Most akkor hogy van ez a terheléses cukor?A védőnőm azt
mondta, vegyek a patikában cukrot, amit meg kell inni. Rá
másnapra a dokim meg, hogy fél hétkor egyek meg 2
zsömlét, meg 3dl tejet és az lesz a vérvétel.
szia na ez most jó kérdés, kórház válogatja, nekünk nyíregyházán reggel 7 re kellett menni, s vettek vért, majd meg kellett inni cukros vizet de ott adták semmit se kellett venni, aztán két óra múlva azt hiszem megint vérvétel...s csak utána evés már...
2008. dec. 20. 13:17
Szia! nálunk úgy volt,hogy ideadták a receptet a cukorról ,kiváltottam,elsétáltam vele a laborba, ott levették éhgyomorra a vért,vizeletet.megittam a cukros lötyit,2 óra múlva kellett visszamenni, megint pisi és vérvétel.
2008. dec. 20. 13:18
Bocsi,lemaradt,hogy Orosháza.
2008. dec. 20. 13:19
4/15 A kérdező kommentje:
Ok, köszi, de szerintetek melyik verziót csináljam, ha a helyemben lennétek.
éhgyomrosat egyértelműen...cukrot vigyél ennyi:)ja s előző nap este 6 tól se lehet már enni max kefír ilyesmi ha nagyon éhes vagy
2008. dec. 20. 13:39
Szia!
A teheléses vércukor vizsgálat lényege, hogy kétszer vesznek vért (1 óra telik el köztük) először éhgyomoral, majd cukor vagy cukros oldat fogyasztása után.
Nálunk a két vérvételnél a vizeletet is megnézték. Szerintem először menj éhgyomorral és majd ott megmondják a továbbiakat.
2008. dec. 20. 13:44
Mindenféleképpen kell venni tőled vért éhgyomorra!!Mi lenne ha az aki leveszi a vért ő tőle kérdeznéd meg, hogy utána cukros víz vagy zsömle tejjel. A közelben úgy is van gyógyszertár és büfé. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha zsömlét eszel és tejet iszol és utána veszik le a vért azzal szerintem meghamisítod az eredményt. Vagyis az orvosod. Vagy még azt teheted, hogy megkérdezed a webbeteg.hu-n orvos válaszol. Anonim, a szakorvos megmondja neked mi a helyes.
2008. dec. 20. 13:47
Zsömlét és tejet úgy ehetsz ha az van ráírva a papírodra, hogy azt kell. Egyébként lehet cukros vizet is csak mind 2-nél mások a jó értékek. Bemész reggel leveszik a vér , utána megiszod a cukros vizet vagy megeszed a zsömlét tejjel és 2 óra múlva visszamész.Ismét leveszik a vért.Ez így megy. Én is hétfőn fogok menni.
2008. dec. 20. 14:08
ha cukrosvizet iszol, citromlevet tehetsz bele, ugy nem olyan rossz
en a zsomleset csinalnam a helyedben, vagyis mindkettoben volt reszem, es nagyon orultem, hogy terhesen a zsomleset kellett. (el is rontottam a nagy lelkesedésben, 2 zsomlet es fel liter tejet ettem-ittam, de igy is joval hatarertek alatt lettem szerencsére.)
en ugy tudom mindenkeppen ketszer vesznek vert (van ahol haromszor), egyszer kaja elott, aztan kaja utan, a kulonbségbol lesz az az ertek, hogy a szervezeted mennyire bontja le a cukrot, stb
2008. dec. 20. 14:14
Nekem se kellett cukrosvizet innom. Nekem egy zsömle + két deci tej volt. Előtte éhgyomorra vérvétel, aztán megettem-megittam, és egy óra múlva megint vérvétel.
Szerintem azt csináld, amit a dokid mond, ne azt, amit a védőnő.
Üdv
2008. dec. 20. 14:51
Kapcsolódó kérdések: