Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek ha babát várnátok...

Mit tennétek ha babát várnátok a legjobb barátnőtök pedig folyamatosan nektek öntené ki a lelkét azért, mert nekik nem jön ?

Figyelt kérdés

Teljesen megértem őt, mert nekünk is 2 év és 1 vetélés után jött össze. Most, hogy minden rendben volt a 18. heti genetikain is, már bízok benne, hogy egészséges babánk születik.

És ott ez a barátnőm. Mondom, teljesen megértem, mert ő is átment egy vetélésen és már lassan 1 éve próbálkoznak.

Ma megjött neki, negatívat tesztelt és ilyenkor mindig teljesen kiborul, hisztizik nekem, azzal jön, hogy ő nem is érdemli meg a babát, neki sosem lesz babája, ki van akadva a várandós nőkre. Szerintem rám is, csak nem mondja.

Én mindig megnyugtatom, de nem tudom mennyire hiteles ez most tőlem így, hogy már babát várok. Mit kéne ilyenkor mondanom?

A terhességmről sem merek neki beszélni, nehogy megbántsam. Ilyenkor mit lehet tenni? Érzem, hogy pipa rám, de én nem lehetek kevésbé terhes. Én csak szurkolok neki, hogy ő is megtapasztalhassa. Tudom, min megy át, én konkrétan idegbajt kaptam egy nagy pocaktól és olyan gondolataim voltak, amiket leírni is szörnyű. Néha reméltem valami baja lesz mások babájának. Tudom, ez nagyon csúnya dolog, nem kell mondani. De teljesen ki voltam akadva.

Szerintem ez a barátnőm is így érez most. Nekem szemtől szemben sosem mondja, hogy mérges a terhességemre, de nem merek neki beszélni a babáról. Hogyan kezeljem az ilyet? Nem akarom, hogy ez szöget üssön közénk. 😣 Már 10+ éve barátnők vagyunk. Együtt szurkoltunk egymásnak, együtt támogattuk egymást miután vetéltünk. Amikor elmondtam neki a nagy hírt, éreztem, hogy fáj neki. Persze, mosolygott és gratulált, de sosem kérdez a babámról, továbbá is arról beszél, hogy mennyire igazságtalanul esnek teherbe a nők.

2022. jún. 9. 16:17
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
29%
Hát, reménykedj hogy neked senki ne kívánja, hogy vetélj el 🤷‍♀️ Bár szerencsére ez nem így működik, ahogy az sem, hogy csak az esik teherbe, aki megérdemli.
2022. jún. 9. 18:06
 32/45 anonim ***** válasza:
60%

Ha igazán jó barátnőd, akkor veled együtt örül a terhességednek és bizakodik, hogy neki is sikerülni fog hamarosan.

Ha annyi nincs benne, hogy néha megkérdezze hogy vagy, mekkorát nőtt a baba, stb. akkor én sem törődnék az ő problémáival.

Gondolj csak bele, ha ő esett volna hamarabb teherbe akkor most hogy viselkedne? Nem lenne felhőtlenül boldog? Nem mesélne neked örömmel a terhességéről? Dehogynem!

Úgyhogy neked is jogod van nyíltan boldognak lenni!!!

2022. jún. 9. 18:15
 33/45 anonim ***** válasza:
69%
Én kilenc évig vártam az elsőre. Nem értem, hogy lehet más gyerekének a halálát kívánni. Nekem még nem volt gyerekem, amikor a barátnőm babája a 20. héten ment el egy tökéletes genetikai uh után. Együtt sírtam vele.
2022. jún. 9. 18:34
 34/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ítélkezni felette, hisz te is ugyanezt csináltad, mikor más terhes nőt láttál.

Nyilván elvárod, hogy kérdezősködjön meg örüljön, holott ez nem ilyen egyszerű. Te tudtál volna teljesen, őszintén szívből örülni, ha ő lesz előbb terhes? Nem hiszem, maximum kívülről. De ugyanúgy, ahogy te nem tudtad kontrollálni a gondolataidat, ő is ugyanúgy nem tudja megjátszani magát. Emberek vagyunk, aki azt mondja, még sosem volt irigy vagy féltékeny, az hazudik.

