem vagy egyáltalán öreg hozzá, ne viccelj, rengetegen szülnek 40 felett. Niftyre bizzos mennék.
2022. júl. 15. 17:46
 26/58 anonim ***** válasza:
70%
Kedves Kérdező! :) Én a helyedben megtartanám. Nekem van egy olyan ismerősöm, akinek nagyon sokáig sajnos nem jött össze a kicsi, aztán három babája is született kis korkülönbséggel (40 felett szült), és most nagyon örül nekik. Egy másik ismerősömnél pedig két nagy gyerekkel 40 felett jött a harmadik, ráadásul ott kezdetben a férje nem akarta, de ő megtartotta. Olyanról is tudok, aki 40 felett egy nagyobb gyerekkel már túl öregnek tartotta magát az újabb babához. Még az abortuszt is elkezdte intézni, de aztán meggondolta magát, és utólag sem bánta meg, hogy megtartotta a kicsit. Ezt ő maga mondta. Szerintem ne a félelem alapján dönts. Ez a kicsi tényleg egy csoda, főleg ennyi sikertelenség után és ennyi éves korban. Manapság egyre többen vállalnak gyereket 40 felett, és sokaknál rendben is mennek a dolgok. Minden jót és jó döntést kívánok! :)
2022. júl. 15. 17:54
 27/58 anonim ***** válasza:
97%
Én megtartanám.
2022. júl. 15. 19:23
 28/58 anonim ***** válasza:
88%
Jönni akart, last minute, naná h megtartanám!
2022. júl. 15. 19:41
 29/58 anonim ***** válasza:
95%

Ha vagytok rá, ha van ra keret, lakás, az egeszeged engedi, es a férjed (párod) is akarja akkor miért ne? Én nem tartanám meg, es azért mert tudnám magamról hogy nem menne, de ha ti úgy érzitek igen, es ráadásul csoda baba akkor tartsátok meg!

De mindent szükséges es plusz vizsgálatot végzetess el 😊

2022. júl. 15. 20:13
 30/58 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy meg. Én most 36 évesen szültem az első kisfiamat, de kb 40 leszek a másodiknál. Mindazonáltal megértelek. Elgyászoltad, elengedted a gyerekkérdést és most “mégis” beüt a krach, amikor már nem erre rendezkedtél be. Vállald szerintem bátran a kicsit és közben keress fel egy nyugodtan egy pszichológust. Budapesten tudok ajánlani helyet, kifejezetten várandóspszichológiával foglalkoznak.
2022. júl. 15. 20:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!