Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más kismama is utálja, ha...

Más kismama is utálja, ha ilyeneket mondanak neki?

Figyelt kérdés
25 hetes kismama vagyok és több dolog is van, ami néha felbosszant. Az egyik ilyen, amikor valakivel szóba kerül, hogy nem tudok normálisan aludni, mert azért már elég nagy a pocak és erre rávagja, hogy "ó, hát most aludj, mert utána tuti nem fogsz". Meg, hogyha azt mondom valamire nincs időm, arra is van aki, azt mondja, hogy hát majd a gyerek mellett megtudom milyen az mikor nincs idő. Mi ez a szöveg? Miért ne aludnék utána? Tudom, hogy igazodni kell majd a babához és gyakran kell majd kelni, de egyrészt lesz segítségem, másrészt baromi fusztráló, hogy ilyen szörnyűnek állítják be a szülés utána időszakot. A legjobb az egészben, hogy nagy átlagban olyanok mondják, akiknek nincs is gyerekük, csak próbálnak lehúzni. Mit gondolnak, ha ilyeneket mondanak majd nem várom azt az időszakot? A legtöbb nőnek az élete legjobb része, amikor otthon van a gyerekekkel. A terhességet is szeretem minden nehézséggel együtt, mert annyira felfoghatatlanul különleges érzés, miért lenne ez másképp a szülés után? Igen, nehéz lesz, mindenki tudja, hogy nehéz, de azért nem arról van szó, hogy többet nem alszok majd meg nem leszek soha többe kipihent. Simán élvezik, hogy valamivel felhúzhatnak vagy miért mondanak ilyeneket? Kismamák, ti hogyan reagáltok az ilyen okoskodásokra?
2022. márc. 24. 08:10
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
55%
Valóban figyelned kell a súlyodra mostmár,ezt sem rosszból mondják ám.Én mind az 5 terhességem el a végéig híztam 7 kg-t és még így is pluszban voltam szülés után.Szerintem túlságosan magadra veszel mindent,megsértődsz,pedig jót akarnak.Sokkal rosszabb lesz pl +20 kg-tol megszabadulni szülés után,mint most kicsit jobban odafigyelni az évesre.De te tudod.Ne pukkadozz mindenen,hanem amit úgy gondolsz engedd el a füled mellett,ami meg szerinted is igaz,azt fontold meg.
2022. márc. 24. 10:00
 22/48 anonim ***** válasza:
19es nem. a kérdezőnek szolt
2022. márc. 24. 10:02
 23/48 anonim ***** válasza:
100%
Én szívem szerint visszamennék az időben és befognám a saját számat.. nem mennék bele ilyen vitákba, nem idegesíteném fel magam, de nem is okoskodnék, mint anno. Fogalmam sem volt mi vár rám, azt sem tudtam, hogy nem vagyok óriási mázlista, amiért az első két hétben csak aludt a babám, hanem totál átlagos jelenség ez, minden baba kb alszik az elején. Azt sem tudtam, hogy négy hónapos kora körül borul minden és nem lesznek már akkora alvások. Hogy a mozgás fejlődés, a fogzás stb mennyit fog rontani a beváltnak hitt rutinunkon. Joggal irritálhattam más anyukákat, akik próbálták jelezni, hogy nem biztos, hogy innentől már csak könnyebb lesz hónapról hónapra, hanem pont hogy nehezebb. Az első pár hónap visszanézve sokkal könnyebb volt, mint a negyedik hónap és az első szülinapi közti. De persze nekem is nagy volt az arcom és már bánom. Kicsit több alázat kell szerintem, nem kell meghallani a kioktatást sem, de nem kell okoskodni sem tapasztaltabb anyukáknak, hogy mi azt jobban tudjuk. A legjobb taktika, ha meghallgatjuk ezeket és tovább megyünk, mert sajnos nem sajnos, sok igazság van bennük, de előre ráfeszülni úgysem éri meg.
2022. márc. 24. 10:11
 24/48 A kérdező kommentje:
Nekem? Szerintem nem vagyok idegesítő, de zavar, hogy mindenki ilyen megmondóember. Nem elég, hogy megkérdezik mennyit híztam, ami már önmagában elég érdekes dolog, de még utána el is kezdenek papolni miközben az égvilágon semmi közük hozzá. Jó, a védőnőnek van köze hozzá, de úgy vagyok vele, hogy amit a dokim mond az a biztos, szerinte pedig rendben van a súlyom. A nem alvás és időhiány pedig olyan dolog, hogy se én, se senki más nem tudhatja milyen babánk születik, netto idegesítés mikor azt mondják, hogy minden sokkal rosszabb lesz a terhesség után. Lehet az lesz, de azért valószínűbb, hogy nem. Hiába mondják, hogy most pihenjek meg aludjak, hisz nem dolgozom a 7.héttől kezdve, ha egyszer nem tudok félóránál többet kényelmesen feküdni.
2022. márc. 24. 10:13
 25/48 A kérdező kommentje:
#23 A legnagyobb problémám azzal van, akinek nincs is gyereke, azt se tudja milyen kismamának lenni, de azért okoskodik. Más anyukák értelmes tanácsait szivesen meg fogadom és nem is állok le velük vitatkozni, de pl.a szomszéd csaj 27 éves, nincs gyereke csak egy macskája, akivel amúgy abnormális módon úgy bánik, mint egy gyerekkel és ő osztja nekem az észt a hülyeségéről, hogy mennyi szénhidrátot egyek. Honnan a francból tudná ő, hogy mennyi szénhidrát kell egy kismamának?
2022. márc. 24. 10:17
 26/48 anonim ***** válasza:
100%

Cuki amikor valaki azzal henceg, hogy ő aztán mindent meg tudott csinálni a babája mellett.

