Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek ha babát várnátok...

Mit tennétek ha babát várnátok a legjobb barátnőtök pedig folyamatosan nektek öntené ki a lelkét azért, mert nekik nem jön ?

Figyelt kérdés

Teljesen megértem őt, mert nekünk is 2 év és 1 vetélés után jött össze. Most, hogy minden rendben volt a 18. heti genetikain is, már bízok benne, hogy egészséges babánk születik.

És ott ez a barátnőm. Mondom, teljesen megértem, mert ő is átment egy vetélésen és már lassan 1 éve próbálkoznak.

Ma megjött neki, negatívat tesztelt és ilyenkor mindig teljesen kiborul, hisztizik nekem, azzal jön, hogy ő nem is érdemli meg a babát, neki sosem lesz babája, ki van akadva a várandós nőkre. Szerintem rám is, csak nem mondja.

Én mindig megnyugtatom, de nem tudom mennyire hiteles ez most tőlem így, hogy már babát várok. Mit kéne ilyenkor mondanom?

A terhességmről sem merek neki beszélni, nehogy megbántsam. Ilyenkor mit lehet tenni? Érzem, hogy pipa rám, de én nem lehetek kevésbé terhes. Én csak szurkolok neki, hogy ő is megtapasztalhassa. Tudom, min megy át, én konkrétan idegbajt kaptam egy nagy pocaktól és olyan gondolataim voltak, amiket leírni is szörnyű. Néha reméltem valami baja lesz mások babájának. Tudom, ez nagyon csúnya dolog, nem kell mondani. De teljesen ki voltam akadva.

Szerintem ez a barátnőm is így érez most. Nekem szemtől szemben sosem mondja, hogy mérges a terhességemre, de nem merek neki beszélni a babáról. Hogyan kezeljem az ilyet? Nem akarom, hogy ez szöget üssön közénk. 😣 Már 10+ éve barátnők vagyunk. Együtt szurkoltunk egymásnak, együtt támogattuk egymást miután vetéltünk. Amikor elmondtam neki a nagy hírt, éreztem, hogy fáj neki. Persze, mosolygott és gratulált, de sosem kérdez a babámról, továbbá is arról beszél, hogy mennyire igazságtalanul esnek teherbe a nők.

2022. jún. 9. 16:17
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%
Embert barátjáról, ha neked ilyen gondolataid voltak, akkor szerintem neki is vannak. Most még valahogy elviseli a nagy hasadat, hogy, tudjon nálad nyivákolni a gondjairól. De ha megszülsz tuti nem fog kis body-kat hozni ajándékba a babádnak és szerintem nem fogod látni, amíg nem sikerül neki is szülnie.
2022. jún. 9. 16:45
 12/45 anonim ***** válasza:
27%
Utolsó vagyok. Ráadásul 1 év után ennyi keserűség nagyon éretlen és egoista jellemre vall. Várnak ennél jóval többet gyerekre nők anélkül, hogy hisztis idióták legyenek.
2022. jún. 9. 16:46
 13/45 anonim ***** válasza:
63%
Közben jött egy komment, szóval akkor nem az utolsó voltam 🙂
2022. jún. 9. 16:47
 14/45 A kérdező kommentje:
10-es szerintem az a barátnőd vágyik a gyermekre, ez egy védekező állás nála. Ha szabad kérdeznem, hány éves, hogy donorban gondolkodik? Nem lát esélyt egy kapcsolatra? Szimplán érdekel.
2022. jún. 9. 16:48
 15/45 anonim ***** válasza:
100%
#10 vagyok. 35 éves. Eddig még senki nem volt elég jó neki. Mindig volt valami, amiben nem felelt meg a pasi, aki meg jó lett volna, az tovább állt. Szóval már egyre nehezebb, ahogy az idő telik.
2022. jún. 9. 16:51
 16/45 A kérdező kommentje:

Oh, értem.

Hát igen, én is féltem az idő miatt, mert 30 voltam amikor próbálkozni kezdtünk. Számomra talán még ezért “reménytelibb” a barátnőm helyzete, mert ő csak idén lesz 30. Szerintem simán lehet még kisbabájuk. Mondom, megértem, mert pont így éreztem, de én bízok benne, hogy sikerül és minden a helyére áll.

2022. jún. 9. 16:55
 17/45 anonim ***** válasza:
87%
Még annyi, hogy ugyanez a “barátnő”, amikor pár hónapja az első terhességem missed ab lett azt mondta, hogy azért, mert nem is akartam igazán 🙂. Ott kellett volna véget vetni ennek, utólag belátom.
2022. jún. 9. 16:56
 18/45 anonim ***** válasza:
78%
Így nem lehet barátkozni, engedd el. Lehet, hogy eddig se volt a legjobb barátnő, csak eddig elkerült a konfliktus.
2022. jún. 9. 16:58
 19/45 A kérdező kommentje:

Ez valóban nem volt szép dolog tőle. A kettőnek köze sincs egymáshoz. Nekem is volt egy missed ab-ra küldésem, de azt megelőző este elvetéltem, pedig nagyon akartam a babát.

De nem akarok pálcát törni senki feje felett, sajnos én is gonosz és irigy voltam, viszont ahogyan megérkezett hozzánk a kis csodánk, eltörpült a keserűséggel töltött idő. Azért azt megjegyzem, hogy senki szemébe nem mondtam semmi rosszat és nem voltam bunkó a terhesekkel. Simán magamban forrongtam és utálkoztam. Nem vagyok rá büszke, de vállalom.

2022. jún. 9. 16:59
 20/45 anonim ***** válasza:
16%
Gyerekmentesként nem tudom megérteni, hogy lehet ilyen elborult elmével élni. Remélni, hogy baja lesz más gyerekének..Na most visszanyal a fagyi, ez meg nem tetszik. Pedig megérdemled.
2022. jún. 9. 17:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!