Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhessegi cukorbetegsegem...

Ha terhessegi cukorbetegsegem vam es eddig tokre nem figyeltem a kajalasra, arthattam a babanak?

Figyelt kérdés
12 hetes vagyok es merte a vedono a cukoromat sima acucheck-el ami emelkedett volt utana enis mertem otthon es volt h 9,7-re is felment egy szendvicstol😱 ugyh azota nagyon tartom a dietat de felek h okoztam bajt a babanak, netan cukorbetegen szuletne?!
2022. ápr. 27. 15:39
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Amugy 170 cm vagyok es 66 kg
2022. ápr. 27. 15:39
 2/11 anonim ***** válasza:
66%

Hát ahogy nézem még ki se vagy normális vizsfgálva, szóval nem tudom mi alapján elented ki, hogy terhességi cukrod van.

A védődőnek ilyen esetben az orvoshoz kellene küldeni. Egy darab mérés semmit nem jelent, éhgyomorra volt egyáltalán?

2022. ápr. 27. 15:48
 3/11 A kérdező kommentje:
Nyilvan kertem egybol idopontot vercukor vizsgalatra es penteken megyek a dokimhoz is. Es irtam h nem egy meres volt, mert a vedno ota en is merem otthon direkt leirtam, es nem tul jok az eredmenyek. A ehgyomri vervetelem volt 2 hete, az 6 volt
2022. ápr. 27. 15:56
 4/11 anonim ***** válasza:
34%

Étkezés után 2 órával kell mérni, ha lemegy 7 alá, akkor nincs gáz.

Ha 2 órával étkezés után mérsz ilyen magas értéket, akkor viszont menjél cukorterhelésre, mert az már régen rossz, ha a terhesség ilyen korai szakaszában ennyire magas a cukrod. Egyébként igen, ártalmas lehet a babára nézve, ha mindig ilyen magas a cukrod.

2022. ápr. 27. 16:06
 5/11 A kérdező kommentje:
Nekem 1 orat mondtak, h etkezes utan 1 orval kell mernem az otthoni cukormerovel
2022. ápr. 27. 16:12
 6/11 anonim ***** válasza:
29%

Nem lehet előre tudni, mondjuk jóval később szokták csak nézni ezt, addig meg ált. nem is számít rá az ember.

Én pl egyik terhesség alatt sem doglalkoztam a diétával, szerencsére egyik babának sem lett semmi baja, mondjuk nem is volt olyan vészesen magas a cukor

2022. ápr. 27. 16:17
 7/11 anonim ***** válasza:
84%
Külföldön élek. Az éhgyomri cukrom 5.4 volt egyszer, amire azt mondták 5.2-ig jó és most harmadik hete mérnem kell éhgyomorra és a főétkezések után 1 órával. Nekem azt mondták 1 órával étkezés után nem igen kellene 7 fölé mennie. Nem is szokott amúgy, 1-2 alkalom volt, hogy pár tizeddel fölötte volt, de az pl. húsvét időszak 1-2 nap. Szóval én is úgy tudom, hogy étkezés után 1 órával és jobb, ha 7 alatt van. Nem ugyanaz a javasolt terhesség alatt, mint alapból. Jó, hogy mész vizsgálatra, semmiképp ne hagyd annyiban. De szerintem ártani ezzel eddig nem ártottál, ne aggódj.
2022. ápr. 27. 16:28
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha most ekkora később még magasabb lehet az érték, nelem sem az elején lett cukorbetegségem, a vizsgálatig tartsd a diétát max utólag kiderül hogy semmi gond. Van "terhességi cukorbetegség" facebook csoport ott sok segítséget kaptam és vannak jó receptjeik.
2022. ápr. 27. 16:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Sajnos nem cukorbetegséget okozhat a babának. NAGYON sürgősen menj diabetológiára.
2022. ápr. 27. 18:44
 10/11 anonim ***** válasza:
62%

Ha most már diétázol és 7 alattiak az 1 órás méréseid, akkor egyelőre ne izgulj, de persze menj orvoshoz. Csak tényleg ne stresszelj rajta, attól csak följebb megy.

Ha rendszeresen ilyen magas, akkor valószínű, hogy cukorbeteg vagy. Mondjuk nekem begyulladt fog miatt is ennyi lett, utána helyreállt. Ezért nem mondanám biztosra.

Hivatalosan 1 órával kaja után kell mérni és annak kell 7 alatt lenni terhesen. De fontos, hogy elegendő szénhidrátot egyél közben. Meg hogy tkp sose menjen 7 fölé, de ha tartod a diétát, akkor így pont a csúcsnál mérsz.

2022. ápr. 27. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!