Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más kismama is utálja, ha...

Más kismama is utálja, ha ilyeneket mondanak neki?

Figyelt kérdés
25 hetes kismama vagyok és több dolog is van, ami néha felbosszant. Az egyik ilyen, amikor valakivel szóba kerül, hogy nem tudok normálisan aludni, mert azért már elég nagy a pocak és erre rávagja, hogy "ó, hát most aludj, mert utána tuti nem fogsz". Meg, hogyha azt mondom valamire nincs időm, arra is van aki, azt mondja, hogy hát majd a gyerek mellett megtudom milyen az mikor nincs idő. Mi ez a szöveg? Miért ne aludnék utána? Tudom, hogy igazodni kell majd a babához és gyakran kell majd kelni, de egyrészt lesz segítségem, másrészt baromi fusztráló, hogy ilyen szörnyűnek állítják be a szülés utána időszakot. A legjobb az egészben, hogy nagy átlagban olyanok mondják, akiknek nincs is gyerekük, csak próbálnak lehúzni. Mit gondolnak, ha ilyeneket mondanak majd nem várom azt az időszakot? A legtöbb nőnek az élete legjobb része, amikor otthon van a gyerekekkel. A terhességet is szeretem minden nehézséggel együtt, mert annyira felfoghatatlanul különleges érzés, miért lenne ez másképp a szülés után? Igen, nehéz lesz, mindenki tudja, hogy nehéz, de azért nem arról van szó, hogy többet nem alszok majd meg nem leszek soha többe kipihent. Simán élvezik, hogy valamivel felhúzhatnak vagy miért mondanak ilyeneket? Kismamák, ti hogyan reagáltok az ilyen okoskodásokra?
2022. márc. 24. 08:10
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
62%
Nekem másik kedvencem, hogy még nem sok kg jött fel, és a "jóindulatúak" megjegyzik, hogy "óó ne aggódj, ebből még ugyan úgy feljöhet 30 kg".
2022. márc. 24. 09:41
 12/48 anonim ***** válasza:
74%

Írok egy kis ellenpéldát, mert van ilyen is.

A harmadik trimeszterben alig aludtam. Fájt mindenem, sehogy nem volt kényelmes, bedugult az orrom, állandóan pisilni kellett, vagy a gyerek focizott valamelyik belső szervemmel.

Szülés után az első 6hét volt nehéz, voltak 3 órás éjjeli sírásmaratonok, de ezeken kívül én tudtam pihenni. A gyerek egész nap rajtam volt, egy idő után rugalmas kendőbe kötöttem, így tudtam mozogni vele, takarítani, főzni, stb.

Az ötödik héten már kevesebb volt a sírás, könnyebben elaludt (sosem hagytuk sírni, mindig reagáltunk rá) este. A nappali alvásokkal sosem volt gond, belealudt az evésbe.

A kezdetektől vele alszom, ez vált be.

Ma már 4 hónapos, eszik, alszik, vigyorog. Mindent el tudok mellette végezni, alvásidőben van időm a hobbimra is (horgolok). Nem igényli, hogy folyamatosan szórakoztassam, elvan a játszószőnyegen, ahol gyakran cserélgetem a játékokat.

Én határozottan jobban, és többet alszom szülés óta. Segítségem csak a férjem van, aki 4 után ér haza, és egy órát alszik munka után, szóval 5 előtt használhatatlan.

2022. márc. 24. 09:42
 13/48 anonim ***** válasza:
11%

12-es szorakoztassam???

Talan közös jatek…..

2022. márc. 24. 09:46
 14/48 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, igen irritálóak ezek a mondatok a te oldaladról, ahogy irritálóak azok a kismamák is egy anyukának, akik mindent jobban tudnak, pedig még nem is szültek.

Ilyen ez, ha az ember mindkét oldalát megtapasztalta, akkor talán kifejlődik benne annyi érzékenység a téma iránt, hogy jobban odafigyel, kinek mit mond, addig hidd el a te viselkedésed is elég idegesítő sok embernek, pedig nem direkt csinálod. Ok sem azért feltétlenül, hogy bosszantsanak. Ha valaki beszól, el kell engedni a fülünk mellett, engem erre megedzett az anyaság, hidegen hagy már ki mit mond.

Egész életemben azt hittem az első gyereket várni az lesz életem legcsodálatosabb időszaka, hát vissza nem mennék, egyrészt nem volt könnyű a terhesség, másrészt fogalmam sem volt semmiről, én is azt éreztem mindenki csak okoskodik bezzeg én. Most a másodikat várni már egészen felemelő, nem érdekel ki mit mond, lepereg rólam, de már nem is állok olyan naivan az egészhez és így könnyebben veszem az akadályokat.

2022. márc. 24. 09:46
 15/48 A kérdező kommentje:
Jajj, igen a kilók. Ez nekem is a kedvenceim közé tartozik. 73kgval estem teherbe, most vagyok 83,5 kg és mindenki azzal jön, hogy ajajj, lesz ebből gond, rossz lesz a cukormérés eredménye, magas vérnyomás stb. Közben meg minden tökéletes.A védőnőm is azzal jött, hogy most már hetente fog mérni. Ezt probálom nem a szivemre venni, mert tudom, hogy amúgy sem vékonyan kezdtem és tényleg sok 25.hétig, de nem törvényszerű, hogy ebből a végére 20kg lesz.
2022. márc. 24. 09:48
 16/48 anonim ***** válasza:
84%
Igen szerintem tök pofátlan eleve a kérdés is, hogy hány kg-t híztál már?:D Amúgy nem tudom miért lettem lepontozva, pedig bizony nagyon sokan kérdezik.
2022. márc. 24. 09:50
 17/48 anonim ***** válasza:
90%

De vegere lesz ebbol 20 kg sot meg akar tobb is , az igazan sok 30. Het utan jon fel.

Tenyleg eleg idegesítő a stílusod lehet ezert mondanak ilyeneket 🤷🏻‍♀️

2022. márc. 24. 09:52
 18/48 anonim ***** válasza:
87%

Látom, itt mindenki le van pontozva, aki nem halt bele az anyaságba az elején.

#13 Igen, szórakoztassam. Mivel ő még kevésbé tevékenyen vesz részt a dologban, így nem nevezném közös játéknak, mikor mondókázunk, éneklek neki, bohóckodok, bábozok, táncolunk, mert ő még csak figyel, és max nevet. Közös játék akkor lesz, mikor ő is tevékenyen részt vesz benne.

Az első 6 hétben csak rajtam, vagy az apján volt jó, most kifejezetten nem szeret a kelleténél többet kézben lenni. Inkább a jàtszószőnyegen próbálkozik a forgással, nézegeti a babageometria könyveket, vagy rázza a csörgőt, forgatja a játékokat.

2022. márc. 24. 09:56
 19/48 anonim ***** válasza:
17-es ez most nekem szólt?
2022. márc. 24. 09:59
 20/48 anonim ***** válasza:
0%
A gyermekágyi időszak az, kevés alvással jár. Kismamák és édesanyák ilyesztegetik, meg mindent jobban tudnak dologgal fárasztják az első szülésest az bunkoság.
2022. márc. 24. 10:00
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!