Egy kolléganőm mikor csúnyán kitolt vele a volt pasija, utána meghívták egy esküvőre, és nem bírt elmenni jópofizni, meg boldog párokat látni. Megértették.

A legtöbb amit tehetsz, hogy magaddal foglalkozol, örülsz a saját terhességednek, és őt egyelőre békén hagyod.

Nekem is koptak ki barátságok, de ez ilyen.

2022. jún. 9. 18:46
 35/45 anonim ***** válasza:
100%

Akik itt azt várják, hogy a babáról meg a tefhességről kérdehősködjön az, aki meddőséggel küzd tényleg nem tudja miről van szó.

Mindenki másképp dolgozza fel, és ez t és nyleg egy nagyon nehéz helyzet, valószínűleg pár hónapon belül én is az "irigy barátnő" szerepébe kerülök, mert tudom hogy a barátnőmék is próbálkoznak. Ők még nem is ismerték egymást, amikor mi már próbálkoztunk. Fogalmam sincs hogy fogom kezelni a helyzetet, pedig egy ideje tudom, hogy el fog ez jönni. Pszichológus se segít.

Egy biztos eddig úgy kezeltem, hogy egyszerűen ha valaki terhes lett körülöttem nem kerestem többet, meg szakítottam minden kapcsolatot. Ez volt számamomra a legkönnyebb kiút. De eddig nem álltak hozzám olyan közel, hogy ne akarjam őket elveszíteni. A legjobb barátnőm nélkül viszont úgy érzem nem fog maradni senkim. Ugyanakkor nem érzem magam elég erősnek ahhoz, hogy ne egy megfeszített, megjátszott, számomra inkább teherré változzon a kapcsolatunk. Az sem barátság, ha kifelé mosolyog és úgy tesz az ember, mintha örülne, miközben belül zokog.

Annyit tudok mondani, hogy tényleg ne beszélj neki se a terhességről se a babáról. Maradj ugyanolyan vele, mint előtte és hagyd hogy a magamódján próbálja feldolgozni.

2022. jún. 9. 19:21
 36/45 A kérdező kommentje:
Én pont azt mondtam, hogy megértem. Megértem, mert én is voltam ilyen helyzetben, úgyhogy fel sem kell emlegetni a “te is voltál ilyen helyzetben” dolgot. Tudom! Tisztában vagyok ezzel. El sem várom, hogy kérdezősködjön, egyszerűen nehezen kezelem a helyzetet, mert nem tudom mivel, mikor mondok rosszat.
2022. jún. 9. 19:31
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ebben a helyzetben nem lehet jót mondani :( Neki kell valahogy feldolgoznia, hogy te nem az ő babájával vagy terhes / nem "helyette" vagy terhes. Nekem ez a felismerés (ami nyilván tök magától értetődő) segített a négy év próbálkozás alatt, amíg mindenki más terhes lett körülöttem...
2022. jún. 9. 19:48
 38/45 anonim ***** válasza:
3%

Hát ez aztán nagy barátság. Ő sose kerdez a babarol és igazságtalan hogy mas teherbe esik és ezt még el is mondja neked.

Beteg az agya.

En biztos leépíteném szép lassan, de ez én vagyok. Franc se lenne kiváncsi erre.

Nem véletlen hogy nem esik teherbe ha ilyen rosszindulatú, keserű es ennyire ra van porogve.

2022. jún. 9. 22:50
 39/45 anonim ***** válasza:
13%

Mondjuk az elég gusztustalan hogy azt kívántad hogy mas babajanak baja legyen csak mert neked nem sikerül…

En is benne vagyok/voltam mert több mint 2 evet vártunk arra hogy teherbe essek rengeteg szenvedéssel de ilyet soha nem kívántam volna senkinek. Szoval te is szinte ugyanolyan voltal mint a baratnod most.

2022. jún. 9. 22:54
 40/45 A kérdező kommentje:

És ezt még hányszor kívánjátok leírni??

Mert rohadtul leírtam, kb 10x, hogy megértem a barátnőmet és tudom miben van.

Én is tudom, hogy szörnyű gondolat ez, de akkor, a nagy kétségbeesettségem közepette ez segített. Kész.

2022. jún. 9. 22:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!