Ki hogyan tette le a cigit terheség allatt? Van olyan akinek nem sikerült? Mi volt a megszületett gyermeknél a következmény?
Nekem hányingerem volt tőle, ez sokat segített. 10 evig szívtam el mapi 1 doboz cigit és már 1 éves a kicsi , nem szoktam vissza és nem is fogok.
De mindigis tudtam, ha gyerekem lesz nem leszek olyan gusztustalan anyuka, aki füstölve tolja a babakocsit vagy fogja a gyerek kezét.
Vagy tipikus "mindjárt megyek még cigizek" tipus.
Ja és a pénznek is van jobb helye..
Úgy, hogy lekell tenni. Rossz volt egy pár napig. Eleinte a munka miatt nem gondoltam rá de amikor a Covid miatt az első hullám ején kiírtak nagyon nehéz volt. De látod kibírtam. Szülés után 3 hónapig nem is kívántam. Utána nem tudom miért egyik napról a másikra azon kaptam magam, hogy a reggeli kávé mellé rágyújtok.
Mindegy azóta napi 3 szál leggyengébből.
Mindenki maga dönti el. Nekem az egyik papírra rá volt írba, hogy napi 10 szál felett veszélyes. Azt nem tudom, hogy a gyenge vagy nem gyengére gondolnak.
Az egyik ismerősömnél gond volt. A párja nem engedte neki a cigit terhesség alatt. A dohányboltokban sem szolgálták ki. Emlékszem mindig a szomszédba járt töltött cigit kérni. 8 hónaposan elzáródott neki egy ér a köldökzsinórban és nem fejlődött rendesen a baba. Infúzióval hízlalták a babát.
Nálunk a párom dohányzik. Amikor bementem a dohányboltba neki cigiért már az tök ciki volt. Mindneki bámult, hogy nagy hassal cigit veszek.
Lelehet rakni simán.
3
Ne beszelj hulyeseget, hogy terhesen nem szolgaltak ki valakit a dohanyboltokba.
Hat te is irod par sorral lejjebb, hogy te mentel terhesen a ferjednek. Szoval teged kiszolgaltak, ot nem?
Amugy en teljesen nem tudtam letenni, de honapokig ra se gyujtottam/hetekig stb. Neha megkivantam, bar nem tudoztem le, de nyilvan ez se 100%os ‘vedelem’.
A gyerekem teljesen egeszseges.
Lancdohanyosnak is szuletik ugyanugy egeszseges gyereke, mint soha ra nem gyujtonak beteg. Ide nyilvan azok fognak csak irni nagyjabol, akik egybol letettek (ha igaz😅).
Amint megtudtam hogy terhes vagyok, azonnal leraktam.
Viszont anyum hugomnál nem tudta lerakni, nagy volt neki a stressz (családi gondok), de "csak" napi 1-2 szálat szívott. 36.héten beindult nála a szülés. Hálistennek semmi baja nem lett, csak kicsit korábban érkezett.
Mindhárom esetben hamar abbahagytam, köszönhetően a reggeli rosszuléteknek és az extrém szagérzékenységnek. A másodiknál kicsit később jött ez, a körülmények miatt stresszesebb voltam, kb. 12. hétig szívtam, de kevesebbet. A másik kettőnél már amarabb abbahagytam, de rosszabbul is voltam. Viszont mindháromszor vissza is szoktam, csak sok évvel később szoktam le teljesen, de akkor egyik napról a másikra.
39-39-38. hétre születtek a gyerekeim, természetes úton, komolyabb komplikáció nélkül (a középső lábtartással született, de nem hinném, hogy ez a bagó miatt lett volna), villámszülések voltak, mindhárom 1,5 órán belül megszületett. 3900-3600-3400 grammos súllyal születtek, 55-52-54 cm-rel. Makkegészségesek voltak mindig, két kezemen meg tudom számolni, hogy összesen hányszor voltak betegek, és ebben benne van a bárányhimlő és az ovis fosós-hányós vírusok is. Ennél komolyabb semmi nem volt. Ketten már felnőttek (28 és 20), a legkisebb gimis, 17 lesz hamarosan. Mai napig nem betegesek.
Nem dohányoztam soha, ellenben az ismerettsegi körömben volt láncdohányos kismama. Idore született a makkegészséges kisfia, aki azóta már 17 éves és sosem voltak egészségügyi problémai.
A dohányzás károsodást okozHAT. Nem okoz, hanem okozhat. Nyilván az ember próbálja ezt a lehetőséget a minimumra csökkenteni, de nem mindig sikerül. Ha valaki nem tud leszokni a cigiről, akkor nem tud. Nem azért, mert nem érdekli a gyereke vagy nem akar, hanem azért, mert a nikotin függőséget okoz és azt a függőséget igán nehéz megszüntetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!