Ha terhessegi cukorbetegsegem vam es eddig tokre nem figyeltem a kajalasra, arthattam a babanak?
Hát ahogy nézem még ki se vagy normális vizsfgálva, szóval nem tudom mi alapján elented ki, hogy terhességi cukrod van.
A védődőnek ilyen esetben az orvoshoz kellene küldeni. Egy darab mérés semmit nem jelent, éhgyomorra volt egyáltalán?
Étkezés után 2 órával kell mérni, ha lemegy 7 alá, akkor nincs gáz.
Ha 2 órával étkezés után mérsz ilyen magas értéket, akkor viszont menjél cukorterhelésre, mert az már régen rossz, ha a terhesség ilyen korai szakaszában ennyire magas a cukrod. Egyébként igen, ártalmas lehet a babára nézve, ha mindig ilyen magas a cukrod.
Nem lehet előre tudni, mondjuk jóval később szokták csak nézni ezt, addig meg ált. nem is számít rá az ember.
Én pl egyik terhesség alatt sem doglalkoztam a diétával, szerencsére egyik babának sem lett semmi baja, mondjuk nem is volt olyan vészesen magas a cukor
Ha most már diétázol és 7 alattiak az 1 órás méréseid, akkor egyelőre ne izgulj, de persze menj orvoshoz. Csak tényleg ne stresszelj rajta, attól csak följebb megy.
Ha rendszeresen ilyen magas, akkor valószínű, hogy cukorbeteg vagy. Mondjuk nekem begyulladt fog miatt is ennyi lett, utána helyreállt. Ezért nem mondanám biztosra.
Hivatalosan 1 órával kaja után kell mérni és annak kell 7 alatt lenni terhesen. De fontos, hogy elegendő szénhidrátot egyél közben. Meg hogy tkp sose menjen 7 fölé, de ha tartod a diétát, akkor így pont a csúcsnál mérsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!