Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Táppénzes terhesség alatti...

Táppénzes terhesség alatti nyaralásnak milyen következményei lehetnek?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt, hogy valaki veszélyeztetettként, vagy táppénz alatt akar menni nyaralni. Az esetek többségében lebeszélik róla az emberek.

Milyen következményekkel járhat, ha valaki nyaralni megy, úgy, hogy veszélyeztetett, de saját maga biztonságosnak érzi? Tehát jól érzi magát, csak munkájából kifolyólag került táppénzre (pl. vegyszerekkel dolgozik)? De amúgy egészséges?

2022. máj. 2. 08:46
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
74%

#24 voltam, azért megírhatnátok a komment melyik része miatt pontoztatok le, mert örülnék, ha tudnám, mit látok rosszul...

"Milyen következményekkel járhat, ha valaki nyaralni megy, úgy, hogy veszélyeztetett, de saját maga biztonságosnak érzi?" - ha ágynyugalomra van ítélve, akkor magát és a babát. Ha nincs ilyen, akkor semmilyen következménnyel nem járhat (gondolok itt ellenőrzésekre, ami amúgy szerintem nem is létezik)

"Tehát jól érzi magát, csak munkájából kifolyólag került táppénzre (pl. vegyszerekkel dolgozik)?" - ha ez az eset áll fenn, irodai munkára szokták áthelyezni a munkavállalót (ehhez vállalati kultúra kell, vagy szabály is van rá én úgy tudom), hogy dolgozhasson tovább, de ne veszélyes környezetben.

2022. máj. 2. 13:45
 32/55 anonim ***** válasza:
84%

31!

A 24. válaszodat felpontoztam, a 31. viszont le. Ez utóbbiban ugyanis baromságot írtál. Van tappenzellenorzes. Jogosult rá a kezelő orvos, q felülvizsgáló orvos, e kettő orvosi szempontból, illetve q munkaltatodnak is joga van hozzá, ő munkaugyi szempontból vizsgálódhat.

2022. máj. 2. 14:02
 33/55 anonim ***** válasza:
84%

Jogos, most én is utánanéztem. Erről nem is tudtam.

Hát akkor lényeg a lényeg, aki kiíratja magát táppénzre, az maradjon a fenekén és ne spekuláljon itt jobbra-balra :D

2022. máj. 2. 14:09
 34/55 anonim ***** válasza:
0%

Én alapból is megbeszéltem az orvosommal az utazást.

Engedélyt is kaptam.

( 38 hetesen utaztam 250-re)

Instrukciók:

Óránként 10 p pihenő

Nem vezethetek

Csomagom legyen nálam, ha szülnék ott.

Nem volt gond

2022. máj. 2. 14:13
 35/55 anonim ***** válasza:
75%

34!

Az, hogy orvosi engedélyt kaptál az utazáshoz, az annyit jelent, hogy az orvos nem látja problemasnak az utat egészségügyi okból. Ez nem egyenlő azzal, hogy a tappenz jogosultsagodat érinti e. Ha dolgozni nem tudsz, mert olyan beteg/terhes vagy, akkor utazni se. Emiatt a munakltatod az, aki eljárást indíthat.

2022. máj. 2. 14:21
 36/55 anonim ***** válasza:
20%

"Tehát jól érzi magát, csak munkájából kifolyólag került táppénzre (pl. vegyszerekkel dolgozik)? De amúgy egészséges?"

Még jó, hogy a kérdésre válaszolgattok.

2022. máj. 2. 14:40
 37/55 anonim ***** válasza:
100%

"csak munkájából kifolyólag került táppénzre (pl. vegyszerekkel dolgozik)"

Ilyen hivatalosan nincs! Ha nem tudják alkalmazni mert mindenképp veszélyes vegyszer vagy mindenképp napi többször 20-30 kilót kéne emelnie vagy bármi indokolt akkor nem tp jár hanem teljes átlag alap munkabér.

2022. máj. 2. 14:42
 38/55 anonim ***** válasza:
86%

36!

Mindenki a kérdésre válaszolt. Ha tappenzen van, nem utazhat. Mindegy, hogy korbeforgos munkaundor, vegyszerekkel kapcsolatos munka vagy valódi fenyegető vetélés miatt irta ki az orvos. Egyedül annyi a különbség, hogy az első mondvacsinált ok, a második helyett az állományba helyezés lenne a megoldás, a harmadik pedig a valódi munkakeptelenseg egészségügyi állapot miatt.

2022. máj. 2. 14:43
 39/55 anonim ***** válasza:
17%
Nyugodtan menj el nyaralni senki nem fog ellenorizni
2022. máj. 2. 18:16
 40/55 anonim ***** válasza:
79%
De ha mégis, akkor készüljön fel arra, hogy 1, a tappenz első napjáig visszamenőleg vissza kell fizetnie a jogtalanul felvett tappenzt, 2, ha ez az összeg eléri a 100e forintot, akár 2 évig terjedő szabdsagvesztessel is büntethető, 3, azonnali hatályú felmondással jár, végkielégítés nelkul. Nyilván megeri.
2022. máj. 2. 18:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!