Terheléses cukor vizsgálatra megyek holnap, doki azt mondta nem éhgyomorra hanem 2 zsömlét meg 3 dl tejet egyek/igyak meg a vérvétel előtt 2 órával? Rendben van ez igy?
Ez a könnyített cukorterhelés. Nekem is így lesz. Örülj neki, hogy nem kell órákat ülnöd a vérvételek miatt.
Megeszed, megiszod, amit kell, és utána bemész vérvételre.
Nekem nem 2 óra múlva lesz a vérvétel, hanem 1, és nekem 1 zsömle kell + 2 deci tej.
Tényleg örülj, hogy nem kell cukros vizet innod, meg nem kell annyit várnod.
Ha tudsz, akkor még kérdezz rá a dokidnál, mert velem megcsinálták ezt a könnyítettet, aztán mondták, hogy ez semmire nem jó, a cukrosat kell, így mindkettőt meg kellett csinálnom... :o((
Ráadásul az SZTK-ban meg azzal szivattak, hogy elmentem erre a vizsgálatra, és azt mondták, hogy nem csinálják meg, csak egy sima vérvételt, és menjek vissza másnap, mert ha az első vérvételben túl magas lenne a cukrom, akkor maga a terheléses vizsgálat is már veszélyes lenne...
Szia!
Én a második gyermekemet várom, és mindkét terhességemnél ez a cukor vizsgálat volt A mostani orvosom mondta,hogy ha ez nem jó, akkor kell a cukrosat is megcsinálni, de mivel jó lett az eredmény, nem kellett a cukros lötyis vizsgálatot elvégezni. Nekem is kettő zsemlét kellett megenni 3 dl tejet inni hozzá, és úgy mentem, hogy 2 óra múlva érjek be a vérvételre.
Szerintem ez butaság, hogy semmire nem jó, mert akkor nem ezt csináltatná az orvosok fele
szia
31 hetes km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!