Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van nem tervezett gyereked?...

Van nem tervezett gyereked? Hogy élted meg?

Figyelt kérdés

Most várom a negyedik gyermekem, és csak egy volt tervezett közülük. Az első gyerekem 19 évesen egy futó kapcsolatban fogant nem tervezetten. Imádtam az első terhességi teszt óta, igazi fényesség volt az ő jötte, de állati nehéz volt a húszas éveim első fele: baba, egyetem, munka, mindezt lehetőleg egyszerre... Szörnyű volt.

A másodikat nem én szültem, örökbefogadtam, rokoni örökbefogadás útján, de nem így terveztem. Nem részletezném túlságosan, elég annyi, hogy babaként került hozzánk (már a férjemmel együtt voltunk akkor), eleinte egy válsághelyzetre jelentettük mi a megoldást, de kötődni kezdtünk, a vérszerinti nem akarta vissza, és később úgy döntöttünk (mi és a vérszerinti), hogy örökbefogadással véglegesítsük a helyzetet. A gyerek ismeri az eredettörténetét, de a mi gyerekünk, neki mi vagyunk a szülei.

A harmadik gyerekem rendesen, tervezetten, házasságba született, ahogy a nagy könyvben meg van írva. És annyira jó volt végre ilyen hagyományosan és harmónikusan megélni a babavárást!

Erre most a férjemmel becsúszott egy negyedik. Épp amikor vissza akartam menni ősztől dolgozni, és ez kirántott volna minket az enyhe nélkülözésből. Épp amikor már minden gyerekünk oviba vagy iskolába járna, és fellélegezhetnénk. Mert amúgy állati nehéz évek állnak mögöttünk. Sok mindent megteremtettünk, a mi rendhagyó családunkat is komoly munka volt szépen felépíteni.

Persze el is vetethettük volna ezt a babát, de valójában mindig akartunk egy negyediket, csak nem pont most, szóval nem lenne szívünk abortálni.

Viszont most is, mint az előző két terhességem alatt, elég vacakul vagyok fizikailag. Az első trimeszter mindig egy rémálom. Én erre nem voltam felkészülve lelkileg, hogy most hetekig rosszul legyek, aztán majd megint átessek egy nehéz szülésen, és egy embertpróbáló alvásmentes kisbabakoron!

És hát komolyan lesz 4 gyerekem, akik közül csak EGY érkezett tudatosan? Milyen kitolás már ez az élettől? (Vagy más megfogalmazásban: hogy lehetek ilyen béna?)

Nyilván imádom mindet, különben nem vállaltam volna őket, na de akkor is, annyival könnyebb felkészülten és tudatosan várni egy gyereket! Néha azt érzem, hogy már kicsit irtózom a szextől is, mint attól a tevékenységtől, ami ilyen nyomorulttá tesz. Különösen a terhességi rosszulléteim közben születnek ilyen gondolataim. Más is érzett ilyet? Ki hogyan élte meg a nem tervezett terhességét?

2022. máj. 3. 21:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Én szoktak védekezni, ajánlom neked is
2022. máj. 3. 22:07
 2/12 anonim ***** válasza:
36%

Örülj, hogy ilyen szerencsés vagy 3 gyerekünk van, a 2.becsúszott, de mindegy volt 2 gyereket akartunk csak korábban érkezett. A 3.is tervezett csak 20 év telt el a 2. után.

Szerettem volna 4. gyereket, de sajnos nem adatik meg, lett volna dawnos babánk, majd nem lett szívhang, most hétvégén meg 7 hetesen elment.

Örülj ha úgy is akartatok mit számít mikor jön.

2022. máj. 3. 22:17
 3/12 anonim ***** válasza:
88%

akik közül csak EGY érkezett tudatosan? Milyen kitolás már ez az élettől? (Vagy más megfogalmazásban: hogy lehetek ilyen béna?)

jajj, ne így fogd fel! Téged szeretnek a gyerekek, azért gyűlnek köréd :)) Jó gyereknek lenni nálad. Te pedig ajándékként kapod őket. :))

Nekem például félő, hogy nem lehet gyerekem, de a háziállataim - akik szintén többen vannak, mint terveztem - mind ilyen ajándékok. Még fotón se láttam a nagyját, amikor szóltak, hogy fogadni kéne és igent mondtam rájuk. :)) És azóta is örülök nekik, bár természetesen ők is hoznak gondokat magukkal...

2022. máj. 3. 22:23
 4/12 anonim ***** válasza:
28%
Van, az első. Főleg azért rossz, mert soha nem akartam gyereket, aztán az első után úgy tűnt, hogy nem is olyan rossz ez, ezért jött a második tervezetten.. Aztán rájöttem, hogy hatalmasat tévedtem és ha már az escapelle nem hatott igazán leugorhattam volna valami magas épületről...
2022. máj. 3. 23:06
 5/12 anonim ***** válasza:

2

Ez ilyen kapuzárási pánik vagy mi?

2022. máj. 3. 23:08
 6/12 anonim ***** válasza:
50%

Nem tudhatod, mitől véd meg az, hogy nem mész vissza dolgozni. Lehet, hogy egy halálos balesettől, vagy a munkahelyed elvesztésétől. Ki tudja. Mindennek oka van, fogd fel pozitívan.

De ha esetleg neked nem kell a negyedik gyermek, én szívesen örökbefogadom, nekünk úgy sem jön össze...

2022. máj. 4. 01:04
 7/12 A kérdező kommentje:

6-os, még a gondolat is elborzaszt, mindenki várja már nagyon ezt a gyereket, a tesók már kis ajándékokat készítenek neki, és folyton erről beszélnek, nekünk pedig a férjemmel egy ajándék ő, akkor is, ha nagyon nehézzé teszi az életet.

Sajnálom, hogy nem jön össze nektek, kínzó lehet éveket várni a tegyeszes listákon is, de biztosan eljön a ti időtök.

2022. máj. 4. 08:20
 8/12 anonim ***** válasza:
80%

6-os vagyok. Hát ha meg mindenki várja, örül neki, akkor az nagyon jó!! Ennek így kellett lennie. Szerintem, ne sajnáld magad tovább, hogy miért vagy ilyen szerencsétlen, inkább örülj :).

(amúgy, védekezni is lehetett volna, ha annyira nem akartatok most gyereket :) )

Igen, sajnos nagyon kínzó, hogy évek óta nem sikerül, beültetéssel sem, úgyhogy tényleg szívesen elcserélném a problémáimat a tieiddel - anyagi nehézség ide vagy oda :)

De hát ez van, mindenkinek megvan a maga keresztje.

Azért én boldog babavárást kívánok Neked - minél kevesebb rosszulléttel :)

2022. máj. 4. 14:13
 9/12 anonim ***** válasza:
36%

Tehát 3 terhességből 1et terveztél, és azt mondod milyen igazságtalan az élet.

Tudod mi igazságtalan?

Hogy valaki ennyi ésszel szaporodni képes

2022. máj. 4. 15:49
 10/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, miért olyan elítélendő egy vagy két nem tervezett terhesség, pláne ha a szülők szeretik és felnevelik a babá(ka)t? Nem ártunk senkinek, max. magunknak az extra terhekkel. Nyilván védekezhettünk volna biztonságosabban, de vállaljuk a következményeket, és jó életet biztosítunk nekik.
2022. máj. 4. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!