Kismamák, megosztanátok velem 1 napi étkezésetek, hogy kb. mit es mennyit esztek?
Szia. Én jelenleg 16 hetes vagyok, 162 cm és sajnos alapból 73 kilóval indultam, most vagyok 74,8 kg.
Én eszem, ami jól esik nagyjából. Próbálok sok gyümölcsöt beiktatni, az édeset most nem is kívánom. Viszont a sósat nagyon.. Így van h lecsusszan egy egy zacskó chips...
Reggelire szendvicset szoktam enni, pirítós vmi felvágottal, paprikával, bár pl 2 napja nutellas kenyeret eszek :) aztán délig valami gyümölcs vagy müzliszelet, krémtúró. Ebédre amit épp aktualitásan főzök... Vacsi szintúgy, vagy akkor is szendvics, ez változó.
Próbálok odafigyelni, de tényleg eszem ami jól esik..
Tegnap:
Reggeli:
1 kávé mézzel( ellenőrzött helyről)
1 szelet kenyér, előző napi elsütött májjal, 2 paradicsom ( saját kert), plusz 1 szelet kenyér héja ( 13 hós lányom a héját még nem eszi meg a kenyérnek) maradék gyümipüré
Tízórai: 2 falat banán, amivel a pici megkínált. Plusz egy haboskakaó
Ebéd rizs, tejszínes vargánya gombáscsirke, csak fél adag, mert tudtam,hogy marad a gyerektől ( neki gomba helyett brokkolisan csináltam)
Utána uzsi előtt fekete szeder ( saját) fél körte ( saját )
Vacsi / uzsi (5kor eszem mindig a férjemmel)( mint az ebéd, desszert tiramisu (saját)
Itt a gyerek maradékát a férjem pusztítja
Kávé mezzel
Este megkívántam egy baromi "egészséges" dobozos pudingot
Folyadék 3 l víz plusz 3 dl szörp..
Ebédre gyakran nem eszem meleget, hanem mondjuk dinnyét, főtt kukoricát a gyerek aradékán felül.
Nehéz a " konyhamalackodással" kalkulálni, de általában sikerül.
174 cm 75 kg-mal estem teherbe
Most 72 kg vagyok 11 hetes
( előzőleg is 75 kg-mal estem teherbe 16 kg jött fel, 2 hétre ra 2-3 kg volt csak rajtam... a mostani teherbesés előtt voltam 73 kg is, de az visszamászott)
173cm és 83kg vagyok jelenleg, 67kg-ról indultam. Nekem nem szokványos módon kezdődött a hízásom: nagyon alacsony testzsírszázalékkal lettem terhes, nyilván ezt pótolandó már az első hetekben farkaséhes voltam, és persze pékárun és édes joghurtokon kívül mást nem bírtam megenni. A 6. hónapig nem látszódott semmi, és még mindig csak 38-as ruhákat hordok, bár a nadrágokat már nehéz összegombolni :D
Most 34 hetes vagyok és akár azzal is elvagyok, ha csak dinnyét eszem egész nap. Ha éhesebb vagyok vagy jobban ráérek, akkor valami így néz ki a napi menü: reggelire két-három kisebb kifli kefirrel/két szelet kenyér sonkával, sajttal, zöldséggel/tőkehalmáj/padlizsánkrém pirítóssal/hamlet makrélával/kb. 100g müzli tejjel. Ebédelni nem nagyon szoktam, legfeljebb bekapok valamit, ami van otthon: magvak, süti, gyümölcs, túró, előző napról maradt ennivaló. Vacsorázni együtt szoktunk, akkor van főtt étel általában, pl. grillezünk húst és zöldségeket, sütök pizzát, csirkét, lasagnét, májat, köretnek batátát vagy rizst eszünk, meg nagy adag salátát.
Szia, 171 cm vagyok most 62,4 kiló. 15 hetes. 61,8-cal kezdtem.
Reggel nagy bögre hideg tejeskávé keksszel. (Mikor sikerül cukormenteset venni azzal de múlt héten pl győri zabfalatok 3-4 szem.)
Ebédre tegnap egy szendvicset meg egy turorudit ettem, de általában főtt kaját eszem. Bolognai vagy más öntet durum vagy ch csökkentett tésztával, husgolyok, fasírt ... stb. krumplival, salátával, kínai kaja stb. Nem eszem egyszerre nagy adagot. Ha délután megehezem, gyümölcsöt eszem vagy magokat. Vacsira valami szendvics, pizza, müzli ilyesmi. De ha én csinálom a szendvicset azt is ch csökkentett kenyérből. Sok zöldséggel sajttal. Pl 2 toast kenyér feltettel. Nasizni este már ritkán szoktam. Ez amúgy csak a terhesség óta van, mert előtte rengeteget nassoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!