Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Táppénzes terhesség alatti...

Táppénzes terhesség alatti nyaralásnak milyen következményei lehetnek?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt, hogy valaki veszélyeztetettként, vagy táppénz alatt akar menni nyaralni. Az esetek többségében lebeszélik róla az emberek.

Milyen következményekkel járhat, ha valaki nyaralni megy, úgy, hogy veszélyeztetett, de saját maga biztonságosnak érzi? Tehát jól érzi magát, csak munkájából kifolyólag került táppénzre (pl. vegyszerekkel dolgozik)? De amúgy egészséges?

2022. máj. 2. 08:46
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
19%
Hagyjal mar szted mennyi kijatszani ezt a marhasagot, 1 perc alatt ad az orvos olyan papirt amivel cseszhetik. En az elozo terhessegemet vegig spanyolorszagban toltottem, van ott egy apartmanunk es pont meg szezon elott szultem, kikoltoztunk addig. Senki nem keresett…
2022. máj. 2. 18:49
 42/55 anonim ***** válasza:
32%

35 ez netto baromsàg

Influenzásan képes vagyok utasként utazni, de a munkámat ellátni nem…

Ahogy a ljnkaben is írták, ha a kezelőorvos engedélyezi, akkor lehet menni.

Nyilván én sem nyaralás miatt utaztam..de nem változtt a tényen, hogy 3 napot távol voltam.

Plusz az összes “nagy” vizsgálatra úgy utaztam, hogy nem aludtam otthon, hanem rokonnál Bp-en, mert egyben terhelő lett volna az oda-vissza út

( valóban veszèlyeztetett terhes voltam)

Nekem a legterhesbarátabb munkahelyen van, az elsővel csak csedre mentem.. végig dolgoztam..

A 2. Babával több komplikáció is fennállt, főleg az elején.

A végefelé dolgozhattam volna, de az eleje miatt a doki nem kockáztatott, a munkahely is megoldotta a helyettesítésem így csak bonyodalom lett volna 2-3 hónapra visszatérni.

De vicc

Ha elmentem a sajàt körzetes dokimhoz, akkor is 4-5 h-t voltam távol az otthonomtól…

Plusz hova megy ellenőrizni?

Mert a bejelentett lakcímem a be nem jelentett tartózkodásomtól 60 km…

( a lakcímem a szülés előtti hetekig a szüleimén volt, és közben fizikailag is koltöztem 40 hetes terhesen…

Szóval elég bonyolult egy időszak volt. ( stabil házasságban.. csak ingatlancserével)

2022. máj. 2. 23:16
 43/55 anonim ***** válasza:
23%
Pár kommenttől felfordult a gyomrom... undorító, lusta ...
2022. máj. 2. 23:33
 44/55 anonim ***** válasza:
75%
Jezusom mit kell itt erkolcsrendeszetet jatszani, ha ki akarod iratni magad, legyen barmi is az oka, tedd meg nyugodtan. Fene se fogja ellenorizni, ha megis, amire kb 1% esely van, marha konnyu tisztazni magad…
2022. máj. 3. 10:21
 45/55 anonim ***** válasza:
12%

42!

Nem, drága, nem baromság. A tappenz azt jelenti, munkakeptelen vagy betegség, vagy terhesség esetén fenyegető vetélés, egyéb komplikációk miatt. Ha nem tudod a munkádat végezni, akkor elvileg utazni sem tudsz. Az orvos, aki ellenorizhet, és azt mondja, utazhat, azt nézi, van e egészségügyi akadálya az utazásnak. Pl 40 hetes terhesen ne akarj repülni, azt egy orvos sem engedi, mert veszélyes. De önmagában a te döntésed, ha pl annyi eszed van, hogy melytengeri buvarexpedicion veszel részt terhesen, hát a te dolgod, max elvetelsz. A doki max ha úgy látja, nincs semmi bajod, ami miatt ne tudnál dolgozni, max nem ír ki tovább tappenzre.

A kérdés masik oldala a munkáltatói ellenőrzés. A főnököd ék ugyanis joga van hozzá, hogy ellenőrizze, valóban annyira beteg vagy e, hogy nem tudsz dolgozni. Pláne, ha ahelyett, hogy a kis irodádban végezned a dolgod, epp a Maldív szigetekrol posztolsz. A tappenz egyharmadat ugyanis a munkáltató fizeti. Tehát a főnök dönthet úgy, hogy kér egy tappenz ellenőrzést és szépen kisetalnak hozzád a az ellenőrök. A teppenzes papíron ugyanis rajta van, hogy jarobetegkent mikor mehetsz ki. Ezen az időszakon kívül kizárólag orvoshoz vagy kezelési mehetsz. Alapvetően a bejelentett lakcimeden vagy a tartózkodási helyeden fognak keresni.

Kevés munkáltató az, aki ellenőriz, de aki megteszi, az nem véletlenül teszi ám és igencsak meguti a kedves "beteg" a lábát

2022. máj. 3. 10:38
 46/55 anonim ***** válasza:
65%
Na en speciel szimplan azert lettem kiirva lb egybol mert 3. Lombikra sikerult a baba, igy kapasbol megkaptam a veszelyeztett terhes kodot, ki is irtak egybol. Vmikor a 20.het kornyeken jottek ellenorizni, nem voltam itthon, epp elutaztunk egy masik varosba baratokhoz. Kb 2 percbe telt mig tisztaztam magam az illetkes szervnel, h ugyan veszelyeztett terhes vagyok es igen, tappenzen, de rohadtul nem kell fekudnom emiatt otthon egesz nap, egyeztessenek az orvosommal ha nem tetszik. Ez utan sose kerestek, az orvosom szerint ot se. Ennek mar 5 eve…
2022. máj. 3. 10:53
 47/55 anonim ***** válasza:
57%

46!

Na és ki ellenőrzött, a felülvizsgálata orvos, vagy a munkaltato?

2022. máj. 3. 15:09
 48/55 anonim ***** válasza:
37%
A munkaltato, mivel kerultek ki kepek az internetre hogy jovunk megyunk eljunk vilagunkat… a munkahelyemen nem tudtak h lombik baba es ezert lettem veszelyeztetett automatikusan ugyh azt hittem simliskedek. A fonokom meg nem tul jofej… hat cseszhetik 🤪
2022. máj. 3. 15:13
 49/55 anonim válasza:
sztem lehet menni nyaralni mondjuk én nem azért nem mennèk mert nem szeretnék vagy nem lenne hozzá kedvem hanem egészségügyi okokból nem mernek és a párom sem javasolja .Egy kismamának kétszer olyan elővigyazatosnak kell lennie .Bàrmijen fertőylzèst elkaphatsz nyaralás alatt plussz hamarabb kimerülsz mint ha csak otthon maradnal.De ez nézőpont kérdése .Mindenki a saját felelőssègère utazgasson .
2022. aug. 26. 09:42
 50/55 anonim válasza:
44-es nem erről van szó hanem hogy ha valaki terhes akkor már nem csak sajátmagàèrt vállal kockázatot hanem egy pici babàèrt is de mind1.De abban igazad van senki sem fogja ellenőrizni hogy merre vagy csak a gond az hogy egy terhesség alatt nyaaraalni nem olyan mint elötte .
2022. aug. 26. 09:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!