Mit lehet érezni császármetszés alatt?
Sajnos csaszarom lesz,mert a kisbabam nem fordult be.
Lehet erezni valami fajdalmat az erzestelenites ellenere?
Annyira felek :/
A programcsászártól kell a legkevésbé félni.
Az a legkiszámíthatóbb szülési forma.
Nekem is hál' istennek faros volt a babám. Természetesen indult a vajúdás úgyhogy kaptam pár óra demót abból, hogy mi az a szülés. Nagyon hálás voltam h nem kellett végigcsinálnom.
A császár semmi volt, persze picit ijesztő a környezet, hisz ébren fekszel a műtőasztalon. De nem tart sokáig.
A 6 óra fekvéshez én készítettem elő fülhallgatót és hangoskönyvet és kb csak aludtam. Közben hozták a babát szopizni.
Apa aranyórázott, neki hatalmas élmény volt.
Vénásan tolták két napig a dupla fájdalomcsillapítót úgyhogy ami fájdalom volt az meg se közelítette a vajúdás fájdalmait.
Az első felállás szar, tényleg, de azt leszámítva sima ügy.
(Sokan repednek szakadnak és ugyanúgy óvatosan kell mozogniuk, mint császár után)
Az egyetlen ami valóban rossz, az az otthoni véhigítózás. Nekem 20 napig kellett, az rémes volt. De nem törvényszerű h kell és általában azért elég a 10 nap.
Programcsászárom volt, nem éreztem semmit. Még amikor szólt a szülésznő, hogy most nyomást/húzást érezhetek, akkor sem. 🤷♀️ Néha nehezen kapsz levegőt, de a szülésznőnél van oxigénmaszk (legalábbis amikor engem műtöttek, volt), és mondta is, hogy ha nagyon nehezen kapnék levegőt, szóljak. De nem kellett rámraknia.
Fájdalomcsillapítót utána első nap kaptam, második nap kérdezték, kérek-e, de nem kértem (nem mártírkodásból, hanem mert tényleg nem éreztem fájni annyira, hogy kelljen).
Nekem a vérhígító sem volt olyan borzalmas, első pár nap idegenkedtem tőle, hogy magamba szúrjam, de aztán hozzászoktam, és pár mp alatt megvolt. Nekem is 3 hétig kelett szúrni.
Ami nekem nehezen ment mindkét gyerek után, az a nagywc, már mindenki "produkált", csak én nem. De a hashajtó segített, utána meg már nélküle is ment.
Nyugodj meg, rendben lesz minden. A császármetszés alapvetően nem fájdalmas. Ha mégis fájdalmat érzel, szólni kell.
Nem nagyon lehet előre megmondani, hogy te hogyan fogod megélni és neked milyen lesz a felépülésed. Itt is igaz, hogy ahány szülés annyiféle történet. Annyi bizonyos, hogy ha fájdalmad van, azonnal szólni kell, kérni kell fájdalomcsillapítót.
A kórház szülészetén érdeklődj utána a protokollnak: lehet-e melletted kísérő, mikor kapod meg a babát, császároskènt is van-e lehetőséged rooming-inre, mennyire támogatják a szoptatást, mennyire hajlanak a tápszerezésre, mi a látogatási rend.
Még mindig tartja magát a tévhit, hogy császár után nem lehet szoptatni. Mint írtam, ez tévhit. A szülés utáni hosszú szeparáció okozHAT problémát a szoptatásban, de az is korrigálható.
Érdemes lehet csatlakozni a Császárvonal facebook csoporthoz. A szülés után pár nappal már elkezdhetsz légzőgyakorlatokat végezni, amik segítenek a hasizom helyreállításában. Ebben segítenek a Császárvonalas lányok.
Sürgőssegi császárral szültem, nekem nagyon szép élmény volt annak ellenére is, hogy nem erre készültem. (vízben vajúdás/szülés volt a terv) Némi rángatást, mozgatást éreztem, majd pár pillanat múlva felsírt a lányom.
Nekem szép emlék. Mindenki kedves volt, jó volt a hangulat.
Az utána következő 3 nap volt pokoli. Aztán napról napra könnyebb lett.
Tudsz előre készülni. Van ezzel foglalkozó app, oldal, fb csoport (cs.vonal) ott mindent megtudsz a gyógyulásról, regenerálódásról, hegkezelésről.
Én is császáros leszek.
Engem az érdekelne (ha valaki válaszolna) hogy a gerincbe adott érzéstelenítő milyen? Fáj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!