Progeszteron hiány esetén, aki gyógyszert kapott, az otthon maradt táppénzen?
Ma voltam orvosnál, megállapította a terhességet.
Ultrahangon minden rendben, de barnás pecsételés miatt progeszteront írt fel. (Nagyjából 5 hétig kell majd szednem)
Ilyenkor titeket az orvos kiírt táppénzre?
Engem nem. De mióta orvosnál voltam eléggé érzékeny a hasam, nem görcsöl, de időnket bele bele hasít egy kis enyhe fájdalom, szurkolódás szerűen.
Aggódom! :(
Mit mondott miért nem?
Kérj a nőgyógyászodtól javaslatot hogy 9es kóddal vegyen a háziorvos táppénzre, az kell hozzá.
Nem tudom. Kérdeztem, hogy kell a tpre mennem, azt mondta, hogy nem szükséges! Nem értettem, azt hittem, hogy ilyen tünetekkel szükséges otthon maradni. :/
Ezért érdeklődtem, hogy másoknak hogyan volt ilyen esetben.
Engem sem írtak ki táppénzre. Szerintem attól is függ milyen munkakör. Ha irodai akkor tök mind1, hogy otthon ülsz vagy az irodában, de pl fizikai munkánál ahol végig kell állni a napot, emelgetni kell onnan lehet jobb táppénzree menni.
Nem kérés kérdése, az orvos dönt róla, ha nem látja indokoltnak akkor nem az.
Én az eleje óta táppénzen vagyok mert alapból veszélyeztetett vagyok.
Plusz ikerterhességnek indult, sajnos elment az egyik magzat, hétfőn elkezdtem barnázni, kaptam Duphastont amit a 12. heti ultrahangig tuti szednem kell.
Ha nem lennék táppénzen amúgy, akkor tuti kiíratnám magam.
A háziorvosom annyit mondott, hogy 9-es kóddal csak a megállapított terhesség után tud kiírni (nem elég a terhesség gyanúja), de addig adott 8-as kódon. Furi, hogy sokaknak szakorvosi javaslatot is kell kérniük...
Amúgy progeszteronnal volt, hogy durván szédültem, meg még elég sok gyakori mellékhatása van, ami miatt lehet kérni a betegszabadságot.
Utolsó a 8-as kód teljesen más mint a 9-es.
Nekem is kellett hozzá a papír amin rajta van hogy magas rizikójú a terhességem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!