Van itt olyan, aki nem tartja/tartotta a diétát terhességi cukorbetegség esetén?
Mennyi két lábon kihordott agyhalál van itt :) Kezdve a 7. válaszolóval. Szinte látom a behorpadt fejed, meg a csorgó nyáladat, miközben olvasom a válaszod :)
Nos, a gyengébbek kedvéért:
Nem tartani a diétát nem azt jelenti (a kérdező esetében), hogy valaki tömi a fejét csokival.
A GDM diéta nagyon szigorú, órára pontosan meg van határozva, hogy mikor kéne enned (cirkadián ritmus), és mindent pontosan kiszámolni. Ha ettől eltérsz, az már azt jelenti, hogy nem tartod a diétát, hiába nem eszel semmi tilosat.
Nekem a harmadik terhességem alatt alakult ki, ott volt mellettem egy dackorszakos gyerek meg egy nagyobb, és ha fél óra csúszás volt a reggelimben, már rosszat mértem.
Ráadásul olyan a munkám, hogy rengeteget utazom, képtelen voltam minden napra külön főzni magamnak, számolni, sokszor fordult elő, hogy rendelnem kellett csirkét és salátát, plusz két féle lassú köretet (ebédre a ch-t többféle forrásból kell bevinni). Ez azért volt szar, mert mint később kiderült, pl vegetával volt fűszerezve a csirke, amiben cukor van...
Egyetlen grammnyi tiltott ételt nem ettem, csak nem tudtam mindig időben enni, vagy nem tudtam többféle szénhidrátot biztosítani az ebédhez, vagy több napig ugyanazt ettem.
Mint a privát beszélgetésünkből kiderült, a kérdezőnek is ilyen problémái vannak, de nagyon küzd, szeretné jól csinálni.
Az ilyen emberek miatt ilyen szar a világ amilyen, akik látatlanban, magukból kiindulva ítélkeznek, másokon vezetik le a feszültséget.
Szégyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!