A terhesség alatt kell diétázni azoknak kismamáknak, akik 180 cm-es magasságukhoz túl súlyosak és terhesség előtt cukorbetegek, vagy a cukor szintjük magas?
Ha cukorbeteg, akkor egyébként is különlegesen oda kell figyeljen
rá az orvosa. Előírják az orvosok, hogy mit lehet, mit nem lehet,
hogyan étkezzen. És azt jó lesz betartani, ha nem akarja,
hogy súlyosabb komplikációi legyenek.
A túlsúly hajlamosító tényező, nagyon nagy túlsúly esetén eleve ajánlott hamarabb végezni a cukorbetegség-szűrővizsgálatot (és ha negatív, akkor később megismételni).
Ha már a terhesség előtt gond van a vércukorral, akkor a terhesség alatt is megfelelő étrendet kell tartani. De ha valaki 180 cm magas, akkor a megfelelő diéta is ehhez kell igazodjon, a nagyobb testméretek nagyobb kalóriaigényt is jelentenek. Persze ha az illető tud róla, hogy gond van a vércukorszintjével, de még nem volt emiatt orvosnál, akkor sürgősen ajánlott elmennie, és lehetőleg még a teherbeesés előtt.
Ha valaki pedig 1-es típusú cukorbeteg, annak már előre kell terveznie, még mielőtt terhes lesz. Úgy tudom, javasolt ilyenkor plusz ellenőrzéseket beiktatni még a teherbeesés előtt. Náluk viszont nem jellemző, hogy elhízottak legyenek.
Akinek problémája van a cukor/inzulin termeléssel annak nemhogy terhesség alatt de előtte és után is diétáznia kell,örökre különben rosszabbodik.
Nekem a cukrom jó,az inzulin nem,sokat híztam,2szer vetéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!