Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Frontin szedése terhesség alatt?

Frontin szedése terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Igen tudom milliónyi kérdés van fent, sőt Google is jó barát.

Viszont én mostani anyukákohoz fordulnék ☺️

Pánikbeteg vagyok, elsö 3 gyermekemnél semmi ilyen gondom nem volt.

El váltam 13 év házasság után, majd jelenlegi párommal várjuk a babát. ( genetikai és orvosi szakvélemény készült ezzel kapcsolatban rizikó faktor alacsony)

Nos. 29+3 hetes vagyok.

Miota be léptem a 3.ik trimeszterbe le csökkentettem az adagot 0,25ös frontint szedek eddig 2,5 mg kellett naponta szorongás és rohamok miatt, most 3 hete napi 1,75-1,5 mg lett az adag.

Amit még persze próbálok csökkenteni.

Volt valaki hasonlo helyzetben, aki gyógyszert szed? Vagy szedett és meg szült? Hogyan hatott a babára?

Antidepresszánst már sikerült el hagynom.

Viszont a frontint 4 éve szedem és a mellékhatások miatt nehezn megy az el hagyása.

2022. márc. 1. 16:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
55%
9# vagyok. Volt 1 buta ismerösöm,aki terhesen frontint szedett, de ő nagy dozisba. nem lett jo vége. nő él,de baba elhunyt.
2022. márc. 2. 17:52
 12/26 A kérdező kommentje:

Ezt nekem orvos állította be

Igyekszem minél kevesebbet beszedni.

Mennyi az a mennyiség?

2022. márc. 2. 21:35
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
A nagy dózis megint más, én alkalmankent veszek be a 0.5 mg rivotrilbol egy negyedet, azaz 0.12 mg kb, szinte csak placebo de nekem hat. Viszont kórházban évekkel ezelőtt 3x0.5 mg kaptam, na, attól olyan élőhalott voltam hogy komolyan nem emlekszem hogyan jutottam el a kórházból a munkahelyemig (családi vállalkozás igazából "látogatni" mentem, ekkor már volt engedelyezett kimenőm). A, kórház és az akkori munkahelyem között kb 3 perc volt gyalog a távolság de mikor beertem anyam meglatott és közölte h azonnal visszakiser és beszél az orvossal, mert ramnezett és rosszul lett, úgy festettem mint egy zombi, szóval persze, hogyne számítana a mennyiség.
2022. márc. 2. 21:43
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Hasonló cipőben járok.

5 hetes terhes vagyok, szorongásos pánikzavarral ami epizodikus rohamokban jelentkezik.

Escitilt szedek 15 mg-ot és frontint, 0,25 mg de mostanában reggel csak a felét veszem be, este egész szemet.

Hát tegnap lett egy pánik rohamom. Teljesen kétségbe estem, sokat olvastam a témában, hogy szabad e a bogyó terhesen vagy sem.

Genetikusok 1%-ot mondanak plusz rizikónak.

Szóval tegnap a pánik nem akart múlni, 0,5-öt kellett bevegyek, mire már nem remegtem.

Czeizel is azt mondta, inkább szedjük, mert a pánik és szorongás ártalmasabb.

Nagyon akarjuk a babát, múlt héten olyan boldog voltam, hogy le se lehetett lőni, most pedig félek.

Azért ide írok, mert itt nem megy a cseszegetés, hogy ha nem vagy gyógyult minek gyerek. Nem tudom van e gyógyulás ebből.

2022. márc. 3. 11:00
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én tökre megertelek. Hidd el, alkalom adtan nyugodtan szedheted, sokkal rosszabb neked és a babanak is ha nem vagy jól, semmi bajt nem okoz (jó nyilván ki vagyok én, nem jelentem ki én se 10000%ra,meet nem vágyok orvos), én is mindig rosszul érzem magam ha adott esetben be kell vennem egy két szemet de nekem is ezt mondták hogy sokkal károsabb ha szenvedek, ráadásul hála a jó istennek a babam úgy tűnik egészséges, nyilván az idegrendszeret senki nem látja, az majd születés után derül ki, de semmi genetikai vagy fejlődési baja nincs pedig én még antidepresszanst is szedek mellé, igaz olyat amit lehet, egy orvosom sem tiltakozott ellene, de azt is most igyekszem letenni mert szoptataskor már nem szabad szedni de 6 hónap után az sem megy pikkpakk ugye.

Annak meg ne is örülök hogy, végre egy post ahol nem jelentek meg a lepontozó, beszologato, minek az ilyennek gyerek kommentelok

2022. márc. 3. 11:22
 16/26 anonim ***** válasza:
Az én antidepresszánsom az escitil, ami ssri gyógyszer :)
2022. márc. 3. 11:48
 17/26 anonim ***** válasza:
Jajj bocsi az elkerulte a figyelmem, én stimulotont szedek🤗
2022. márc. 3. 11:51
 18/26 A kérdező kommentje:

Ki tartást kívánok mindenkinek és jo egészséget! 😊

Sajnos igen aki nincs bene az nem tudja milyen. Én már 4 éve szedem a frontint és a leszokás sem pikk pakk megy sajnos. Nálam már a meg vonásos tünetek jelentkeznek. De muszály, ki kell bírni.

Más ember sajnos cukor beteg, szív beteg vagy valami egyéb betegséggel küzdenek, ugyan ugy szednek gyógyszert, még sem hurrogják le.

Sajnos ez igen mentális betegség ami fizikailag is meg jelenik, ettől függetlenül el tudjuk látni a gyereket nekem már van 3 fiam ebböl gond nem volt. Anyák vagyunk, és ugye nálunk nincs erősebb 🤗

Igen igaz sokszor van olyan nap, hogy nagyon el bir nyomni de gondolom ezzel más is van igy, de ettol függetlenül még ha gyógyszerrel is de túl éljük.

Nekem sem ellenezte senki a babát csak itt gyakorin anonime tudnak okoskodni.

2022. márc. 3. 11:55
 19/26 anonim ***** válasza:
Köszönjük, neked is minden jót kérdező, és gratulalok a 3 gyerekhez, nekem első lesz🥰 Az mondjuk nem jó ha megvonasos tuneteid vannak, akkor nem jól akarod abbahagyni, én is 3 év után hagytam el ugye (majdnem végleg) a rivotrilt de úgy hogy hetekig csak csokkentettem meg elhagytam először a reggelit és csak este szedtem stb, most az antidepresszansnal is úgy volt h 100 mg szedtem, csokkentettem 75mg,majd 3 nap után 50 de kb fél órára rá éreztem hogy nem jó, ez az 50 túl kevés még pár nap után és gyorsan bevettem még 25mg és folytattam akkor 75el egy, hétig és most 2 napja szedek mar 50mg és igy már érzem hogy jó, nyilván erzem hogy fele annyi mint eddig volt de nincs megvonasos tunetem, aztán az 50 tervezem majd kb egy hét multva 25mg aztán 11en doki és meglatjuk el tudom e hagyni, ha nem akkor szépen vissza emelem csak akkor ugye tapszeres lesz a babam
2022. márc. 3. 12:27
 20/26 A kérdező kommentje:

2 mg-al kezdtem a frontint.

Aztán egy hétig csak 1,75öt vettem be

Majd most a héten tartok 1,5 mg-nál. Szerintem nem nagy ki esések mert csak 0,25 el csökkentettem az adagot mégis annyira meg visel egész nap szédülök, de az lehet terhesség miatt is nyílván

2022. márc. 3. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!