Terhesség alatt cukorbetegseg, mit várhatok ezután?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy én cukorbeteg vagyok gyógyszert szedek még 2x1 merckformin xr 1000. Kismama vagyok. Nagyon az elején járok, nőgyógyászhoz még majd csak később megyek. Járok endokrinoligushoz is, aki azt mondta hogy amint terhes leszek szóljak, és át fog állítani inzulinra. A kerdesem az lenne hogy szülés után is inzulin fog kelleni vagy vissza térhetek a gyógyszerhez? Nem szeretném ha inzulin maradna...2022. jan. 30. 22:19
1/8 anonim válasza:
Szinte biztos, hogy nem marad az inzulin, nyugi
2/8 anonim válasza:
Engem nem állítottak át inzulinra, maradt végig a merckformin.
Viszont szoptatás alatt nem lehetett szedni, így akkor szoros vércukorkontroll mellett ugyan (minden nap minden etkezes elott-utan 1 ill. 2 oraval mertem), de nem kaptam semmit. Amikor abbahagytam a szoptatast, utana kezdtem ujra.
3/8 anonim válasza:
Tudtommal csak azért állítanak át, mert az inzulin 100% biztonságos a terhesség alatt is.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, megnyugtato:))
2022. jan. 31. 20:29
5/8 A kérdező kommentje:
Ma voltam nőgyógyásznál azt mondta nekem, ne hallgassak senkire, szedjem a merckformint végig.
2022. febr. 1. 20:34
6/8 A kérdező kommentje:
Gondolom ha mégis nagyon inzulin kell, az a terhelesen majd úgyis kiderul
2022. febr. 1. 20:34
7/8 anonim válasza:
Itt nem arról van szó, hogy neked mi kell, hanem hogy a babának mi biztonságos. Az inzulin tuti az. A Meckforminra kevesebb a tudományos adat, de egyelőre tényleg úgy néz ki, hogy jó az is, csak senki nem akarja a saját babáját kísérleti nyúlnak. Olvass utána, aztán dönts.
8/8 anonim válasza:
2es vagyok: cukorbetegen akarnak terhelni? Minek? Semmi értelme!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!