Mit tennétek ha babát várnátok a legjobb barátnőtök pedig folyamatosan nektek öntené ki a lelkét azért, mert nekik nem jön ?
Teljesen megértem őt, mert nekünk is 2 év és 1 vetélés után jött össze. Most, hogy minden rendben volt a 18. heti genetikain is, már bízok benne, hogy egészséges babánk születik.
És ott ez a barátnőm. Mondom, teljesen megértem, mert ő is átment egy vetélésen és már lassan 1 éve próbálkoznak.
Ma megjött neki, negatívat tesztelt és ilyenkor mindig teljesen kiborul, hisztizik nekem, azzal jön, hogy ő nem is érdemli meg a babát, neki sosem lesz babája, ki van akadva a várandós nőkre. Szerintem rám is, csak nem mondja.
Én mindig megnyugtatom, de nem tudom mennyire hiteles ez most tőlem így, hogy már babát várok. Mit kéne ilyenkor mondanom?
A terhességmről sem merek neki beszélni, nehogy megbántsam. Ilyenkor mit lehet tenni? Érzem, hogy pipa rám, de én nem lehetek kevésbé terhes. Én csak szurkolok neki, hogy ő is megtapasztalhassa. Tudom, min megy át, én konkrétan idegbajt kaptam egy nagy pocaktól és olyan gondolataim voltak, amiket leírni is szörnyű. Néha reméltem valami baja lesz mások babájának. Tudom, ez nagyon csúnya dolog, nem kell mondani. De teljesen ki voltam akadva.
Szerintem ez a barátnőm is így érez most. Nekem szemtől szemben sosem mondja, hogy mérges a terhességemre, de nem merek neki beszélni a babáról. Hogyan kezeljem az ilyet? Nem akarom, hogy ez szöget üssön közénk. 😣 Már 10+ éve barátnők vagyunk. Együtt szurkoltunk egymásnak, együtt támogattuk egymást miután vetéltünk. Amikor elmondtam neki a nagy hírt, éreztem, hogy fáj neki. Persze, mosolygott és gratulált, de sosem kérdez a babámról, továbbá is arról beszél, hogy mennyire igazságtalanul esnek teherbe a nők.
Megértem, voltam, voltunk ugyanebben a helyzetben. Hát figyelj, a barátnőd tele van keserűséggel, szomorkodással most, hogy megjött neki. Ez gyakorlatilag a mensi alatt tartani fog, aztán ugye jön a próbálkozós időszak. Akkor megint tele lesz reménnyel, pozitívan is fog sztem állni a dolgokhoz. Most ne beszélj még vele, pár napig erről a témáról ne.
Te is tudod, hogy milyen rossz érzés, sajnos sokan vagyunk vagy voltunk így. Ne kapjátok le a körméről a kérdezőt, mert igen, csúnya ilyeneket mondani, de higyjétek el a hosszú évek, amikor nem jön a baba..
Annyira kikészíti az embert, hogy.. Gyakorlatilag kifordul magából. Én is tudom, de ahogy a kérdező is írta, amikor pozitív lesz a teszt minden rossz emléket felülír.. És sajnos marad a fura érzés, hogy b+, milyen is voltam az elmúlt időszakban...
Na szóval, várj pár napot, utána legyél mellette, érdeklődj, dokihoz mennek-e, támogasd, szerintem, ha tényleg közeli barátok vagytok, akkor ezen is túl lesztek. Neki is idő kell, hogy megszokja, hogy innentől "nem vagy vele nem terhes😆" Kitartás, neked pedig boldog babavárást 😊😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!