Kismamik! Ti mennyire figyeltek oda az étkezésetekre? Ugyanúgy esztek mint előtte?
Én mindent ugyanúgy ettem, nem figyeltem különösebben semmire. Most kicsit rámjött az aggódás, hogy talán jobban meg kellett volna válogatni, mit eszem. Szerintetek mekkora hatással van ez a magzatra?
(Nem arra gondolok, hogy chipset nutellával meg kólával végig, de egy sima reggeli szendvicset is bolti vajkrémből meg spanyol paradicsomból, bolti felvágottból csináltam, és tudom, hogy minden tele van mindenféle sz*rral, meg volt jópár gyorséttermi étkezés, és nem fektettem erra energiát, hogy ezeket kerüljem)
A magzatnak kb. mindegy, a gyógyszerekkel kell csak vigyázni, abból van, ami árt neki. Neked fontos, hogy a magzat által elvett tápanyagokat pótold. Vagy ha cukorbeteg vagy, akkor kordában tartsd a vércukorszinted, ez még fontos a babának.
Az elején én ettem, amit tudtam az émelygés mellett. A végén meg amit szeretek, nálam ez sok zöldséget jelent, meg húst (jó is lett a vasam), de toltam az édességet is rendesen, így is alig híztam. De egy-két meki is beugrott.
Semmi bajod nem lesz a bolti felvágottól. Ócska hús van benne, de nem ártalmas, csak nem hasznos. Tartósítószer más húsáruban is van. Esetleg a sótartalma gond, de az a drágább ételek esetén is lehet.
A 15. hétig rosszul voltam, így bármit megettem, amiről azt éreztem, hogy bent marad. Egy pillanatig sem foglalkoztam azzal, hogy az péksüti, csoki, vagy ropi, örültem, hogy valami bentmaradt.
Korábban tudatosabban étkeztem, mert elég hízékony alkat vagyok, dehát most nem ez a prioritás na. A 15. hét után volt egy hullámom, amikor rengeteg gyümölcsöt ettem, egyszerűen az esett jól. Még mindig sokkal többet eszek magamhoz képest. Mostanában valamiért a tejtermékek is kezdenek bejönni, pedig sosem voltam annyira tejes/joghurtos.
Én valahogy hiszek abban, hogy a szervezetem súg. Ha tejet kíván, vagy gyümölcsöt, annak biztosan oka van. De amíg pl. korábban alig ettem pékárut, most minden reggelt azzal kezdek szinte (szendvics). Néha egy-egy meki is becsúszik, ez van. Az egyensúlyra igyekszem törekedni, semmit nem túltolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!