Szerencséje volt.

Én az első 3 hétben ebédelni se tudtam, akkor ettem először, amikor apa hazajött.

A kórházban 2x tudtam megenni az ebédet, a többi napon csak meglestem h mit nem fogok ma megenni.

Szívesen kölcsön adom a babámat bárkinek, meg lehet próbálni mellette főzni meg takarítani :D

(Úgy tudtam pár napra előre vacsorát sütni, hogy kendőben magamra kötöttem a kicsit, de hát bírja az ember fizikailag a hordozást :)

2022. márc. 24. 10:29
 27/48 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám 6 hetes és egyszer kel éjszaka.

Ja de akkor 2,5 -3 órát ébren van 😁

2022. márc. 24. 10:30
 28/48 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen lesz a baba biztosan kevesebb lesz az idő alvásra,pihenésre mint most,és nem akkor pihenhetsz amikor akarsz,hanem ha a baba alszik,ami nem biztos hogy egybe esik a te igényeiddel.Mindössze ennyit szeretnének neked jelezni,mert jelenleg egy idealizált jövőt látsz,és meg fogsz lepődni.Nem azt mondjuk,hogy jajj de rossz lesz,meg csak rossz lesz,de én sem tudtam előre,hogy a gyermekágy alatt pl amikor nem szoptatok,pelenkázok,vagy altatok, akkor fejnem kell majd,mert annyi tejem volt,hogy mellgyulladást kaptam.Ez se mindenkinél így van persze,de nekem pl pofára esés volt.Szóval ha nem akarod ezeket hallani akkor ne hallgasd,de akkor ha megkérdezik hogy vagy, akkor ne azt kezd ecsetelni hogy a 25.héten már nem tudsz pihenni a hasadtól(ettől az nyilván csak nagyobb lesz még,nekem pl akkor kezdett látszani),hanem mondd hogy minden oké és kész.A súly téma még olyan,mint az utolsó hónapban majd az egyben vagytok még lesz.Nem túl tapintatos,de mindenki ezt fogja kérdezni,mert ezt szokták.Ne vedd ezt fel,engedd el a füled mellett.Vagy változtass rajta,ha te is soknak érzed.Most azt hiszed mindenki csak riogat,pedig nem,csak elmondja mit tapasztalt,mert utána meg te leszel az,aki azt mondja,hogy nem gondolta hogy ilyen nehéz stb.Az is szuper ha lesz segítséged,csak nem biztos hogy a gyerek nem csak rajtad akár lógni először, illetve lehet,hogy a hormonok is elohozzak az anyatigrist,amit előre szinte nem nem tudhatsz,és nem is tudsz majd a gyerek nélkül pihenni.Én ezzel is így voltam pl.Anyám is meg anyósom is elvolt a picivel,mégsem tudtam pihenni mert nem volt ott.Kapufa.Hidd csak el,hogy nem bosszantani akarnak.De ha nem akarsz ezekbe bonyolódni, akkor beszélgessetek másról.
2022. márc. 24. 10:33
 29/48 anonim ***** válasza:
100%

A nemalvással nem csak az a gond, hogy éjjel kel a baba.

Nálunk most pont úgy van, hogy éjjel éppen annyit tudok aludni, hogy egész nap fáradt vagyok, de napközben már nem tudok aludni (mert annyira azért "kipihent" vagyok, hogy ne aludjak el napközben).

2022. márc. 24. 10:38
 30/48 anonim ***** válasza:
100%
Oké,hogy idegesít a szomszéd csaj,de te pont annyira tudod mi vár rád,mint most ő.A szénhidrát számolás meg nem ördögkatlan,gyerek nélkül is lehet tudni,hogy mennyi az ajánlás terhesen pl,és ha már ennyire a súlyodon lovagolsz, akkor leírom,hogy valószínűleg látszik rajtad,hogy erősen hízol,ami meg a nem helyes táplálkozás miatt van,túl sokat eszel.Ezen meg lehet szerződni,vagy lehet változtatni.Nekünk mindegy,csak aztán meg attól leszel depis,hogy egy malac néz vissza szülés után a tükörből.Azon is lehet változtatni akkor is,ezzel sincs baj,csak az a nehezebb.Meg akkor meg utána nem kell mentegetőzni,hanem be kell magadnak ismerni,hogy szarul ettél,nem figyeltek magadra,aztán neki kell látni változtatni.Most az jön le így a sokadik válasz után,hogy igazából zavar a súlyos,csak nem akarsz változtatni,és inkább megharagszol a szomszédba,meg minden máson is megsértődsz,csak neked legyen igazad.Akkor legyen így.Igazad van!Azt csinálsz amit akarsz, aztán majd meglátod milyen lesz Őszintén kívánom,hogy boldog legyél anyaként az első perctől,és semmi nehézségeid ne legyen,de ez lássuk be nem valószínű.Az 5 gyerekes voltam.
2022. márc. 24. 10:51
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!