Mit tennétek ha babát várnátok a legjobb barátnőtök pedig folyamatosan nektek öntené ki a lelkét azért, mert nekik nem jön ?
Teljesen megértem őt, mert nekünk is 2 év és 1 vetélés után jött össze. Most, hogy minden rendben volt a 18. heti genetikain is, már bízok benne, hogy egészséges babánk születik.
És ott ez a barátnőm. Mondom, teljesen megértem, mert ő is átment egy vetélésen és már lassan 1 éve próbálkoznak.
Ma megjött neki, negatívat tesztelt és ilyenkor mindig teljesen kiborul, hisztizik nekem, azzal jön, hogy ő nem is érdemli meg a babát, neki sosem lesz babája, ki van akadva a várandós nőkre. Szerintem rám is, csak nem mondja.
Én mindig megnyugtatom, de nem tudom mennyire hiteles ez most tőlem így, hogy már babát várok. Mit kéne ilyenkor mondanom?
A terhességmről sem merek neki beszélni, nehogy megbántsam. Ilyenkor mit lehet tenni? Érzem, hogy pipa rám, de én nem lehetek kevésbé terhes. Én csak szurkolok neki, hogy ő is megtapasztalhassa. Tudom, min megy át, én konkrétan idegbajt kaptam egy nagy pocaktól és olyan gondolataim voltak, amiket leírni is szörnyű. Néha reméltem valami baja lesz mások babájának. Tudom, ez nagyon csúnya dolog, nem kell mondani. De teljesen ki voltam akadva.
Szerintem ez a barátnőm is így érez most. Nekem szemtől szemben sosem mondja, hogy mérges a terhességemre, de nem merek neki beszélni a babáról. Hogyan kezeljem az ilyet? Nem akarom, hogy ez szöget üssön közénk. 😣 Már 10+ éve barátnők vagyunk. Együtt szurkoltunk egymásnak, együtt támogattuk egymást miután vetéltünk. Amikor elmondtam neki a nagy hírt, éreztem, hogy fáj neki. Persze, mosolygott és gratulált, de sosem kérdez a babámról, továbbá is arról beszél, hogy mennyire igazságtalanul esnek teherbe a nők.
Igen, az vagyok, mert én is rengeteget szenvedtem a babáért. Tudom milyen nedvesre sírni a párnát, mert megint megjött.
De nem akarom emiatt elveszíteni őt. Nekem mindig ő volt a legjobb barátnőm. Csak egy kicsit fáj, hogy mérges rám egy olyan dolog miatt, amire nagyon tudja mennyire vágytam, hisz ő is épp erre vágyik.
De nem rád mérges igazából hanem a helyzetre. Most elveszítette a kapaszkodojat akivel eddig egy csónakban eveztek.
Egyébként szerintem könnyebb lesz ha már megszületik a gyereked és kicsit tud ő is részt venni az oromeidben.
De az élet sajnos tartogat ilyesmit és néha akármilyen szomorú ellehetetlenit kapcsolatokat.
Éket verjen közétek és szöget ütött a fejébe. Ha szólásokat használsz, tedd helyesen.
Azt gondoltad, reméled baja lesz más babájának?
Szörnyű ember vagy.
Amikor kiönti nekem a lelkét, akkor elmondanám neki, hogy én mit éreztem akkor, amikor körülöttem mindenki terhes volt nekem meg nem jött össze; hogy érezze, és tudja, hogy amit ő érez, azon te is átmentél.
Aztán őszintén megkérdezném, hogy bántja-e, hogy nektek most sikerült; és hogyan segíthetnél neki, hogy átvészelje ezt az időszakot, mert teljesen megérted, átérzed, és tudod, hogy min megy most keresztül....
5-ös megragadta a lényeget. Troll király.
Hidd el, sokan használják így is. Legalábbis a mi vidékünkön.
Leírtam, hogy tudom, ezek szörnyű gondolatok, s nem kell felhozni újra. Igen, ezt gondoltam. Én legalább vállalom. Mérhetetlenül irigy voltam, innen tudom, hogy ő is hogyan érez. Nem vagyok szörnyű ember, az számomra máshol kezdődik. Kétségbe voltam esve.
Az a baj, hogy most semmit nem tudsz tenni. Ő keserű és dühös, és ezt ki kell töltenie valakin. Az, hogy nem kerdez a terhességedről, viszont neked szidja a terheseket, teljesen tudatos, így akar neked odavágni, hogy szarul érezd magad. Sikerül is. De sajnos jót nem tudsz tenni. Ha nem mondasz semmit, akkor nincs semmi. Ha elmondod, amit a 6. javasol, akkor meg az lesz a baj, hogy nem lehetsz többé boxzsák, mert feléd is empatikusnak kene lennie. De nem tud. Te most átkerültél a kerítésen, a szerencsések között vagy, akiket ő irracionalisan gyűlöl. Ezzel az egésszel ő tudna mit kezdeni, ha akarna, te nem tudod helyette az irracionalis gondolatokat elmulasztani, különösen, mert most rad is fúj.
Ha nagyon szereted, es bírod ezt a strapat, tarts ki mellette. Ha teherbe esik, ujra normális lesz. Ha nem, akkor el fog teged marni maga mellől és vége lesz a barátsagnak.
Nem egy barátnőm mellett asszisztáltam végig a terhességet úgy, hogy nekünk nehézségeink voltak ezzel és nem jött hamar. Mindig azon voltam, hogy örömöt sugározzak. Persze egy pillanatra amikor kiderült belèm nyilallt a keserűség, de soha nem az ő boldogságát sajnáltam, csak felszínre hozta, hogy én is mennyire szeretném. De ezt magamban rendeztem és felé nem közvetítettem. Kérdeztem, érdeklődtem, vele örültem minden jó hírnek akkor is, ha ez engem minden alkalommal emlékeztetett arra, hogy nálunk nem sikerült eddig.
Most terhes vagyok. Van/volt egy 10 éves barátságom. Neki nincs kapcsolata és egy ideje azt mondja nem is akar gyereket, meg degradáló dolgokat mond a gyerekekről és a gyerek vállalásról. 1-2 éve még sperma donorról beszélt, hogy akár azon az áron is akar gyereket. Mindig mindenben biztattam, támogattam. Mióta terhes vagyok hónapokig nem kérdezi meg mi a helyzet. Elengedem a dolgot szerintem. Akkor ebben ennyi volt. Fájdalmas tapasztalatok ezek, se pont ez az az időszak, amikor az energia vámpírok nem férnek bele. Mindenki dönthet úgy, hogy erőt vesz magán és másképp viselkedik, én is példa vagyok erre. Ha nem teszi, akkor sajnálom, de én nem fogom erőltetni a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!