Ki hogyan tette le a cigit terheség allatt? Van olyan akinek nem sikerült? Mi volt a megszületett gyermeknél a következmény?
30!
Nyugodtan ihatsz vörösbort.
32!
Nem, a 3 korty vörösbor nem árt neki. Olyan kis okos vagy, nem kellene tanulnod? Anyukád megengedte, hogy internetezz?
32 vagyok
Draga 33, mint ujdonsult anya es viszonylag fiatal korom ellenere megis jobban tudom, hogy nem, ez nem igaz, hogy a bor ‘nem art’. Ahogy latom, hogy 0%ra lettem lepontozva, szomoru, hogy meg mindig sokan elhiszik ezt. Legyszi olvass mar utana.:)
Pl google: terhesseg alatt bor
1.talalat:
Az Egészségügyi Minisztérium egy szóvivője ezzel kapcsolatban a következőket mondta: „Miután értékeltük az eddigi eredményeket, nem mondhatjuk azt, hogy az alkoholfogyasztás a terhesség alatt biztonságos és nem fog ártani a babádnak."
Az alkohol teratogén anyag, így ártalmasan befolyásolja a gyermek fejlődését. Átjut a méhlepényen, és a védtelen magzat szervezetébe is bekerül" - indokolta véleményét. - "Minden ital, ami alkoholt tartalmaz, akár a legkisebb mennyiségben is, árt a babának."
A szakember szerint léteznek olyan kutatási eredmények, melyek szerint az alkoholfogyasztást nem kell teljesen elhagyni, hanem elég csökkenteni napi másfél egységre (másfél deci bor körülbelül egy egységnek felel meg), ám az első három hónapban ettől is tartózkodni kell. A szülész-nőgyógyász azonban leszögezte, ha tőle kér bárki tanácsot, ő azt javasolja, hogy a terhesség ideje alatt egyáltalán ne fogyasszon alkoholt.
Mondjuk a cikkben Rubint Reka szerint nem artalmas a bor, nyilvan ra is lehet hallgatni.😅
A 2. cikk mar a cimeben is azt irja, ne igyal.
A 3. Azt irja lehet inni kicsit mert megallapitottak a tudosok, de ha a cikkbe belemesz, ott is irjak, hogy nem ajanlott a BBC orvoskamaraja szerint.
Nem akarom leirogatni minden cikknek a tartalmat, mert mindenki el tudja olvasni oket, de azert ha kapasbol az elso 3 cikkben ovaintenek tole, en elgondolkodnek rajta.
Termeszetesen ettol meg lesznek anyak, akik ugyanugy inni fognak, es ez nem tartozik se ram, se rad, nem is ezert irom, csak ne ajanlgassunk mar hulyesegeket.
34!
3 korty vörösbor nem árt se neki, se a magzatnak. Nem egy üveggel kell inni és nem naponta.
Ja, meg eloszor ugy fogalmaztal ‘nyugodtan ihatsz vorosbort’ most meg ‘3 korty nem art’
A ketto valasz se ugyanaz azert, ezt gondolom te is erzed.
Bar ugye egyertelmuen nem jelentheted ki a 3 kortyot se, de ez mar mindenkinek a maga tisztje eldonteni.
37!
Adott kommentálnék írtam a választ. Szerintem rajtad kívül ez mindenkinek egyértelmű volt.
Kapaszkodj már le rólam.
30-as vagyok.
Bocsi hogy ekkora kellemetlenséget okoztam, nem volt szándékos.
37
Majd leakadok rolad, ha nem osztod a hulyeseget, hogy nem art az alkohol a babanak;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!