Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Táppénzes terhesség alatti...

Táppénzes terhesség alatti nyaralásnak milyen következményei lehetnek?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt, hogy valaki veszélyeztetettként, vagy táppénz alatt akar menni nyaralni. Az esetek többségében lebeszélik róla az emberek.

Milyen következményekkel járhat, ha valaki nyaralni megy, úgy, hogy veszélyeztetett, de saját maga biztonságosnak érzi? Tehát jól érzi magát, csak munkájából kifolyólag került táppénzre (pl. vegyszerekkel dolgozik)? De amúgy egészséges?

2022. máj. 2. 08:46
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
20%
Nekem a munkaltatom a fogadott bátyám, nyilván nem küldte rám az ellenőrzést így már értem 😂😂😂😂
2022. máj. 2. 10:40
 22/55 anonim ***** válasza:
17%
Soha nem ellenőrizték egy kollégámat sem.
2022. máj. 2. 10:44
 23/55 anonim ***** válasza:
26%

Nagyon nem mindegy miert vagy kiirva. Engem vernyomas problemak es terhes diab miatt irtak ki. Jottem mentem, nyaralni is voltunk. Ha ezert megbuntetnek lehet pofanrohogom oket h vercukor problemaval megis miert fekudjek otthon.

Ertem en a jogszabalyokat meg minden de sztem egy kismama a johiszemusegbkeretein belul had dontse mar el h akar indok nelkul (mert ilyen is van ha maganba jar az ember es joban van a nogyogyaszaval…) kiirjak mert ugy erzi nem szeretne vegigmelozni a terhesseget… en igy gondolom. Aki meg mashogy az dolgozzon akkor ameddig akar.

2022. máj. 2. 10:52
 24/55 anonim ***** válasza:
77%

Én is fokozott stressz miatt lettem kiírva.

Én azért figyeltem rá, hogy max a boltban találkozzak össze munkatársakkal, és nem mentem nyaralgatni... Kicsit pofátlanságnak éreztem volna.

A szavahihetőséged kockáztatod vele igazából... Ha lebuksz, h. nyaralgattál, utána majd ha tényleg beteg leszel a melóban, akkor is azt fogják sutyorogni a hátad mögött, h. biztos megint lábat lógatsz, és ez nem tesz jót a munkahelyi megítélésednek, ami szerintem azért egy fontos dolog.

2022. máj. 2. 12:00
 25/55 anonim ***** válasza:
20%

Nem tudom, milyen munkahelyeitek vannak, de van olyan munka, ahol igenis tilos terhesen dolgozni az első perctől kezdve. Nem az ember dönti el, mégha ő akarna se lehetne.

Akkor meg simán élheti tovább az életét ugyanúgy, a kollégák nem szólhatnak egy szót se miatta, hisz ez a szabály.

Akinek eü oka van, az teljesen más, de ne keverjük már a szezont a fazonnal.

2022. máj. 2. 12:29
 26/55 anonim ***** válasza:
81%

25!

Elarulod, hogy ez most hogy jön ide? Ahol terhesen ne, dolgozhat, ott nem kell tappenzre menni, már leirtak százszor, hogy annak más formája van. Itt a tappenz a kérdés.

2022. máj. 2. 12:31
 27/55 anonim ***** válasza:
74%
Az ilyenek miatt nem emelnek semmit a járadékokon már hosszú évek óta, mert csak kihasználják, akinek meg úgy alakul az élete hogy szüksége van a pénzre az szív miattuk amíg ők nyaralgatnak táppénz alatt.
2022. máj. 2. 12:36
 28/55 anonim ***** válasza:
0%
Márpedig a kérdező ezt kérdezte, hogy olyankor mi van, amikor alapból nem dolgozhat az adott munkakörben tovább. Ő írta táppénznek, de ő nem erre volt kíváncsi.
2022. máj. 2. 12:38
 29/55 anonim ***** válasza:
38%
En pl budapesti cegnel dolgozom home officeban, havi 1 meeting van bp-en a head officeban, amugy videkiek vagyunk. Ugyh esely se volt ra h talalkozzam kollegakkal itthon. Kiirattam magam a 12.hettol, mert viszonylag stresszes a munkam, kozepvezeto vagyok es amugyis, epp az utolso 1 honapban jart az epitkezesunk, aztan koltoztunk, rengeteg teendo volt vele. Ezt elmondtam a nogyogyaszomnak es gond nelkul kiirt. Voltunk utazni 2x is kulfoldon igaz csak 4 napra csut-vasarnapig. Es amugy ha az orvosod nem azt irja a szakvelemenyre, ami alpjan kiir a haziorvos, h agynyugalom szukseges, cseszheti az ellenorzo szerv. En ugy ereztem jar nekem az a par honap h nyugalomban es bekeben varhassam a kisbabamat.
2022. máj. 2. 12:40
 30/55 anonim ***** válasza:
77%
Az aztán tényleg tappenz indok, hogy sok a meló a saját otthoni építkezéssel.
2022. máj. 2. 13:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!